Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Nickelback
Mike Inez:
--- Cytuj ---Nie powiem, że to nie prawda, bowiem dopiero zacząłem się interesować tym kierunkiem muzycznym i zbieram informacje jakie zespoły mogłyby mnie zainteresować. Tak, więc w czasie tego mogłem się pomylić, a ponieważ korzystałem z pomocy kumpli z mojego otoczenia oraz z ... wikipedi, która sama pisze, że Nickelback gra grunge - napisz do nich, że to nieprawda.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli nie jesteś pewien swoich wiadomości to źródło takie jak wikipedia nie jest wiarygodne. Ja nie wiedząc czym jest grunge nie miałbym śmiałości, żeby powołać się tylko na wikipedię, twór zbyt zależny od ludzkiej ułomności, emocji itd.
Co do nieomylności wikipedii, proszę oto strona Nickelback:
Nickelback w serwisie Wikipedia.pl
Nieprawdaż, może być zwodnicze, uważam, że obecna wersja strony jest o niebo lepsza od tej, która istniała jeszcze 10 minut temu.
Co do ludzi, którzy polecili Ci konkretnie Nb przypinając im etykietkę grunge i innych odmian rocka to ciekawa mogłaby być z nimi polemika, bo wierzyć mi się w taką ignorancję nie chce. I oczywiście, że stwierdzam, że to nieprawda.
No i jeśli Nb Ci odpowiada, to nie miej złudzeń, ze prawdziwy grunge będzie "tym czymś".
oktoffel:
Mike Inez - masz 100% rację z tym że Nickelback to absolutnie nie jest grunge. Oni mają bardzo niewiele wspólnego z tym gatunkiem. Tak samo mają bardzo niewiele wspólnego z punkiem.
Crisis - nie wypowiadaj się jeśli nie masz o czymś pojęcia. Nie wiesz, nie jesteś do końca pewien czym jest grunge, to nie nazywaj Jakiegoś zespołu grungowym. Moim zdaniem to wręcz obelga dla grungu - nazwanie Nickelbecka zespołem grungowym.
A moje osobiste zdanie na temat tego zespołu? Cóż, są komercyjni jak cholera, ale ich piosenki łapią za serce, jednak gdy sie bardziej zagłębić to nie prezentują niczego nowego. Mają ciekawe riffy, ale jakoś brak im czegoś oryginalnego. A moim zdaniem grają coś w okolicach hard rocka, szeroko pojętego metalu alternatywnego, a także wręcz pop rocka. Ciężko ocenić...mają bardzo różne piosenki, wystarczy porównać np. Photograph i Money bought. Kompletna rozbierzność...
ps. Grunge is not dead...on zyje w naszych sercach...fanowie Nirvany, AIC, Pearl Jam, Soundgarden łączcie się
Nawigacja
Idź do wersji pełnej