Tawerna Gothic > Serwis

czyli kilka słów o gothic.gram.pl

(1/1)

n3gative:
Witam.

Może zacznę od początku, żeby nie było niedomówień. Przeszło rok temu Wasz wspaniały admin Cassano odezwał się do mnie z prośbą o layout dla Tawerny Gothic'a. Nie mógł zaoferować wynagrodzenia pieniężnego, więc przystaliśmy na rekompensatę w postaci gry. Było super, design powstał, przyjęliście go i zaakceptowaliście. Pan Cassano przez okrągły rok zwodził mnie, raz był na zgrupowaniu, drugi raz jego menadżer ponoć przelał pieniądze (of course pieniędzy nie ma :]), no i kilka razy zdarzyło mu się wysyłać grę. Nie piszę do Was drodzy userzy, bo muszę się komuś wypłakać czy wyżalić. Nie piszę również do gram, bo i po co? Macie tracić kolektyw? Uważam, że tworzycie na prawdę świetną stronę, niemniej jednak takie zachowanie jest naganne. Chcę Wam jedynie naświetlić z jaką osobą macie do czynienia. Zwróciłem się z prośbą o interwencję do drugiego administratora - IsentoR'a. W chwili obecnej, włączam komunikator i moim oczom ukazuje się czerwone kółeczko przy osobie Pana Cassano. Rozumiem, że kolega uważa, że design udało mu się ukraść i sprawy nie ma. Ok, ja odpuszczę, zdesperowany nie jestem, nie ma to jednak jak wspaniały zapis w historii strony o kradzionym designie - wypadało by w ewentualnie powstałej kronice o tym napisać. Współpraca z Panem Cassano to poemat, to nie jest sprawa wynagrodzenia, tylko zasad i honoru  . Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Respev:
Płatności w postaci gry miała dokonać firma Gram.pl. Potem zaczęła się wywijać z obietnicy. W chwili, gdy Casano zamawiał layout, gram.pl zobowiązało się do przesłani gry dla wykonawcy. Po wielu apelach Casano do Gramu, Ci nie ulegli. Pretensje proszę kierować do firmy CD Projekt. Z mojej strony mogę dodać tylko tyle, że twoje zachowanie jest wysoce nieetyczne w stosunku do administratorów. Radzę na przyszłość zawierać umowę na papierze, gdyż wszystko wtedy będzie do załatwienia (najlepiej wystawiać fakturę). Niestety, ale bez faktury gram.pl nic nie zrobi i nie powinno.

Casano:
Pan Casano oczywiście sprobuje wyjaśnić naglą sytuacje, mimo ze uczynił to już Respev.

--- Cytuj ---Witam.

Może zacznę od początku, żeby nie było niedomówień. Przeszło rok temu Wasz wspaniały admin Cassano odezwał się do mnie z prośbą o layout dla Tawerny Gothic'a. Nie mógł zaoferować wynagrodzenia pieniężnego, więc przystaliśmy na rekompensatę w postaci gry
--- Koniec cytatu ---

Z tym wspaniałym było nie potrzebne, gdyż tego typu określenia są raczej zbędne na forum i w niczym Ci nie pomogą, to tak na przyszłość. Racja, zgłosiłem sie do Ciebie(was), po layout i zaproponowałem w zamian grę. W tym samym dniu ustalałem to z Justyna Milewska, która przystała na to, gdyż firma Gram.pl, usługi w postaci grafika nie oferuje. Następne dni to całkowity zwrot sytuacji, Justyna została wylana i został przyjęty inny osobnik. Gdy usłyszał, ze planujemy stworzyć biuletyn, zarzadal, od nas, ze żadna gra nie zostanie przesłana, jeżeli dany biuletyn nie zostanie wprowadzony w życie. Niestety z tym było trochę u nas problemów, i mimo nie ustanych prób szef od kolektywu nie chciał sie zgodzić na żadne inne rozwiązanie. Przez to, właśnie dana gra nie trafiła do Ciebie, mój "wspaniały" przyjacielu, przez co w zrozumiały dla mnie osób, zostałem ta "złą" osoba. Biuletyn jest w czasie powstawania przez pewnego grafika, i pierwszy numer pojawienia sie jego powoduje, ze gram.pl przesyła Tobie twoja upragniona grę.

Tak wygląda cala prawda.

Kontynuowanie tej rozmowy możemy zakończyć na PW.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej