Wiem że było wiele pomysłów, ale teraz sporo czasu po premierze można już tylko marzyć. Ale jak Wy byście zrobili taki dodatek. Prosze o dłuższe wypowiedzi, wedłg ustalonego schematu.
Nazwa: (Można pozostać przy
Zmierch Bogów)
Fabuła: Główna historia dodatku, nowe zdarzenia, nowe lokacje ( po prostu opis, co i jak)
Stare postacie i ich role: Co w dodatku będaodgrywac postacie z starszych Gothiców. (Nie koniecznie z Gothic 3!) Np. tak jak Lares w G2 był kimś a dodatkowo w NK jest członkiem kręgu.
Nowe postacie: Nowe ważne postacie, odgrywające główne role w waszym dodatku.
Oto mój pmysł:
Nazwa: Gothic 3 Cena Wolności ( nie miałem pomysłu na tytuł - strzeliłem taki ale mi nie odpowiada <_<)
Fabuła: Dodatek pozostawia główne wątki G3, pozostawia Myrthane, Nordmar i Varant. Natomiast dodaje:
Khorinis - możliwość powrotu na wyspę, lae dopiero po oddanie artefaktów (lub zniszczeniu)
Innos: Po wyzwoleniu kontynetu, król Rhobar II rozkazuje nam powrócić na wsypę i odebrać ją z rąk orków. Gdy tam wracamy okazuje się że trwa w porcie powstanie. Na czele którego stoi jeden ze strażników miejskich. Musimy odebrać miasto orkom, uwolniśc Lorda Hagena i pozstałych paladynów (dowodzących)
Następnie Lord Hagen zostaje naszym zwierchnikiem i rokazuje nam zaprowadzić porządek na wsypie.
Doe tego sporo zadań poboczych.
Adanos: Okazuje się że do tego aby opuścić Myrthane Xardas potrzebuje jeszcze księgi Almanach. Księga znajduje się w klasztorze, który jest ciągle oblegany przez orków. Po wykonaniu wielu zadań gdy się tam dostaniemy że Almanach znajduje się gdzie indziej.
Beliar: Czarni Magowie rozkazują nam:
Zniszczyc klasztor w Khorinis
Zabić 3 Arcymagów Ognia
oraz zniweczyć plan magów ognia mający na celu odtworzenie magi runicznej.
II możliwoś to wyprawa z Gornem na wyspy południowe. W ojczyźnie Gorna przelewana jest krew jego rodaków, wojna domowa w tym ubogim kraju zadaje strzeszne rany. Otrzymujemy od Gorna wiele zadań mających na celu przywrócenie porządku na wszystkich wsypach.
Role starcy postaci: Lord Hagen - nasz przełożony, daje nam zadania prowadzące do przejęcia kontroli nad Khorinis.
Gorn - pomagamy mu w misji pokojowej na Wyspach Południowych.
Nowe postacie:
Ajantis - wojownik i tyran z wysp południowych który wywołał wojne domową.
Kelder - przuwódca powstania w porcie Khorinis.
Moja wersja może jest dość banalna, ale mi się bardziej podoba od fabuły Zmierchu Bogów.
Podawajcie Wasze pomysły! Stwórzcie dodatek do Gothica 3!