Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic 4 & DirectX 10

(1/4) > >>

PLShayloPL:
Siemka waszym zdaniem co myślicie o tym będzie potrzebna seria kart graficznych G Force 8000 co posiada directX 10 jak myślicie

szczotex:
Nie niebedzie potrzebne ponieważ G4 jest robione na starym silniku graficznym Vison Engine więc raczej DirectX 10 niewchodzi w gre. Wydaje mi sie że wymagania będa zbliżone to G3 czyli minimalne 2.0 GHz 1024 ram oraz grafika 128 Mb VRAMu i jeżeli będzie dobrze zoptymalizowany to powinien chodzidx płynnie na takiej konfiguracji.

Respev:

--- Cytuj ---Nie niebedzie potrzebne ponieważ G4 jest robione na starym silniku graficznym Vison Engine więc raczej DirectX 10
--- Koniec cytatu ---
ÂŁo matko, co ty gadasz. Gothic 3 ukaże się prawdopodobnie w 2010 roku. Do tego czasu napewno już będziemy mieć directx 10.1, którego nie obsługuje geforce 8800GTX. Współczuje ludziom, którzy kupili tą kartę z myślą o nowych grach - wyjdzie ich na dx10 jeszcze tylko kilka, potem wszystkie będą robione pod dx 10.1, który ukarze się już niedługo.

--- Cytuj ---czyli minimalne 2.0 GHz 1024 ram oraz grafika 128 Mb VRAMu
--- Koniec cytatu ---
Ta, pewnie. Co ty sobie myślisz? To tak jakby gra z 2007 roku wymagała tyle co gra z 2004

Odnośnie tytułu tematu:

--- Kod: ---Czy będzie potrzebne DirectX co tylko ma seria Gforce 8000
--- Koniec kodu ---
A radeon to pies?  

PLShayloPL:
W sumie seria 8000 jest droga to jak tutaj napisany 3 post przez respev to włanczając się do jego posta to moim zdaniem directX 10,1 to będzie tylko dopracowana kompatybilność i płyność gry chyba że będzie kiedyś DirectX 11.0   to może wtedy będzie seria 9000   chociaż tak myślę że najpotężniejsza do tych czas karta radeona Power Color HD 2900 XT może też posiadać DirectX 10

Resio:
Rozumiem  gdy sprzęt idzie cały czas do przodu , ale bez przesady ciągle zmieniac karty które będa obsługiwać najnowesze wymysły panów z MS.

Ale G4 napewno bedzie na DirectX 10 , mam nadzieje ze moja karta wytrzyma.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej