Autor Wątek: Poszukiwania Nekromanty  (Przeczytany 10430 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Poszukiwania Nekromanty
« Odpowiedź #60 dnia: 04 Grudzień 2008, 15:44:57 »
Gordian, cos mi tu śmierdzi, nie podoba mi się coś ten gość Powiedziałem szeptem.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 04 Grudzień 2008, 15:54:42 »
Dlatego nie kazałem żebyście odkładali broń. W razie czego wiecie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 04 Grudzień 2008, 15:54:42 »

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 04 Grudzień 2008, 16:04:16 »
-Dlaczego mówisz, że byłeś alchemikiem? Porzuciłeś to dla innego procederu? - licząc na ujawnienie się rozmówcy zadał pytanie krasnolud.

Offline Mantos

• Weteran
  • Reputacja: 294
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 04 Grudzień 2008, 16:19:18 »
- Zamilcz krasnoludzie! Nic o mnie nie wiesz. - krzyknął ale uspokoił się od razu - Moje dzieje to długo historia, usiądźcie - powiedział wskazując na kilka większych kamieni

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 04 Grudzień 2008, 16:22:04 »
Mów proszę słuchamy, powiedz jeszcze przed kim ukrywasz się w górach? Zapewniam cię że jeżeli coś ci grozi to pomożemy albo nawet zabierzemy do Elfidon tam zawsze znajdziesz jakieś mieszkanie i spokój.- rzekł elf i usadowił się na kamieniu

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 04 Grudzień 2008, 16:27:17 »
-Dziękuję- (chodź to słowo wyraził przez zęby) -Postoję...-.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudzień 2008, 16:45:25 wysłana przez Domenic aep Zirgin »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 04 Grudzień 2008, 17:15:12 »
-Ja też postoję...

Offline Mantos

• Weteran
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 04 Grudzień 2008, 19:19:06 »
- Kiedyś w dawnych czasach byłem spokojnym alchemikiem nie szukającym niczego prócz normalnego życia. I wtedy... wtedy porwano moją żonę a ja znalazłem nazajutrz list, w którym napisano że jeśli chcę ją zobaczyć jeszcze żywą muszę uwarzyć, 10 mikstur siły oraz zręczności. Zrobiłem to co chcieli i zaniosłem im je do pewnego dziwnego miejsca, daleko w górach na północy. Był to jakby krąg rytualny, a przy nim... - tutaj staruszek zatrzymał się na chwilę biorąc oddech - stało tuzin postaci, o strasznych maskach. Mnie pobili i wyrzucili po za krąg, bo mysleli że nie żyję, i wtedy wtedy oni zaczęli wymawiać, swoje inkantację... trwało to długo... sam nie pamiętam ile tam leżałem, ale gdy dotarłem tam wieczorem oni kończyli nad ranem. Po całej nocy nad ranem przyszedł jeden z nich, z długą brodą i z największą maską przedstawiającą kozła. Wziął dwie kobiety i kilku farmerów po czym zabił a ich krew wylał na ten ołtarz i wtedy przełamał swój kostur i krzyknął jakiś czar... sam nie pamiętam jaki, w każdym razie otworzył się coś w rodzaju portalu i wtedy wyszła stamtąd ten demon. Gdy wyszedł poczułem się niezwykle osłabiony i wtedy przyszły mi dziwne myśli do głowy. Chciałem zabijać, wydawało mi się że to robię... w każdym razie ten demon wyszedł i zabił ich wszystkich. Tak, zabił wszystkich z byli potężnymi magami. Widziałem jak ich rozszarpywał, jak ich rozszarpywał a potem dziwnym promieniem wchłaniał ich ciała. A raczej duszę... gdy wchłonął duszę jednego z nich ten po prostu padał na ziemię martwy. Ich główny kapłan, jednak wyrzekł kilka słów i demon zniknął. Po prostu. Rozpłynął się, a on sam odszedł zostawiając wszystkich kapłanów martwych. Ja doszedłem do siebie po dłuższym czasie i jakimś cudem wróciłem do miasta. Przez wiele lat starałem się o tym zapomnieć, gdy miesiąc temu przyszedł do mnie on... ten nekromanta. Pamiętam jak wypowiadał jakieś słowa, po czym odzyskałem świadomość tutaj będąc pilnowanym przez mumię.
« Ostatnia zmiana: 05 Grudzień 2008, 14:07:50 wysłana przez Mantos »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 04 Grudzień 2008, 19:24:53 »
Mówisz, że ten nekromanta przyszedł do ciebie. A powiedz mi skąd wiedział że ty jeszcze żyjesz? I oczywiście podstawowe czy nic nie powiedział?- zapytał elf patrząc prosto w oczy alchemika.
No i jeszcze jedno nie wiesz gdzie mógłbym znaleźć tego nekromantę? A przynajmniej powiedz czy wiesz jak ma na imię?
« Ostatnia zmiana: 04 Grudzień 2008, 19:27:40 wysłana przez Gordian »

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 04 Grudzień 2008, 20:18:53 »
-Wszystko fajnie, ładnie, a teraz mów jak się tu znalazłeś i od kiedy tu jesteś. Jeno bez bredni- (tutaj krasnolud wyraźnie zaprezentował topór) -Bo jak widzisz nastroje mamy nie tęgie - całkowicie nie wierząc w słowa "alchemika" rzekł Domenic.

EDIT:
Tak teraz rozmyślam;
MG: Opisz mi wygląd alchemika. W jakim jest stanie fizycznym.
« Ostatnia zmiana: 04 Grudzień 2008, 21:04:24 wysłana przez Domenic aep Zirgin »

Offline Mantos

• Weteran
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 04 Grudzień 2008, 22:49:14 »
Alchemik jest wychudzony, słaby. Ma siwe włosy i jest prawie łysy. Jego twarz zdobią liczne zmarszczki
- Odłóż ten topór! - powiedział przestraszony starzec - zabierzcie go odemnie! Zaczynam mieć wątpliwości co do waszych zamiarów

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 04 Grudzień 2008, 23:28:21 »
Nie bój się dobry człowieku. Proszę odpowiedz na moje pytania a na pewno nic ci się nie stanie. Gwarantuje ci że gdy pomożesz na znaleźć tego nekromantę zaprowadzimy cię do miasta i tam będziesz mógł dalej spokojnie żyć. Myślę że nasz przywódca z chęcią przyjmie cię do naszego Zakonu i tam będziesz mógł ważyć dla nas różne wywary. Oczywiście jeżeli będziesz miał ochotę z nami iść powiedział elf do starca kładąc mu rękę na ramieniu po czym odwrócił się do Domanica  i skinieniem głowy nakazał mu opuścić topór. Niem mniej jednak sam cały czas trzymał swój miecz podpierając się nim.

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 05 Grudzień 2008, 09:20:44 »
Domenic bardzo niechętnie opuścił broń lecz dopiero teraz gdy Gordian odsłonił alchemika myśl o tym, że mówi prawdę zaczęła świtać w jego głowie. No dobra, ale jak to jest jego cholerna iluzja? Lepiej mieć się na baczności - pomyślał krasnolud.
-Ekhem, nie mam cie zamiaru przepraszać alchemiku, lub kim tam jesteś, ale przyznaję, że o głodzie słusznie prawisz... - rzekł niezbyt szczęśliwy krasnolud -Ale lepiej odpowiedz na pytania Gordiana, wiesz, tak dla własnego dobra... - tutaj Domenic przybrał bardziej stanowczy ton.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 05 Grudzień 2008, 11:15:26 »
-Uspokój się Domenic, nie bądź taki nerwowy. Wiem że Ci tyłek z głodu ściska ale nie przesadzaj.

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 05 Grudzień 2008, 11:52:12 »
-Aragornie, pozwól na słówko rzekł krasnolud do elfa
-Słuchaj, nie wydaje Ci się dziwne, że on jeszcze żyje? Jest tutaj w górach, pewnie się ukrywa. Mumie to były jego strażnicy... To jest jedna z moich tez. Może i mówi prawdę, ale wszystko jest możliwe. - rzekł na osobności Domenic do Aragorna.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 05 Grudzień 2008, 13:05:16 »
-Jest to dziwne, ale gdyby był nekromantą już byśmy gryźli piach...

Offline Mantos

• Weteran
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 05 Grudzień 2008, 14:11:50 »
- Skąd wiedział, że żyję? Ano jak wróciłem do miasta to on jeszcze tam był, ukrywał się przed ludźmi, którzy chcieli go spalić na stosie za jego czyny. To on ponoć unieszkodliwił tego demona. Po co wrócił? Hmm, chyba dlatego że tylko ja i on znamy miejsce gdzie był ten krąg rytualny.

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 05 Grudzień 2008, 15:44:39 »
-Może mieć swoje powody. Z resztą nic nie jest pewne, ale moja niepewność i brak zaufania jest na miejscu jak sądzę. - powiedział na osobności do Aragorna krasnolud.

-Załóżmy, że mówisz prawdę. Powiedz co ty tutaj robisz i czy jesteś w stanie nam coś więcej powiedzieć o tym nekromancie i demonie, he? - Domenic dręczył alchemika pytaniami.

Offline Mantos

• Weteran
  • de Freszmejker
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 05 Grudzień 2008, 15:52:08 »
- Przecież mówię że to ten nekromanta mnie tu przyprowadził! Skąd mam niby wiedzieć więcej o tym demonie? Widziałem go tylko raz!

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 05 Grudzień 2008, 16:38:28 »
-Nie unoś się alchemiku! To nie ty dyktujesz warunki lecz my! Mów co wiesz o nekromancie i o tym gdzie moze się znajduje! Kiedy ostatni raz go widziałeś, co mówił? - wyraźnie nie wytrzymywał sytuacji krasnolud.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 05 Grudzień 2008, 16:38:28 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18