Tereny Valfden > Dział Wypraw

Drugie zadanie Izraela i Zhai'a

(1/2) > >>

Tidus:
Zahi czekał na swojego towarzysza - Izraela

Nazwa: Ochrona farmy
Zlecający: Farmer
Nagroda: 100 sztuk złota dla każdego uczestnika
Wymagania: Walka bronią białą II
Wykonawców: 2
Opis: Jeden z farmerów ma kłopoty z bandytami. Co kilka dni nachodzą go i żądają złota w zamian za „ochronę”. Zadanie łowców to ich likwidacja. Z relacji farmera wynika, że jest ich dwójka.

Opiekun: Samug

Zdjęcie

Umiejętności :
-Pozyskiwanie trucizny I (Krwiopijcy)
-ÂŁuk - poziom III ( I,II,III )
-Negocjacje łowcy I (+5% nagrody)
- Wytrzymałość na ból
- Walka mieczami jednoręcznymi II ( I,II )
Skradanie się II (bieg,chód)

Nazwa broni: Elfi łuk ( w użyciu )
Typ: Długi
Rodzaj: łuk
Jakość wykonania: Mistrzowskie
Poziom:II
Dodatkowo: Brak.
Kolczan strzał 11 sztuk

Nazwa Broni - Kordelas ( używany )
Typ - Jednoręczny
Rodzaj - Miecz
Jakość Wykonania - Mistrzowskie
Poziom - II
Specjalne ----
Opis - Kordelasy to najczęściej używana broń piratów. Kordelasy są zakrzywionymi mieczami. Są przydatne w walce i łatwo nimi walczyć. Są to bardzo dobre bronie w walce - łatwo nimi walczyć, ale są nieporęczne i trudno je schować.
Wymagane Surowce - 2 ÂŻelazo

Zbroje:
Nazwa: Zbroja Poszukiwacza Przygód ( używam )
Typ: Całościowa
Rodzaj: Skórzana
Poziom: I
Wykonanie: Mistrzowskie
Opis: Ta zbroja jest typowo dla nowo przybyłych, którzy poszukują taniej zbroi. Zbroja nie daje dużej obrony, ale można się w niej ukrywać w ciemnych miejscach, ponieważ została zrobiona ze skóry Zębacza która ma ciemny kolor.
materiał: 2 skóra Zębacza i 2 pazury

Samug:
ÂŁowcy ruszyli w kierunku farmy. Godzinę później byli na miejscu. Farmer już na nich czekał.
- ÂŁowcy?
- Tak. – Odparł Zhai.
- W samą porę. Te gnidy zaraz powinny tutaj być. Uważajcie jeden ma kuszę.
- Będziemy o tym pamiętać. – Powiedział Izrael.
Mężczyźni usiedli na pobliskiej ławce i czekali na bandziorów. Po chwili na drodze pojawiły się dwaj bandyci. Jeden z nich na widok łowców wyciągną kusze i wystrzelił...

Izrael:
- Uważaj! - Krzyknąłem do Zhai'a rzucając się na niego.
- Szybko wyciągaj łuk i chodź w te krzaki. To będzie dobra kryjówka. - Mówiąc to sam biegłem w wskazanym przeze mnie kierunku. Gdy dotarłem na miejsce wyciągnąłem łuk oraz strzałę i zacząłem strzelać w kierunku bandytów. Wystrzeliłem 6 strzał z czego tylko trzy trafiły, jedna w nogę a druga w rękę łucznika. Gdy zauważyłem, że łucznik padł na ziemię podniosłem się i wystrzeliłem jeszcze jedną strzałę w jego kierunku trafiając w drugą rękę. Tym czasem Zhai...

Tidus:
-Cieniasy... czekaj wystrzelę kolejne strzały
Zhai wystrzelił strzałę, która trafiła zranionego już mocno bandytę ostatecznie go zabijając.
-Ten drugi jest mocniejszy z łuku go raczej nie zabijemy co robimy?

Izrael:
- Hmm... Może zrobimy tak, że ja podejdę z jednej strony, a ja z drugiej i się na niego rzucimy. - Zaproponowałem.
- Możemy tak zrobić, a więc do roboty. - Odpowiedział Zhai po czym ruszyliśmy na bandytę z dwóch stron...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej