Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Ukończone modyfikacje / Odp: Balans broni G1 [miniMOD]
« Ostatnia wiadomość wysłana przez TempusVoid dnia 21 Grudzień 2024, 16:46:20 »
Link odświeżony poniżej;
megawrzuta.pl/7gndypkd
2
Ukończone modyfikacje / Odp: Fryzury bohatera [miniMOD]
« Ostatnia wiadomość wysłana przez TempusVoid dnia 21 Grudzień 2024, 16:42:28 »
link odświeżony poniżej;
megawrzuta.pl/ttqopkko
3
Ukończone modyfikacje / Odp: Bohater z Bractwa [miniMOD]
« Ostatnia wiadomość wysłana przez TempusVoid dnia 21 Grudzień 2024, 16:39:23 »
link odświeżony poniżej;
megawrzuta.pl/dsznxnu8
4
Porady dotyczące gier i pomoc techniczna / Rozwój Maga ognia w Gothic 2 NEW BALANCE
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kopacz Dave dnia 24 Listopad 2024, 18:14:11 »
Krótki wstęp - w Gothic 1 i 2 grając jako mag ognia zawsze na początku rozwijałem siłę i walkę bronią jednoręczną po to aby Bezimienny mógł dotrwać do momentu zostania magiem, dzięki temu nie musiałem się obawiać ścierwojadów, wilków, jaszczurów, topielców i zębaczy. A od momentu awansu na maga rowijałem już tylko manę i kręgi magii. Zacząłem właśnie grać w mod NEW BALANCE i tutaj rozwój postaci pod magię jest inny niż na normalnym Gothic 2 bo jest trudniej (np. na drodzę do obozowiska Dextera z jednej strony stoją zębacze, a z drugiej jakiś przekoksany szkielet).
Dlatego :
1. Jak rozwijać postać, która ma zostać magiem? Ile powinienem mieć siły i czy 30% broni jednoręcznej wystarczy? Mam tu na myśli czas w grze od wieży Xardasa do ukończenia próby ognia.
2. Jak rozwijać postać już jako mag ognia? Oprócz many i kręgów jest jeszcze inteligencja i moc magiczna, jak je rowijać?
3. W jakie dodatkowe umiejętności warto inwestować? Chodzi mi o rzeczy typu: pozyskiwanie skór i mięsa itp.
Na koniec pytania techniczne:
1.Jak strzelać z łuku/kuszy? Mam ustawione sterowanie z Gothic 1. Naciskam lewy Ctrl i klawisz ataku (czyli ruch do przodu). A postać zamiast stać w miejscu i strzelić idzie do przodu. Czy na tej modyfikacji strzela się przy użyciu innego klawisza lub kombinacji klawiszy? A moze musze zainwestować najpierw punkty w łucznictwo?
2. Walka wręcz została chyba zmieniona. W G1 i G2 bez modów do pokonania potworów wystarczy machanie mieczem prawo-lewo, w NEW BALANCE z kolei gdy próbuje tak pokonać np. czarnego goblina to nie daję rady, ale przy atakach do przodu jest dużo lepiej. Tak ma być?
3. Czy gdzieś w necie można znaleźć lokalizację tych tabliczek do teleportacji od tych druidzkich słupów?
5
Gothic II oraz Noc Kruka / Odp: Problem z misja niewolnicy kruka
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Isentor dnia 16 Listopad 2024, 10:23:23 »
Czyli pokazałeś szpon Saturasowi?
Może Saturas zablokował się na zadaniu „niewolnicy kurka”.
Bo po zakończeniu u niego wątku z nocy kruka powinien wysłać Cię do Vatrasa z zadaniem "Pomoc dla Vatrasa".
6
Gothic II oraz Noc Kruka / Problem z misja niewolnicy kruka
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Albert8889193848381 dnia 05 Listopad 2024, 22:15:47 »
Witam mam problem z gothic 2 noc kruka jestem w rozdziale 3 wybrałem gildie magów ognia dołączyłem do magów wody zdobyłem już oko inosa ale żeby je naprawić muszę dostarczyć wiadomość od vatrasa do saturasa ale w dialogu nie mam takiej możliwości dowiedziałem się ze trzeba pierw wybrać się z magami wody na misje ale nie mam takiej opcji aktualne zadanie mam „niewolnicy kurka” zabiłem już  kruka i byłem  u vatrasa ten powiedział ze mam udać się z magami właśnie do jakiejś kopalni na tą misje ale gdy poszedłem do magów wszyscy byli na  swoich miejscach i nie mam możliwości dialogowej z saturasem ani żadnym iinnym by zacząć tą misje  cofnąłem się do pierwszego zapisu przed wyborem gildi zrobiłem wszytko ponownie i dalej nie  mam opcji wybrania się z magami na tą misje  pomóżcie nie chce mi się za bardzo zaczynać kolejny raz od nowa
7
Dyskusja o modyfikacjach / Odp: Mody do G1 i G2 NK nie zmieniające fabuły.
« Ostatnia wiadomość wysłana przez nicsieniekoniczy dnia 04 Listopad 2024, 13:45:52 »
Jeśli szukasz modów do Gothic i Gothic 2: Noc Kruka, które ulepszają grę bez znacznej zmiany fabuły, warto zwrócić uwagę na kilka interesujących propozycji. Piratenleben wprowadza nowe wątki poboczne i humorystyczne elementy, pozwalając graczowi wcielić się w postać pirata, co prowadzi do nowych zadań i lokacji. Dirty Swamp 2.0 oferuje dodatkowe misje osadzone w obozie bandytów w Jarkendarze, a także pełen polski dubbing, co wzbogaca doświadczenie gry. Z kolei New Balance skupia się na poprawie balansu gry oraz dodaniu nowych umiejętności, co może być interesujące dla graczy poszukujących świeżych doświadczeń.
Dodatkowo, Gothic II Remaster poprawia tekstury i efekty graficzne gry, czyniąc świat bardziej immersyjnym bez zmiany oryginalnej fabuły. Z kolei Lobos Definitiv Edition Armor Mod dodaje nowe zbroje zarówno dla NPC-ów, jak i dla gracza, co pozwala na większą personalizację postaci. Te mody powinny dostarczyć wielu godzin zabawy, a ich różnorodność sprawia, że każdy gracz znajdzie coś dla siebie!
8
Modding i game development / Odp: Szukam ekipy do moddowania
« Ostatnia wiadomość wysłana przez nicsieniekoniczy dnia 04 Listopad 2024, 13:38:13 »
I jak, udało się stworzyć moda?
9
Gothic II oraz Noc Kruka / Odp: Gothic 2 Zakończenie misji u Garonda
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Nidhögg616 dnia 03 Wrzesień 2024, 22:17:36 »
Zapomniałeś się jeszcze o kamiennym smoku, jest on w górskiej fortecy na południu mapy :)
10
Gothic II oraz Noc Kruka / Problem z zadaniem Przewodnik Dark saga
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Nidhögg616 dnia 03 Wrzesień 2024, 22:13:50 »
Siema, otóż jestem przy końcu gry praktycznie, no i mam problem z zadaniem Podróżnik. Jestem na tej piekielnej wyspie na którą się przeniosłem runą od Podróżnika wybiłem na dole wszystkie potwory, jaszczuroczłeków itd. i zauważyłem niedaleko pentagram z dwoma piedestałami, niestety nie moge ich ruszyć, pisze że nie mam jakiegoś przedmiotu, nie wiem o co chodzi, no i też jak chciałem przejść nad lawą w takiej jaskini co prowadzi do drogi na górę, to nie pojawił się tam wgl most i nie wiem co dalej zrobić, utknąłem tak i stoję w miejscu
Strony: [1] 2 3 ... 10
anything