Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Khorinis vs. najemnicy
Moc Innosa:
Zdenerwowaly mnie niektore posty...
Chodzi o Magow.Oni potrafia tylko wyrabiac wino i siedza cicho i bezpiecznie w klasztorze.Jezeli ktos dokladnie slucha w grze slyszy ze Magowie Ognia to tylko Kaplani Innosa a to PALADYNI sa jego wojownikami.Klasztor by nie walczyl oni się nie nadaja do walki i się boja.Magow nie maja za duzo najemnicy w liczebnosci by ich zalatwili.
To mowcie sobie wtedy o nowicjuszach a was wysmieje.Zwykly stroj nowicjusza to zadna ochrona z luku się go zalatwi zanim dojdzie.A bron?Pika haha istna kleska!Ale przejdzmy do rzeczy.
Moim zdaniem Najemnicy by wygrali.
1.Bennet jest najlepszym kowalem w Gothic 2 i by wykul dla kazdego bronie takie do ktorych paladyni nie maja dostepu to samo ze zbroja.
2.Jezeli ktos ma slaba zbroje najemnika to by się postaral o plyty pancerzy pelzaczy i Wilk tez by cos wykul.
3.Lee byl generalem i ZAWSZE ma jakis plan.na pewno noca by zaatakowali miasto.A wlasnie noca miasto jest bezbrone,czemu?Bo najemnicy maja szpiega w meiscie moga jeszcze paru oni po cichu zalatwia straznikow bram.A potem to tylko kwestia czasu wszyscy w lozkach to tylko się zakrasc i wbic im miecz.
4.Najpierw najemnicy by mogli poczekac az paladyni zdechan z glodu.
5.Zapominacie ze wiesniacy się buntuja.Oni by mogli zaatakowac miasto wiem ze by ich zabito ale miasto by oslabili do tego stopnia ze najemnicy by mieli szanse.
6.Lee by zrobil tak ze podbija cale miasto oprócz Gornego i poczekaja az paladyni tam zdechan i sami zejda i się ich zabije.
7.Najemnicy nie maja dobrej reputacji ale nie jest malo ludzi ktorzy ich popieraja.
8.Maja takie asy jak Lee,Sylvio,Bullko,Cord,Torlof...
9.Najemnicy by mogli poczekac az paldyni wyjda z miasta i wtedy reszte podbic albo zastawic pulapke na przeleczy.
Feomathar:
Zdecydowanie najemnicy.
Plan IsentoR'a jest bardzo dobry, ale ja mam inny, który może się sprawdzić.Ten plan nie może się równać z planem IsentoR'a, ale jest niezły.A ot on:
W mieście stacjonuje Lares.Najemnicy mogą się z nim skontaktować, i przekazać wiadomość o ataku, instrukcję zadania i inne szczegóły.Lares mógłby co noc mordować po jednym wojowniku, aż zostałaby tylko garstka najsłabszych strażników i obywatele.Lares poinformowałby innych najemników o gotowości, a oni zaatakowaliby tylną bramą(nie wiem jekie to są bramy, więc podaję z której strony miasta są).Lares pomagałby w walce, ale tylko kilku słabszych najemników,np.Cipher, Rod, Dar, atakowałoby z tamtej strony.Reszta zakradłaby się do drugiej bramy, słabo strzeżonej.Uwaga mieszkańców byłaby odwrócona, a najemnicy lepsi od tamtych,,przynęt'', wybiliby wrogów z łatwością.Widać, plan przemyślany, a Lee-jak mówił IsentoR-jest mądrym dowódcą.To plan do zwycięstwa.Ale IsentoR też ma dobbry pomysł.Jak widać, najemnikom poszłoby jak po maśle.
Lucas Paladin:
--- Cytat: Feomathar ---Zdecydowanie najemnicy.
Plan IsentoR'a jest bardzo dobry, ale ja mam inny, który może się sprawdzić.Ten plan nie może się równać z planem IsentoR'a, ale jest niezły.A ot on:
W mieście stacjonuje Lares.Najemnicy mogą się z nim skontaktować, i przekazać wiadomość o ataku, instrukcję zadania i inne szczegóły.Lares mógłby co noc mordować po jednym wojowniku, aż zostałaby tylko garstka najsłabszych strażników i obywatele.Lares poinformowałby innych najemników o gotowości, a oni zaatakowaliby tylną bramą(nie wiem jekie to są bramy, więc podaję z której strony miasta są).Lares pomagałby w walce, ale tylko kilku słabszych najemników,np.Cipher, Rod, Dar, atakowałoby z tamtej strony.Reszta zakradłaby się do drugiej bramy, słabo strzeżonej.Uwaga mieszkańców byłaby odwrócona, a najemnicy lepsi od tamtych,,przynęt'', wybiliby wrogów z łatwością.Widać, plan przemyślany, a Lee-jak mówił IsentoR-jest mądrym dowódcą.To plan do zwycięstwa.Ale IsentoR też ma dobbry pomysł.Jak widać, najemnikom poszłoby jak po maśle.
--- Koniec cytatu ---
I myślisz, że Hagen jest taki głupi i by się nie połapał? Gdyby się okazało, że ktoś morduje jego strażników, na pewno ustawiłby liczniejsze patrole, które stacjonowałaby w grupkach, np. 3 strażników na raz. Nie wiem czy Lares dałby sobie radę z dobrze wyszkolonymi żołnierzami. Chociaż dobrym miejscem ze strony najemników byłoby ochronić farmerów i odciąć dostawy żywności do miasta. Chociaż to i tak by nie wypaliło, bo paladyni są w zdecydowanej większości i jakby na to nie patrzeć, lepiej wyszkoleni i uzbrojeni od najemników. Nawet jeśli najemnikom by się udało, to ponieśliby ogromne straty.
jureus:
według mnie najemnicy mogliby oblegac zamek Lee jest byłym generałem armi króla wiec wymyśliłby plan zagłodziłby miasto nastepujacym planem
wysłałby 3 najemików aby spalili zapasy paladynów w porcie i magazyn nastepnie by odcieli drogi zaopatrzenia (paląć farme lobarta zabicie lub zabranie owiec i zapasow zywnosci zniszczyłby pola uprawne w miescie spaliłby karczmy zabiłby paladynów przy przełeczy i obstawiłby przełecz aby paladyni z zamku nie przybyli na pomoc kiedy głod zaczołby meczyc paladynów Hagen wysłałby oddział aby zdobyc zasady wtedy LEE zorganiwałby zasadzke i zmasakrowałby paladynów magowie by się mie mieszali by paladyni by płaci za ich towary wiec mieliby zysk a Hagen musiałby oddac miasto jakby zaczeli mdleć z głodu to kapitulacja miata
Lucas Paladin:
--- Cytat: jureus ---według mnie najemnicy mogliby oblegac zamek Lee jest byłym generałem armi króla wiec wymyśliłby plan zagłodziłby miasto nastepujacym planem
wysłałby 3 najemików aby spalili zapasy paladynów w porcie i magazyn nastepnie by odcieli drogi zaopatrzenia (paląć farme lobarta zabicie lub zabranie owiec i zapasow zywnosci zniszczyłby pola uprawne w miescie spaliłby karczmy zabiłby paladynów przy przełeczy i obstawiłby przełecz aby paladyni z zamku nie przybyli na pomoc kiedy głod zaczołby meczyc paladynów Hagen wysłałby oddział aby zdobyc zasady wtedy LEE zorganiwałby zasadzke i zmasakrowałby paladynów magowie by się mie mieszali by paladyni by płaci za ich towary wiec mieliby zysk a Hagen musiałby oddac miasto jakby zaczeli mdleć z głodu to kapitulacja miata
--- Koniec cytatu ---
Ha ha ha! No to się uśmiałem czytając tego posta Pierwsza rzecz: jakim cudem najemnicy w ogóle dostaliby się do portu żywi? Do farmy Lobarta nie dojdą nie idąc przez miasto. Gdyby zniszczyli pola uprawne, to sami nie mieliby co jeść. Co im to da, jeśli obstawią przełęcz, skoro Garond i tak nie wyszedłby z zamku? Paladyni są lepiej uzbrojeni, wyszkoleni od najemników no i jeszcze potrafią się magią posługiwać. A gwarantuję Ci, że Hagen na pewno nie dałby się tak łatwo załatwić.
Ja chcę więcej!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej