Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic 4 - Jaki będzie?

<< < (21/25) > >>

Gal Anonim:
Wywalenie Bezimiennego z Gothica to tak jak wywalenie Gandalfa z Władcy Pierścieni, rekina ze Szczęk, wampira z Draculi, Godzilli z Godzilli, rodziny Corleone z Ojca Chrzestnego, Rysia z Klanu   , Ferdka z Kiepskich... Tak by można wymieniać bardzo długo. Gothic to historia, której głównym bohatetem jest Bezimienny. Ja osobiście między innymi właśnie za to uwielbiam Gothica - kolejne części (jak dotąd) prezentują spójną fabułę, z tymi samymi postaciami w kolejnych częściach, w tym samym świecie, to jest jeden z elementów (moim zdaniem - jeden z ważniejszych) wpływających na niesamowity klimat Gothica. Bez Bezimiennego i jego kumpli nie ma prawdziwego Gothica.
To tak jakby na przykład twórcom Z Archiwum X nagle uwidziało się że kolejny odcinek będzie opowiadał o życiu rodziny piekarza mieszkającego dwie przecznice od siedziby FBI, a z kolei fani Plebanii zobaczyli by odcinek o inwazji orków.
Dlatego Bezimienny MUSI, po prostu MUSI się pojawić w Gothicu. Jeśli nie jako główny bohater to chociaż jako drugoplanowy NPC. Tak samo Xardas, Diego, Milten, Lester, Gorn czy Lee. Chodzi mi o to, że historia opowiadana w trzech częściach Gothica jest spójna i konstrukcją przypomina raczej trzy części Władcy Pierścieni niż np. serię Elder Scrolls, w której każdą kolejną część zaczynamy nowym bohaterem.

Jeśli o mnie chodzi to tylko jedno jest pewne: jeśli tylko mój sprzęt będzie na to pozwalał, zagram w nowego Gothica. Choćby z ciekawości. Ale i tak uważam, że jeżeli chcą skończyć z Bezimiennym, to znacznie lepszym pomysłem byłoby zakończenie serii na trzech częściach, albo lekka zmiana tytułu gry. Seria Gothic przyzwyczaiła nas do tego, że każda kolejna część jest kontynuacją poprzedniej - tym czasem Gothic 4 ma być oderwany od poprzednich.

Swoją drogą to w jakimś wywiadzie ktoś ze Spellbound powiedział że oni wszyscy są fanami Gothica. Jeżeli nie umieszczą w grze Bezimiennego to właśnie zobaczymy jacy z nich fani.

krassus:
Zaszokowała mnie wiadomość że główny bohater ma zostać zmieniony. Nie mówię że gra ma zaraz stać się przez to gorsza, ale... Jestem bardzo przywiązany do tej postaci i odzywek typu "to twarz czy kuper?"   Mam nadzieję że bohater jednak nie zostanie zmieniony. Ale jeśli tak się stanie to cóż. Miejmy nadzieję że nowy bohater nas niczym nie zawiedzie... tylko jak on się będzie nazywał? "Beztwarzy"?

piotros1991:
Ktoś pisze że ci co nie chcą się rozstawac z bezimiennym nie umieją grac w gry, a jest zupełnie odwrotnie. To właśnie ten koleś nie potrafi się obchodzic z grami i niech nie gada tutaj głupot. Każdy prawdziwy fan GOTHICA wie że ta gra bez przwdziwego jej bohatera ( Bezia ) nie istnieje.   To że 4 robi inne nieznane studio to nie musi od razu oznaczac porażki.PB tez nie miala na początku doświadczenia z RPG-ami, a mimo to gotkic1 był znakomity i niewiele gier nawet nowych jest od niego lepszych.    Jeśli to nowe studio pokaże jakieś nowe fajne rozwiązania i co najważniejsze pozwoli Nezimiennemu ÂŻyc to gra może się okazac hitem. To tyle odemnie.      Dla tych któży widzą GOTHIC bez Bezia mam tylko jedną wiadomośc   !!!

arts1991:
Nie wiem , ale chyba to wszystoko , ma być połączone od Gothic 1 do Gothic 3
Genesis z greckiego Początek
Można by też określić geneza

Russel:
Ja uważam że jedyny minus to to że niebedziemy chodzic bezzimienym w G4 , ja bym wolal dalej kierowac tą postacia i tym legendarnym bohaterem , reszta , to zobaczymy , oczywiscie mogli by tak zrobic że bezzimienny bedzie w G4 i bedzie naszym najlepszym ''przyjacielem'' ale gdyby w ogóle go nie bylo to byłby wielki minus , przynajmniej moim zdaniem

PozDRo Russel

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej