Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka

Noc Kruka

(1/2) > >>

Onar:
Witam. Otóż mam taki problem że gram w Noc Kruka, doszedłem do straży i teraz jest strasznie ciężko. Cała moja kasa już sie powoli skończyła (nie wydałem jej na byle co) ,a z punktami nauki też nieciekawie (zwłaszcza że tu jeżeli chodzi o punkty to kosztuje 2 razy więcej niż w G2). Czy możecie mi poradzić? Może znacie jakis sposób na szybkie zarobienie kasy (nie mówiąc o czeladnikach)? Może mam użyć kodów? Co mi radzicie i co byście zrobili na moim miejscu?

Nero:
Hmmm... możesz iść do dzielnicy portowej i powalczyć z takim jednym kolesiem xD dajesz 50 złota dostajesz 100. I tak bez końca. Ale to działa hyba od południa do wieczora w świecie gry.
Albo naucz się zdobywania trofeów<sry za pisownie> czyli : skóry, futra , pazury rogi itp.
I idź zapolować na wilki itd.

Możesz też poprostu zbierać roślinki i sprzedawać. Ja radze pożyczyć trohe kasy od tego gościa w hacie między dzielnicą portową a dolnym miastem.

To na tyle ;D

PzDr: Leviatan

Aha zapomniałem !! nie radze ci używać kodów, gdyż to zepsuje całą radość z gry. Ja używałem tylko jednego- na zegar z czasem obowiązującym w grze.

I to na tyle. Możę coś pomogłem ;D

Pazoxi:
Najlepiej iśc na polowanie z umiejętnością "Zdobywanie Trofeów" . Pochodzic po całym Khorinis i zabijac różnej maści stworki . Jeśli nie zrobiłeś jakiś zadań na tej wyspie , to najlepiej je zrobic . W GD możesz też zwabic wszystkich orków pod taran (nie wejdą na niego) i ich z czaru "Ognisty Deszcz" (najlepiej miec je dwa).

Jednak jeśli ci się nie chce i to nic nie da , w ostateczności chcesz użyc kodów (co nie radzę) to kup czar 'Ognisty deszcz" od Zurisa na targowisku i płyń z portu przed siebie , dopłyniesz na wyspę . Wpisz GUARDIAN , następnie w F2 wpisz INSERT WARAN . Po tej czynności wspinaj się do góry i użyj wyżej wymienionego czaru ... Kiedyś tak zrobiłem ale w mieście bo mi się nudziło

Pablo2729:
Prosty sposób na kasę to: idż do Thorbena /ten co sprzedaje wytrychy
obok kużni/ ale w nocy zaserwuj sobie, a nastepnie posprzedawaj mu rzeczy. Nastepnie powal go i zabierzesz wszystko. Zapłacisz tylko karę w koszarach i moszesz tak w kółko przez całą noc. Tylko jak jesteś słaby nie sprzedawaj mu mieczy lepszych od ciebie bo bedzie ich używać.

.:KERTH:.:
ja znam jeden, niezawodny sposób na pieniądze i umiejętności. (jednak będziesz musiał poużywać troche bugów z gry  ). na początek, wróć do wierzy xardasa i zabierz z niej pierścień siły. (o ile tego wcześniej nie zrobiłeś) teraz z pierścieniem, zrób następującą rzecz: cały czas go nakładaj i zdejmuj, i w ten zposób możesz mieć siły ile chcesz (bez przesady, jeśli zrobisz sobie 1000 siły, to już spieprzyłeś sobie gre. najlepiej zrób 350). pużniej musisz być czeladnikiem i harada. wykuj 2 miecze, jeden włóż do ekwipunku, i zagadaj do harada, że "chcesz sprzedać swoje wyroby" , patrzysz w ekwipunek, a tu niespodzianka! 2 miecze! a kase i tak dostałeś. i znów 1 wkładasz w ekwipunke, i klikasz na odpowiedni dialog. mam nadzieje że pomogłem. (NK nie jest tak trudna jak wszyscy mówią. wystarczą ci 2 rzeczy żeby była łatwa. spryt w walce, i umiejętne wykorzystanie bugów.) a teraz rada na orków w górniczej dolinie:
wypiju miksturke szybkości, i przebiegnij na około zamku (orkowie będą cie ścigać) gdy już będziesz przy taranie, wbiegnij na niego, i rzuć czar "deszcz ognia" większość orków z ginie, a niedobitków po prostu skatuj kuszą lub łukiem. w ten sposób będziesz miał +2 lvl w GD.

PZDR.:KERTH:.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej