Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ekwipunek
Semaj:
Jaki chcielibyście ekwipunek w Gothicu 3 ?
Moje pomysły :
Broń :
-Ta która była we wcześniejszych Gothicach
-Noże i strzałki do rzucania
-Katany, Wakizashi i Tanto
Po za tym jakieś nowe bronie ze starych typów (Nowe miecze łuki itp)
Zbroje :
Wiadomo tu nic nowego nie wymyślą, ale mam nadzieje że zbroja będzie nadal jednoczęściowa i trudno dostępna !
Po za tym mam nadzieję że twórcy tej wspaniałej gry, nie zapomną o innych rzeczach, choćby codziennego użytku.
A jakie Wy macie pomysły ?
Kristo:
--- Cytuj ---Broń :
-Ta która była we wcześniejszych Gothicach
-Noże i strzałki do rzucania
-Katany, Wakizashi i Tanto
Po za tym jakieś nowe bronie ze starych typów (Nowe miecze łuki itp)
--- Koniec cytatu ---
Mhh może katany się pojawią, ale napewno będą uznawane za normalne miecze. Ale noże i strzałki? Nie widzi mi się to w Gothicu.
--- Cytuj ---Wiadomo tu nic nowego nie wymyślą, ale mam nadzieje że zbroja będzie nadal jednoczęściowa i trudno dostępna !
--- Koniec cytatu ---
Z tego co mi wiadomo było to zbroja ma być wieloczęściowa( i całe szczęście bo mi się nie dobrze z tego powodu robiło :P ), ma ich być więcej i przede wszystkim ma być łatwo dostępna tzn. można sobie kupić na początku gry najlepszą jak się zarobi wystarczająco ^^. I oto głównie chodzi :D
A jeżeli chodzi o tą rozmowę to już ewidentnie za późno na ni? :P .
ale i tak powiem co chciałbym widzieć tam :p
Z broni oprócz tych katan to jeszcze tureckie szable też by się przydały.
Zbroje to saraceńskie pancerze i coś na wzór samurajów ^^.
Ogólnie ekwipunek powinnien mieć jakiś limit na wagę, bo też mi się powoli nie dobrze robi jak zasuwam z własnością połowy Khorinis . I co tu więcej gadać? No więc to, że pewnie i tak tego wszystkiego nie będzie
Semaj:
Warto trochę pofantazjować. ;)
A czy zapóźno to nie powiem bowiem Gothic ma wyjść we wrzesniu 2006 a i tak sie napewno opóźni.
Mam nadzieje że ekwipunku będzie jak najwięcej, oraz że będzie ograniczone miejsce, a nie tak jak w Gothicu 1 że było 1000 miejsc w kazdej przegródce.
Przydałoby się więcej "egzotycznego" ekwipunku.
Isentor:
--- Cytat: Semaj ---Warto trochę pofantazjować. ;)
A czy zapóźno to nie powiem bowiem Gothic ma wyjść we wrzesniu 2006 a i tak sie napewno opóźni.
Mam nadzieje że ekwipunku będzie jak najwięcej, oraz że będzie ograniczone miejsce, a nie tak jak w Gothicu 1 że było 1000 miejsc w kazdej przegródce.
Przydałoby się więcej "egzotycznego" ekwipunku.
--- Koniec cytatu ---
Eh nie będzie orgraniczonego ekwipunku, Kai już dawno temu o tym wspominał.
Zbroje będą wieloczęściowe, nie prawdą jest że same najlepsze okazy kupimy na samym początku gry. Gdyż odpowiednie pancerze dla danych frakcji zakupimy tylko u odpowiednich NPC danej z nich. Do tego najlepsze zbroje zakupimy dopiero w odpowiednim momencie gry gdy dotrzemy do odpowiednich kupców. Lub starzy dostaną aktualke towaru. A co do rodzaju broni, to na pewno zobaczysz wśród nich szable. Większość wilków morskich takowe posiada. A ich nie brakuje w Varrancie.
Kristo:
IsentoR mi chodzi o szable arabskie. Są one w kształcie półkoła( jak dla mnie ). Takich akurat nie używają wilki morskie( przynajmniej ci historyczni w większości napewno nie ). A przypomniało mi się że jednak była chyba taka broń w G2( skleroza nie boli ), więc może będzie znowu ;p .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej