Tawerna Gothic > Forum dyskusyjne
Gildie na forum?
tH.:
Tak więc jak widzicie wraz z nowym forum zabrakło na samym początku. Zwolennikom tych zabaw moge jedynie powiedzieć, iż jest to proces krótkotrwały. Myślimy nad dodaniem gildi, lecz nie wiemy czy ma to jakiś sens.
Osobiście jestem na nie. Z doświadczenia wiem, iż takie pisanie: kupiłem to i to, zabiłem tamtego i była wojna do niczego nie prowadzi. Ewentualnie możemy powrócić do sprawy gildi i głębiej zastanowić się czy warto, gdy zdobędziemy około 200/300 userów z czego wielu z nich będzie aktywna. Osobiście dodam jeszcze jeden argument. wielu z Was bardzo zależy na tych gildiach, ale z jakiego powodu? łatwe miejsce, w którym można nabić dużą ilość postów zbytnio nie wysilając się przy tym? Eh, nie wiem w ogóle po co osoby, które kręcą wysokie liczniki postów wypowiadają się na forum. Również doszły mnie słuchy, że bez gildi nie będzie o czym pisał. Chyba z tematyki forum wynika, iż jest to forum o grze Gothic a nie World Of Clan. Przez pojęcie "forum" rozumiem, iż jest to miejsce, społeczność ludzi z którą mogą porozmawiać na inteligentne tematy. Teraz malutkie sprostowanie. Nie ma o czym pisać? Sądze, że jest. Wielu ludziom obrzydły rozmowy na temat gry Gothic, ale nie zapominajmy, iż na forum są też inne działy. Co prawa mało ich, jednak nie znaczy, że jest w nich mało ciekawych tematów.
Czekamy na Wasze zdanie na temat klanów.
Isentor:
Więc system zostanie wprowadzony gdy liczba userów osiągnie godną liczbe. :)
System będzie zupełnie inny niż był kiedyś na starym forum, zostanie całkowicie zmieniony.
Będzie oparty na innych czynnikach niż kiedyś, jego akcja rozgrywać się będzie na kontynencie a dokładniej w prowincji Varrant. System jest narazie w szczępach i nie jest do końca poukładany, ale gdy przyjdzie odpowiednia pora na pewno ujrzycie go w pełniej klasie i okazałości.
rdr.:
Są pewne plus(y) i minusy gildii:
Plus(y):
1. Więcej postów na forum.
Minusy:
1. Mało oryginalne.
2. Forum jest porządne i bez tego.
3. Po pewnym czasie to się znudzi.
4. Trzeba naprawdę wielu userów, aby takie gildie działały.
5. Zwykle posty w gildiach sa długości nie przekraczającej jednej linijki.
Podsumowując:
Jeżeli nawet ktoś by chciał się przy tym bawić, to trzeba by było dbać o długość postów i aktywność w tych działach. Ja bym powiedział, że 500-600 userów na takie gildie to za mało, bo pewnie większa część z nich pewnie zarejestruje się na forum i nie napisze ani jednego posta (lub jednego czy dwa, żeby o cos się zapytać).
Pozdrawiam.
tH.:
Jak mówiłem ja bym w ogóle nie dodawał, jednak patrząc na te wszystkie fora użytkownicy uznali to jako wymóg (niestety). Ja osobiście nie widze sensu w powstaniu takich organizacji. Dziwie się, że nikt na ładnej stronie o Gothic nie wpadł na pomysł, aby te dziecinne gildie zastapić, np. sesją RPG.
Deft:
Ja też nie jestem za ty zeby były gildie bo to będzie składowisko spamu i to było tak że stworzyliśmy jakieś herby userbary itp. i dalej nie było co robić bo nie było żadnego systemu może jakby ktoś wymyślił jakiś łatwy krótki szybki system to moze by było warto lecz raczej nikt nie wymyśli nic takiego. Czyli raczej gildie odpadają. A co do tych sesji RPG to kiedyś uczestniczyłem w czymś takim lecz nie załapałem o co chodzi.
Dość błędów... Jeszcze raz błąd, a warn - Glief
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej