Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Saga Baldur's Gate
quintarus:
Moja najulubiensza gra. Czesto do niej wracam co jakis czas. Nawet teraz wlasnie w nia gram. Jak dla mnie jest rewelacyjna.
--- Cytat: Niedamir ---grafika taka trochę nie na topie
--- Koniec cytatu ---
Wlasnie to lubie w tej sadze ze grafika jest jaka jest. Teraz coraz wiecej jest gier w ktorych 90% stawia sie na grafika a reszta malo wazna. W Baldurze trudno doszukac sie rażących bledow i bugow, nie ma jakiegos wchodzenia w sciany, brak tekstur czy cos (patrz Gothic 3). Jezeli mieliby robic Baldura 3 to jak dla mnie tylko na silniku Infinity, najwyzej troche podpicowanym.
Podsumowujac dla mnie jest to najlepsza gra w jaka do tej pory gralem (obie). Wspaniala wciagajaca fabula, walka, zadania... ah, az chce sie grac :D
Thorus15:
Nie wiem czy to dobry temat, ale chciałbym zapytać: za parę miesięcy planuje zakupić grę z Extra Klasyki, nie moge się zdecydować: czy to będzie Saga Baldur's Gate, lub pierwsza część N&N. A wy którą byście woleli ?
Zigur:
Kocham Baldur's Gate. Ale dla mnie najleprza jest pierwsza część, najwięcej terenów do zwiedzania i w ogóle fajni NPC i toważysze.
Xarak Bunt:
Co jak co, ale Saga BG to najlepsza gra na świecie. Wspaniała fabuła, mnogość czarów, broni, zbroi, wspaniała historia, długość i ten realizm. Po prostu gra nad gry, król gatunku. Polecam wszystkim fanom RPG, bez względu na wiek i stopień zainteresowania tego typu grami.
flake:
Moja historia z Baldur's Gate rozpoczęła się właśnie po wydaniu przez CD projekt "sagi". Wcześniej znałem tą grę tylko ze słyszenia. Postanowiłem zacząć od drugiej części przez namowy kolegów. Jednak nic nie rozumiałem z fabuły także postanowiłem grać od "jedynki" ...Z początku grafika mnie odrzucała, jednak nie ze względu na jej brzydotę tylko nieodpowiadającą mi małą rozdzielczość. No, ale po przyzwyczajeniu się do niej i opanowaniu sterowania bardzo mi się spodobała dosyć duża swoboda działania i wątek fabularny :-)
Jedyne co mogę Baldur's Gate zarzucić to sterowanie grupą. Niestety nie do końca mi się to podoba. Zdecydowanie wolę sterowanie jednym bohaterem, choć oczywiście jest to jedynie moje subiektywne odczucie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej