Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3220133 razy)

Description:

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Odp: Offtopic
« Odpowiedź #29360 dnia: 04 Kwiecień 2013, 12:10:08 »
Isq, a czemu ty mnie nie informujesz, że twoja strona wykorzystuje moje ciasteczka? Sądzisz, że to jakiś pierdolony żart? Bawi cię to? Dalej, pobawmy się! Podam cie do sądu, kurwa! Skończysz w łagrze, tak jak reszta umoczonych administratorów. Moje państwo, tak dbające o obywatela, zrobi z tobą porządek, ty pieprzony łachmyto. ÂŚpij w spodniach, bo CBÂŚ już po ciebie idzie. 
To już nie są Twoje ciasteczka. Należą do państwa i są dobrem wspólnym.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29361 dnia: 04 Kwiecień 2013, 15:05:21 »
Isu noo...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #29361 dnia: 04 Kwiecień 2013, 15:05:21 »

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29362 dnia: 04 Kwiecień 2013, 23:47:44 »
Ostatnio postanowiłem nie być już aż takim pierdolonym nierobem jak wcześniej, toteż składam CV to różnych miejsc. To co mnie najbardziej rozbawiło przy aplikowaniu, to "oczekiwane zarobki". ;d No i mam tam do wyboru jakieś przedziały od poniżej 2 do 15 tys. Zastanawiam się co za chędożony geniusz to wymyślił. Pewnie miał się za zajebistego spryciarza i człowieka, przed którym arkana managementu nie mają tajemnic. Beczka śmiechu. Ktoś mi odpowie po co to? o.O

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29363 dnia: 05 Kwiecień 2013, 10:29:46 »
Chcą się dowiedzieć czy jesteś tego świadom, że w Polsce zapierdala się za grosze. Mnie i tak rozwalają firmy, które oferują po 6 zeta na rękę ale wymagają od Ciebie listu motywacyjnego. No kurwa, list motywacyjny to oni powinni pisać Tobie.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29364 dnia: 06 Kwiecień 2013, 14:28:31 »
Aaargh, gdzie mój weteran? ;[

Jak ja się cieszę, że ciągle mogę się beztrosko skupiać na nierobieniu niczego produktywnego. Chociaż wysłuchiwanie jak od tego wszystkiego, czego uczę się w gimnazjum, będzie zależeć moje życie, wprawia żołądek w nieprzyjemne wibracje.

Potem się dziwić, że młodzi ludzie opuszczają kraj. A co mają, kurwa, robić? Iść na rękę niewyrozumiałej władzy, która gówno robi, żeby ludziom żyło się lepiej? Ich polityka zatrzymywania potencjału roboczego polega na tym, że żalą się i żalą, jak to niepatriotyczne mamy młode pokolenie i jak oni w ogóle mogą ojczyznę opuszczać. No kurwa. Prawie tak genialne jak becikowe.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29365 dnia: 06 Kwiecień 2013, 15:58:08 »
Djumek, kope lat.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29366 dnia: 06 Kwiecień 2013, 16:23:23 »
Też tęskniłem, Edziu.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29367 dnia: 07 Kwiecień 2013, 11:54:46 »
Ho grać w marant

Offline Grison

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29368 dnia: 07 Kwiecień 2013, 14:40:26 »
Aaargh, gdzie mój weteran? ;[

Też się zastanawiam, gdzie mój. ;/

Jak ja się cieszę, że ciągle mogę się beztrosko skupiać na nierobieniu niczego produktywnego. Chociaż wysłuchiwanie jak od tego wszystkiego, czego uczę się w gimnazjum, będzie zależeć moje życie, wprawia żołądek w nieprzyjemne wibracje.

Jakby nie patrzeć wiedza wyniesiona w gimnazjum pozwoli Ci nie zwariować w liceum od natłoku tej całej kupy bezużytecznego gówna.

Potem się dziwić, że młodzi ludzie opuszczają kraj. A co mają, kurwa, robić? Iść na rękę niewyrozumiałej władzy, która gówno robi, żeby ludziom żyło się lepiej? Ich polityka zatrzymywania potencjału roboczego polega na tym, że żalą się i żalą, jak to niepatriotyczne mamy młode pokolenie i jak oni w ogóle mogą ojczyznę opuszczać. No kurwa. Prawie tak genialne jak becikowe.

No jak to... Przecież Donek radził studentom, żeby zostali spawaczami, a nie magistrami. ;d Jest potencjał roboczy? Jest! Inna sprawa, że śmiać się można z Donka, bo pocieszny, a i fajnie tak obrzucać błotkiem kogoś kto na to zasługuje. Nie mniej jednak on ma w tym punkcie sporo racji. Wychodzi po studiach mnóstwo ludzi z wiedzą taką sobie, ale papierek jest. Znają się tylko na tym, co jest nieprzydatne dla rynku pracy, a potem płaczą, że taki kraj. Bo oni się uczyli 5 lat, a ich krwawicy pracodawca nie docenia. Przykrość. :/
Hah, a co do patriotyzmu, to pamiętam jak kiedyś, bodajże naczelny, półetatowy wulgar TG - Riddle, kogoś wyzywał, bo ten napisał, że za granicą lepiej. Riddle stwierdził, że w Polsce trzeba siedzieć i tu się realizować. On gdzieś tam w warsztacie, czy czymś tam 2 tys zarabiał, czy coś. ;d To nic, że w Anglii się 6 zarabia za to samo, albo i więcej...

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29369 dnia: 07 Kwiecień 2013, 20:10:34 »
Spawacz też w Polsce nie udoi tyle, co powiedzmy w Niemczech. W Polsce brakuje poszanowania dla pracowników, panuje wyzysk i bezpardonowe wyciskanie wszystkiego z ludzi, przy jednoczesnym minimalnym wynagrodzeniu. Moja mama robi w sklepie na mięsnym i to jest paskudnie ciężka robota. Jak jest ruch, to czasami siedzi od 6:00 do 18:00 i przychodzi tak niesamowicie utyrana, że to przechodzi ludzkie pojęcie. No ale w domu od razu relaksować się nie może, bo inne obowiązki też ma. Przy tym jeszcze ma jakieś problemy z ręką, a dostaje tak śmieszne niskie wynagrodzenie, że aż trudno sobie wyobrazić to, że ktoś robi aż tyle za taką stawkę. Polska to jest kraj generujący cynizm na wszystkie strony świata. Jeśli się chce znaleźć zgorzkniałych ludzi, to u nas jest Ci ich pod dostatkiem.

Ho grać w marant

ÂŚpie w karczmie, hoho

Offline Gromak

• Magnat
  • Reputacja: 480
  • Bielą ciepłą wybrała życie w jednym i śmierć...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29370 dnia: 07 Kwiecień 2013, 23:15:56 »
elo nooby :D

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29371 dnia: 07 Kwiecień 2013, 23:23:38 »
Elo elo trzy dwa zero

Djumek wpadaj do trójprzymierza, Nikosia rzem wskrzesił.

Amen, ho grać w Marant.

Offline Grison

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29372 dnia: 07 Kwiecień 2013, 23:32:05 »
Spawacz też w Polsce nie udoi tyle, co powiedzmy w Niemczech. W Polsce brakuje poszanowania dla pracowników, panuje wyzysk i bezpardonowe wyciskanie wszystkiego z ludzi, przy jednoczesnym minimalnym wynagrodzeniu. Moja mama robi w sklepie na mięsnym i to jest paskudnie ciężka robota. Jak jest ruch, to czasami siedzi od 6:00 do 18:00 i przychodzi tak niesamowicie utyrana, że to przechodzi ludzkie pojęcie. No ale w domu od razu relaksować się nie może, bo inne obowiązki też ma. Przy tym jeszcze ma jakieś problemy z ręką, a dostaje tak śmieszne niskie wynagrodzenie, że aż trudno sobie wyobrazić to, że ktoś robi aż tyle za taką stawkę. Polska to jest kraj generujący cynizm na wszystkie strony świata. Jeśli się chce znaleźć zgorzkniałych ludzi, to u nas jest Ci ich pod dostatkiem.

Temat rzeka. :(

Elo elo trzy dwa zero

Djumek wpadaj do trójprzymierza, Nikosia rzem wskrzesił.

Amen, ho grać w Marant.
A mnie nie zaprosi. -.-' Czuję się urażony.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29373 dnia: 07 Kwiecień 2013, 23:46:31 »
Oj tam oj tam. Zaraz będziesz chciał wyjebanej w kosmos postaci, tytułu króla, będziesz się męczyć z emgiem kilka dni, wygrasz swoje, pograsz tydzień i odejdziesz.

<ignorant>

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29374 dnia: 07 Kwiecień 2013, 23:47:18 »
Przepiliście weterana to spadły razem z aktywnością.

Problem jest też nie tyle w samym wyzysku pracodawcy co w złodziejskim państwie. W przypadku umowy o pracę pracodawca musi tak naprawdę wyłożyć 3 tysie, jeśli chce byś zarabiał 1500 na rękę. Dlatego nie opłaca mu się dawać wyższej pensji. Za granicą nie ma aż takiego wyzysku.

Offline Grison

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29375 dnia: 08 Kwiecień 2013, 00:08:40 »
Oj tam oj tam. Zaraz będziesz chciał wyjebanej w kosmos postaci, tytułu króla, będziesz się męczyć z emgiem kilka dni, wygrasz swoje, pograsz tydzień i odejdziesz.

<ignorant>
Toż mam dobrą postać. ;/ Co prawda, po szeregu nieprzyjemnych, pozbawionych sensu dyskusji, ale mam. A z Iskiem się nie męczyłem, tylko z "pokrzywdzonymi" graczami.

Problem jest też nie tyle w samym wyzysku pracodawcy co w złodziejskim państwie. W przypadku umowy o pracę pracodawca musi tak naprawdę wyłożyć 3 tysie, jeśli chce byś zarabiał 1500 na rękę. Dlatego nie opłaca mu się dawać wyższej pensji. Za granicą nie ma aż takiego wyzysku.
Hah. Tak czy inaczej 60% wypłaty ląduje w kieszeni państwa. Nie wiem kto, ale niech będzie przeklęty ten, kto wymyślił ten chory system. Dzieje się jak się dzieje, bo ktoś mądry kiedyś stwierdził, że fajnie będzie jak państwo wystąpi w roli troskliwego rodzica, któremu dziecko, czyli obywatel będzie oddawało swoje pieniądze na bułkę w szkole i napoik Dodoni. Wszak dziecko głupie, wyda na żelki. Lepiej będzie jak rodzic weźmie. I tutaj jest problem... Bo państwo polskie, to nie przykładny rodzic, tylko zarzygana patologia. Norwegom się żyje dobrze i takiego systemu bym chciał tutaj. Bez pierdolonych, złodziejskich, źle zarządzanych zusów, koślawej służby zdrowia i podatków za oddychanie (bo chyba jeszcze tylko takich brakuje). ;/ Przykrość.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29376 dnia: 08 Kwiecień 2013, 00:11:26 »
To wbijaj.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29377 dnia: 08 Kwiecień 2013, 00:13:29 »
W sumie jak doliczysz VAT i pozostałe podatki to z grubsza co miesiąc państwo zabiera Ci 70-80% przychodu.

http://mauro-blog.pl/2013/04/01/this-is-sparda/

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29378 dnia: 08 Kwiecień 2013, 00:21:13 »
To w sumie nawet się cieszę, że jeszcze żadnych przychodów* nie mam, bo przynajmniej nie muszę sobie co miesiąc pluć w brodę, że żyję w Polsce i na drogiego Rolexa to sobie kasy nie odłożę. No, chyba że zrezygnuję z prądu, gazu i wody. A najlepiej jeszcze poskąpię na wyżywieniu.

*poza nieopodatkowanymi darowiznami od łaskawej rodzinki
« Ostatnia zmiana: 08 Kwiecień 2013, 00:27:41 wysłana przez Dyum »

Offline Grison

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29379 dnia: 08 Kwiecień 2013, 00:46:31 »
To wbijaj.
No ale nudna. ;/

W sumie jak doliczysz VAT i pozostałe podatki to z grubsza co miesiąc państwo zabiera Ci 70-80% przychodu.

http://mauro-blog.pl/2013/04/01/this-is-sparda/
I weź się tu nie czuj frajerem idąc do legalnej roboty...

To w sumie nawet się cieszę, że jeszcze żadnych przychodów* nie mam, bo przynajmniej nie muszę sobie co miesiąc pluć w brodę, że żyję w Polsce i na drogiego Rolexa to sobie kasy nie odłożę. No, chyba że zrezygnuję z prądu, gazu i wody. A najlepiej jeszcze poskąpię na wyżywieniu.
Na chuj Ci snobski Rolex?

*poza nieopodatkowanymi darowiznami od łaskawej rodzinki
Urząd Skarbowy już jedzie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #29379 dnia: 08 Kwiecień 2013, 00:46:31 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18