Autor Wątek: Wyprawa do Innego Wymiaru  (Przeczytany 77833 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Wyprawa do Innego Wymiaru
« Odpowiedź #280 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:10:26 »
Gdy rozdano już wszytki oręż z namiotu wyszedł Elish Ehru i rzekł do nas.
- Przybysze zapewne nas zaatakują to jest nieuniknione. Dlatego trzeba stworzyć posterunki i rozmieścić ludzi w pobliżu miasta...
...Przerwał mu jeden ze strażników głównej bramy...
- Panie to przybysze stoją pod bramami miasta. Jeden z nich kazał mi po ciebie pójść. Mówi, że nie ma wrogich zamiarów.
Wódz draconów poszedł w stronę bramy z kilkoma swoimi ludźmi. Zaciekawiony całą sytuacją poszedłem z nimi. Na miejscu czekało na nas trzech "obcych", jeden z nich miał jakaś tabliczkę, z której po chwili zaczął czytać.
- Za zbrodnie popełnione przeciwko naszej rasie zostaniecie ukarani śmiercią. Jeżeli macie na tyle honoru by stawić nam czoła w godziwej walce przybądźcie na pustkowia wraz ze swymi wojskami.
Przerwał mu zdenerwowany Elish...
- My zbrodnie? To wy najechaliście na nasz wymiar, to wy wymordowaliście jego mieszańców. A teraz śmiecie mówić o honorze i karze dla nas. Jesteście żałośni... Oby twój przywódca zjawił się na bitwie...
Posłańcy bez słowa zabrali się i odlecieli znikając w chmurach...

- Wygląda na to, że czeka nas bitwa, wojna, starcie. Nazwijcie to sobie jak chcecie. Ale musimy być na to przygotowani. Elish oczywiście pomożemy wam w bitwie...
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpień 2007, 18:11:52 wysłana przez IsentoR »

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #281 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:13:36 »
Hmm... To zaczyna robić się gorąco- rzekł Alculus .
Pozbierał swoje rzeczy i podszedł do IsentoRa:
- To kiedy wyruszamy?

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #281 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:13:36 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #282 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:14:23 »
- Oczywiście pomożemy! - Powiedział Canis który poprawił swoją szatę maga, schował pergamin za płaszcz, i wziął kostur, poczym usiadł pod jakimś domem przypominając sobie formuły zaklęć, oraz potrzebne wskazówki które pomogą mu podczas walki.

Offline Itrogash

• Myśliwy
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #283 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:35:38 »
-Tsk... Zniszczyli większość tego wymiaru i jeszcze mają czelność mówić o honorze - mruknął Isgaroth do Lorda Sado - Cóż za dziwna rasa - wyciągnął piersiówkę i pociągnął z niej spory łyk.
-Jeśli chodzi o mnie, to z radością pomogę Draconom wybić tych sukinsynów - rzekł - Cóż, trzeba zacząć się przygotowywać do walki - mruknął, po czym wyciągnął swą księgę zaklęć i zaczął powtarzać zawarte w niej formuły.

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #284 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:38:39 »
Alculus nie otrzymał odpowiedzi od Króla , gdyż ten był zamyślony, więc cofnął się i udał się w stronę Canisa.
- Odłuż te pergamin bo od nich zżółkniesz i oczy popsujesz. A po za tym jeśli bedziesz jakiejś formuly potrzebował sama ona przyjdzie:P Dobra grasz w karty? Pożyczyłem od jakiegoś Dracona.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #285 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:39:41 »
- Dobra pomożemy - odparł Sado z niechęcią i poprawił zbroję. Spokojnie usiadł na drodze czekając na innych. "W końcu walka... to już coś, nie mogę się doczekać, starcia z tymi psimi synami! Wreszcie rozleje się krew... taaak!". Gubernator momentalnie wstał i zajął miejsce obok IsentoRa.

Offline Antelius

• Myśliwy
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #286 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:52:53 »
Ptfu! Honor?! Oni napewno o nim wiedzą najwięcej brutalnie i z zaskoczenie wybijając wymiar za wymiarem. Trzeba pomóc Drakonom, może i oni nam kiedyś pomągął. - Powiedział Anelius Dopasowując dracoński miecz do Ręki. Po krótkiej chwili schował go do pochwy.
- No to dajmy popalić tym skurczybykom!

Canis

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: 15 Sierpień 2007, 18:58:55 »
oczywiście Alculusie, zagrajmy. Coto są za karty, tożto tu naszych syfr niema. eh, ale po oczkach rozpoznamy, ale co jest Królem, a co Damą, a co tym bo Waletem??

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #288 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:02:44 »
Hmm... Zastanów my się - rzekł Alculus i wziął jedna z kart i podszedł do Dracona.
Zapytał się go co to za karta i po chwili wrócił.
- Ta z tym rysuneczkiem to Walet, więc ta ( wskazuję tu na kartę z rysunkiem przypominającym kobiete) to Dama. Ta tutaj ( karta z kółkiem pośrodku) to pewnie As , a natomiast ta to zapewne Król. Ale w co gramy?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #289 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:05:29 »
- dobra to skoro tak... niewiem, może zagramy sobie w ... (canis zamyślał się chwile)
- Ej Canis nieśpij - powiedział alculus widząc canisa zamykającego na chwilę oczy.
- no dobra to w oczko pykniemy, a potem sie coś wymyśli.

Offline Samug

• Myśliwy
« Odpowiedź #290 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:05:48 »
- Oczywiście, że pomożemy - Odparł Samug. Po chwili zaczął rozmyślać. „Chcą otwartej walki. Musieliśmy ich nieźle osłabić skoro nawet nie próbują oblężenia... Jednak... Może te stwory coś planują? Niezbyt mi się to podoba”.

Offline Legolas

• Myśliwy
  • Reputacja: 51
    • Karta postaci

« Odpowiedź #291 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:06:42 »
Legolas nie brał żadnego ekwipunku. ÂŻaden miecz mu nie odpowiadał ani żadna zbroja. "Gdyby były z rudy ..." - rozmarzył sie. Lecz gdy usłyszał wieści o bitwie natychmiast sie otrząsnął. Zdjął łuk z pleców i podbiegł pod główną bramę miasta. Dowiedział sie o co chodzi i przystanął obok bramy gładząc powierzchnie swojego łuku myśląc przy tym "Mam nadzieje że wyskorzystam dziś wszystkie swoje umiejętności oraz zręczność łucznika aby sie przydać i mam nadzieje że mnie nie zawiedziesz" - zwrócił sie do swojej broni. Tymczasem ...

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #292 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:08:24 »
Dobra - rzekł Alculus i wziął 2 karty. - Teraz twoja kolej.

P.S Moje karto to <Walet, Dama(kier)>
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpień 2007, 19:12:01 wysłana przez Devristus »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #293 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:22:53 »
Honor. Co te pokraki wiedzą o honorze. Ehhh... szykuje się bitwa. Wiecie co, mam przeczucie że każdy przeżyje ;], Al kolego, może się przyłącze? - zapytał Elrond. - Mówię wam, nuda, szkoda że nie zdążyłem wybrać sobie zbroi... Ale cóż, przynajmniej się rozerwiemy. I Sado rozładuje energię...

Offline Daedagor

• Magnat
  • wejb
« Odpowiedź #294 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:31:42 »
Chętnie pomoge Draconom jak i wam wszystkim w bitwie. Jakoś dawno nie brałem udziału w jakieś bitwie a chętnie w tej pomogę obrońcom - rzekł Daedagor.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #295 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:40:48 »
Altairze, mam łuk. To jest dobra rzecz na latające stworki - elf poklepał swój łuk - tyle ścierwa można nim wybić... Ahh... Aha, Kondri tylko się za kamień nie schowaj. ;]

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #296 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:42:51 »
Do ALculus podszedł Dracon i coś powiedział. Elf odwrócił się do towarzyszy grających z nim w karty i rzekł:
Ów Dracon prosi o zwrot kart. No cóż po wyprawie zapraszam was do mnie na partyjke.
Po czym złożył karty i podał je Draconowi i podzękował z pozyczkę.
- Sado w końcu rozładuje energię ... bedzie spokój....

Izrael

• Gość
« Odpowiedź #297 dnia: 15 Sierpień 2007, 19:43:08 »
Izrael, gdy usłyszał słowa Króla i zobaczył zbierających się ludzi, od razu podszedł do IsentoR'a i powiedział, że też będzie walczył przeciw tym "obcym".

Offline Devristus Morii

• Arystokrata
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #298 dnia: 15 Sierpień 2007, 20:00:47 »
Alculus stał obok Elronda  i Canisa i za Isentorem. Morii rzekł do Elronda i Canisa:
 - W końcu coś się dzieje ? Elrondzie obtoczę Cię jedna z Aur.
Po czym wymówił w myślach " Aurę  Dusz "
- Musze zdobyć jedngo z nich , wypcham  i postawię go u siebie w domku na pamiątkę - ciągnął dalej Dev...
« Ostatnia zmiana: 15 Sierpień 2007, 20:01:23 wysłana przez Devristus »

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #299 dnia: 15 Sierpień 2007, 20:04:26 »
... Elratha przepełniał strach. Coraz bardziej mu się wydawało, że nie wyjdzie cało z tej bitwy. Jednak był gotowy, wyciągnął broń, uklęknął i modlił się.
- Adanosie, władco równowagi na tej ziemi, spraw aby tak bitwa zakończyła się zwycięstwem właściwej armii, nie dopuść do tego, że zginiemy. Pozwól Draconom, tej jakże wspaniałej rasie, żyć w tym wymiarze, nie narażając ich na przeciwności. Zachowaj nasz oddział, który przybył z Marantu. Niechaj żadnej nie odejdzie do królestwa Beliara...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #299 dnia: 15 Sierpień 2007, 20:04:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18