Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gothic 4 - Jaki będzie?
Markus92:
--- Cytat: Dante ---Markus mam woła cie na kolacje bo nie zjadłeś Gerbera....Dobra to koment do twojej wypowiedzi.Dla wielu Gothic nie jest tylko grą. To coś szczególnego ja np. kojarze sobie zime z widokiem z zamku w górniczej dolinie itp. Sry za offtop ale po prostu jak widze takie posty to mnie normlanie...
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli ktoś traktuje coś jako co innego niż to jest w rzeczywistości to ma nie coś nie tak w głowie (bez urazy). Dobra jestem w stanie jakoś pojąć, że dla niektórych to nie jest tylko zwykła gra, ale niektórzy zachowują się choćby to, że niema bezia, że "czwórka" nie będzie kontynuacją poprzednich części itp.(dla nie wiedzących itp. oznacza: i tym podobne) było co najmniej obrazą majestatu, a to nie jest normalne. Dowodzicie w ten sposób, że gry szkodzą co niektórym.
Aeskel:
--- Cytuj ---jeśli chodzi o resztę... baśniowa grafika? Duże nosy? Przeglądając ankiety na różnych stronach o gothiku zauważyłem, że znaczna część ludzi z góry skazuje G4 na porażkę.
--- Koniec cytatu ---
Fanowskie sity nie zawsze dadzą poprawne info. Przynajmniej ja tak myśle. Oficjalne newsy możesz zawsze znaleść na naszej stronie.
--- Cytuj ---co do gothica 3 którego kupiłem prawie odrazu a to wielkie DNO!!
--- Koniec cytatu ---
Zależy jaki się ma sprzęt. Mi się grało całkiem przyjemnie na full detalach, najwyższej rozdzielczości etc.
Jak czytam wasze wypowiedzi, to mi się wydaje, że matka boska oderbrała wam wzrok .
Przypominam, że "Genesis", znaczy początek wszystkiego..
Kirgo32:
Nie jestem zachwycony informacjami o Gothic 4, ale to jednak tylko gra i trzeba jakoś przeżyć, że nie będzie Bezia i będzie nowa fabuła. Trudno!Ale i tak nie mogę się doczekać nowego Gothica. Moim zdaniem i tak to ędzie wielki hit!
lokiju:
Tak patrzę na wasze wypowiedzi (nie wszystkich), że aż żal mi komentować Ja też nie wyobrażam sobie gothica bez Bezimiennego, ale jakoś to zniosę. No chyba, że gra będzie totalną kichą.
Ktoś tu pytał czy silnik graficzny od gothica 3 należy do PB czy JoWood. Należy on do PB, oni za niego zapłacili.
Także z tego co wyczytałem nie tylko w jednym, ale kilkunastu źródłach PB nie oddała G4 Spellboundowi tylko została do tego zmuszona, ponieważ większość praw do serii posiada JoWood, co nie znaczy że twórcy gry nie posiadają żadnych. Mają ich po prostu dużo mniej, dlatego też myślę, że bohaterem nie będzie Bezimienny, bo JoWood nie ma możliwości, ani pozwolenia by go w nowej grze wykorzystać.
No i jest sprawa G5, podobno (to jest niepoparte dowodami, gdzieś to już znalazłem) Piranie będą mogły go zrobić, bo do tego momentu serii JoWood wykupił prawa, czy coś w tym stylu.
Wiem, że w moim poście było dużo o prawach (ile powtórzeń ), ale chyba tak wygląda na dzisiaj sprawa serii i jej przyszłości.
MrCzarnymen:
BEZI wróć!! Jak to bez Beziego to niemożliwe, spellbound wypowiedział fanom gothica taką "wojnę" żę po ich studiu nie zostanie kamień na kamieniu kiedy fani z całego świata przyjadą pod ich siedzibę z kosami nastawionymi na sztorc... To było coś co was powinno nauczyć zmian,chcecie być dorośli to przyzwyczajcie sie do zmian, co prawda też lubię Beziego ale bez przesady. ÂŻegnaj Bezi [szloch] Niech spoczywa w spokoju:D(zawsze mam dla ciebie parę giga na dysku:P Spakuję cie odpowiednio to się zmieścisz) Koniec z tymi żartami, Gothic 4 będzie swoistym przełomem chociaż nie wiem co myśleć o Spellboundzie. Jego gry Robin Hood i Chicago 1930 bardzo mi się podobały przeszedłem je parę razy na różne sposoby (rzeźnia lub powolne ciche eliminowanie wrogów). Po Gothicu 3 byłem zawiedziony ilością bugów(np. podczas celowania do jelenia z łuku kliknąłem ctrl i co? Zamieniło mnie w jelenia i mogłem sobie go jedynie oglądać podczas ucieczki...) ale nie ukrywajmy że gry spod loga PB też były porządnie zabugowane (przeźroczyste ściany, albo raz oglądałem szczękę rycerza od środka gadając z Hagenem, wpadnięcie do bagna ze klifu (G1) i przeniknięcie przez planszę) takie rzeczy się zdarzały a czy będą się zdarzać dowiemy sie za parę lat... tylko miejmy nadzieję że nie będzie się wlekło jak budowy dróg i stadionów na Euro 2012.
Myrtir
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej