Ankieta

Kto waszym zdaniem jest najlepszym kompanem w serii Gothic?

Diego
67 (33.8%)
Gorn
46 (23.2%)
Milten
20 (10.1%)
Lester
2 (1%)
Cavalorn
0 (0%)
Cor Angar/Angar
14 (7.1%)
Lee
25 (12.6%)
Lares
9 (4.5%)
Biff
2 (1%)
Wrz
13 (6.6%)

Głosów w sumie: 193

Autor Wątek: Najlepszy kompan  (Przeczytany 20833 razy)

Description:

Offline Delux

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Listopad 2006, 16:07:55 »
Moim ulubionym kompanem jest Diego. Cenie go za odwage, pomoc, za to, że poznalismy go od początku gry. Zawsze pomoagał nam i zjawiał się w najodpowiedniejszych miejscach.

To tyle.

Pozdro!!!

Offline SzpakU

• Kret
  • *
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Listopad 2006, 22:01:21 »
Myślę, że najlepszym kompanem jest Lee, ponieważ jest świetnym wojownikiem i dowodcą (w końcu to generał   ). Zawsze można na niego liczyć i jest spoko przyjacielem. A przede wszystkim myśli trzeźwo i ze spokojem podchodzi do każdej sprawy.

Forum Tawerny Gothic

Najlepszy kompan
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Listopad 2006, 22:01:21 »

Offline Khaleb

• Magnat
  • Reputacja: 3
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Listopad 2006, 23:12:55 »
Dla mnie najlepszym kompanem jest Milten.Bardzo przyjaznie nastawiony czlowiek, rozwazny, inteligenty chociaz troche bojazliwy.Potrafi sluzyc swoja rada w ciezkich sytuacjach, ale wszystko z umiarem z jego strony.Nie jest podejmuje pochopnych decyzji i jest doswiadczonym magiem. Wszytko to co napisalem wczesniej przemawia za tym, ze Milten jest najlepszym kompanem. Pozdrwiam

Offline Ciern

• Kret
  • *
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Listopad 2006, 16:58:17 »
Wachałem się między wyborem Gorna a Diego...jednak wybrałem Diego. Jesteśmy z nim zupełnie od pierwszego momentu gry, zawsze nam bezinteresownie pomaga, jest mi najbliższy, nie da się tego jeszcze wytłumaczyć, po prostu jest świetny.

Offline Gall

• Kret
  • *
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Grudzień 2006, 14:22:39 »
Cóż, szczerze mówiąc lubię wszystkich naszych kompanów, ale na miano najlepszego z nich chyba zasługuje Diego. Jest z nami od samego początku, nigdy nie dał znaku jakiegoś sprzeciwu w stosunku do nas. Gorn...Gorn jest również ciekawym człowiekiem, ale nie jestem do końca pewien, czy byłby w stanie dla nas wszystko zrobić. Mam dziwne wrażenie, że dba on bardziej o swoje i niż o innych interesy. Milten - to równie ciekawa postać jak Diego. Zakwalifikowałbym ich razem, ex equo na pierwszym miejscu. Milten nie ma fachu złodziejskiego, co czyni mnie przychylnym ku niemu. Jest inteligentny i mądry jak mało kto. Lester ? Nie wiem w zasadzie czemu, ale jego postać jest mi dziwnie obca. Na początku G3 ciężko było mi przypomieć kim on jest. Pierwsza rozmowa z nim z trzeciej części sagi sprawia wrażenie, jakby wisiało mu to, że nasz statek został zabrany przez piratów. Lee ? Uwarzam, że jest mądry, najmądrzejszy z wszystkich naszych kompanów, lecz ta dziwna mądrość sprawia, że nie jest nam do końca przychylny. Nie zgadza się z nami w wielu kwestiach, gdyż ma swoje zdanie. Może to i dobry objaw, ale czyni go nie do końca lubianym.

1 m-ce: Diego, Milten ( z małym wskazaniem na tego drugiego )

Offline Konrad012

• Kret
  • *
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Styczeń 2007, 01:33:49 »
Jak dla mnie najleprzym kompanem jest Milten i Diego ale niestety można zaglosować na jedną osobe i zagłosowałem na Diega. Pomagał on w wielu trudnych sytuacjach oraz nauczał nas jak zostać bardziej zręcznym

Offline Ksardax

• Kret
  • *
  • Security.net
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Styczeń 2007, 23:18:42 »
Oczywiście, każdy z naszej piątki przyjaciół jest wyjątkowy jednak moim ulubionym jest Gorn. Wesoły i zabawny, miał takie zabawne texty, zresztą glos podłozony pod niego bardzo Mi się też podobał.
Był nieocenioną pomocą w misjach z nieumarłymi,a z 5tki naszych przyjaciół byl najsilniejszy. Walcząc z nim, lub jak kto woli on u naszego boku, nigdy nie martwiłem się że cos mu się stanie. Zawsze świetnie dawał sobie rade no i nawet polubiłem to jego "notoryczne pakowanie się w kłopoty" :)

Offline Kapi Pogromca

• Kopacz
  • **
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #27 dnia: 02 Styczeń 2007, 17:06:26 »
Lee, Lee i jeszcze raz Lee. Nie ma lepszego wojownika niż on. Zawsze postępuje zgodnie z prawem. Ile razy grałem w I czy II to zawsze stawał po stronie sprawiedliwości  . Kojarzy mi się zawsze z pięknymi toporami, którymi na pewno potrafi władac po mistrzowsku. No i nie zginał by tak szybko ja kilku innych z tej listy.
Pozdrawiam.

Offline lukkasszz

• Kret
  • *
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #28 dnia: 18 Styczeń 2007, 18:08:10 »
dla mnie najlepszym kompanem był diego. Pomagał on nam w gothic'u 1 i 2 (nie wiem czy w trzeciej części bo jeszcze nie przeszedłem). Jak pamiętacie na począdku gothic 1 pomagał nam i to prawie ciągle. Pewnie bez jego pomocy byśmy sobie nie poradzili (jeżeli by nam nie pomógł na począdku gry). On według mnie zasługuje na miano najlepszego kompana z serii gier gothic.
« Ostatnia zmiana: 18 Styczeń 2007, 18:08:39 wysłana przez lukkasszz »

Offline Wrath

• Magnat
  • Devils never cry
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Styczeń 2007, 19:54:24 »
Ja najbardziej lubię Diega od pierwszej części nam pomaga no przecież gdyby nie on to Bulit wbił by Beziego w ziemie potem pomaga nam przy trollu zawsze mi się podobało gdy on wali w gobliny z łuku a ja dostaje doświadczenie   .
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwiec 2007, 14:05:08 wysłana przez Thrall »

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Styczeń 2007, 19:23:07 »
Wachałem się między Diego a Wrzodem     . Tak naprawdę sądze, że najlepszym kompanem jest Diego. pomaga nam kiedy klepią nam twarz, daje nam zadania, pomaga nam zabić trolla. Jest bardzo dobrym przyjacielem już od początku gry. Naucza nas siły i zręczności. Jest jednym z najlepszych złodziei na Myrtanie. Gdyby nie on moglibyśmy, nie odzyskać kamienia ogniskującego. Jestem jednosłownie za Diego. Pozdrawiam Lord Sado  

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

Najlepszy kompan
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Styczeń 2007, 13:36:21 »
Wybrałem oczywiście Diega.Pomaga nam od początku, ratuje nas przed Bulkiem,
jest praktycznie zawsze koło nas.
Więc głos dla niego

Radzę zacząć pisać dłuższe posty. [Arthas]
« Ostatnia zmiana: 21 Styczeń 2007, 13:37:51 wysłana przez Arthas »

Offline Simon

• Kret
  • *
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Styczeń 2007, 13:39:00 »
Ja oddałem głos na Diega. Oprócz przedstawionych wyżej argumentów przedmówców lubię mieć za plecami dobrego łucznika ponieważ gram zwykle wojownikiem. Nie muszę się o niego martwić, bo to ja "idę na pierwszy ogień".
Gorna nie lubię za misję "odbicie nowej kopalni" z G1 - dlaczego on mnie pobił...?!
Milten jest jakiś "miękki", a Lester wydaje się być na ciągłym głodzie.

Offline Vuncher

• Kret
  • *
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #33 dnia: 09 Luty 2007, 11:57:20 »
Moim zdaniem Lester jest najlepszym kompanem.Jak byłem w górskiej fortecy w G1 to mnie osłaniał podczas próby zdobycia kamienia ogniskującego.Zawsze go lubiłem i ten jego łysy wytatułowany łeb...a zwłaszcza jego bródkę.xD.
To na tyle.
« Ostatnia zmiana: 09 Luty 2007, 11:58:26 wysłana przez Vuncher »

Offline Niro

• Magnat
  • Reputacja: 1
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Luty 2007, 13:55:36 »
Zagłosowałem na Diego. On jest po prostu takim drobnym cwaniaczkiem, który non-stop ma pomysł na zarobienie pieniędzy. Pomaga nam na samym początku i jest zorientowany w prawach w Kolonii. Później jest Milten i Lester. Milten jest miły od początku do końca, że tak powiem frajersko miły. Lester to też typ cwaniaka, który najchętniej by nic nie robił. Jednak, gdy zachodzi potrzeba jest pomocny. Później trójka najemników - Lares, Lee i Gorn. Lee jest zawsze rozważny i nie daje się ponieść emocjom. Lares to kolejny typ cwaniaka. Gorn to taki porywczy wesołek, nie ma dnia bez obicia komuś mordy. Na ostatnim miejscu jest Wrzód. Co prawda, na polu walki ucieka, ale ma dobre chęci ;)

Offline Anmarius

• Magnat
  • Reputacja: 2
  • Kanter Strajk
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Marzec 2007, 22:44:12 »
Moim zdaniem najlepszy jest Gorn.  Silny, sympatyczny, z humorem wojownik. Uważam, że jest najlepszym wojownikiem w całej Myrthanie, a Thorus może się pocałować w odbyt. Pomagał nam w wielu sprawach, lubi nasz itd. Zaskarbił sobie u mnie szacunek i tak dalej będzie    Poza tym, uważam, że powinien, np. zostać najlepszym wojownikiem na całej Myrthanie i żeby był znany. Oczywiście to tylko moje opinia. Wiem, że zrobiłem powtórzenie, ale to chyba nie powód, żebym dostał kolejne ostrzeżenie    Pozdrawiam...

Offline Devristus Morii

• Moderator
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

Najlepszy kompan
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Kwiecień 2007, 14:12:12 »
Moim zdaniem najlepszym kompanem jest Diego , ponieważ ochronił nas przed Bulitem. Następnie pomógł nam dostac się do SO. Zawsze nam ufał , nie mal bezgranicznie. Zawsze moglismy liczyć na jego pomoc :).
Najbardziej sie mi spodobał , ze względu na to , ze nigdy się nei pytał dlaczego coś robimy :P

Offline Visor

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 23
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #37 dnia: 21 Kwiecień 2007, 12:51:14 »
Moim zdaniem jest nim Diego. Jest on pierwszą osobą jaką poznajemy i od razu pomaga naszemu bohaterowi (co robił jeszcze nie raz w dalszej części gry) przerywając "chrzest wody". Jest on również naszym nauczycielem życia za barierą. To dzięki niemu poznajemy tereny oraz zasady panujące w dolinie. No i darzy nas swym zaufaniem.

Offline Voythaz

• Kret
  • *
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Kwiecień 2007, 21:51:24 »
Lee- w trzeciej cześci, bez większego zastanowienia pomoglem mu w zemście. :D Ogólnie lubię go za umiejętności przywódcze i to, że ma w sobie trochę psychola. :P Czemu? Ano temu, że tylko kompletny wariat (lub Bezi) :) chce podbić Vengard we dwójkę.

Offline Lees

• Myśliwy
  • Reputacja: 60
  • "Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas"
Najlepszy kompan
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Maj 2007, 19:17:53 »
Według mnie najlepszym kompanem jest Lee.W pierwszej części może nie pomaga tyle co Diego,Gorn,Milten i Lester ale w drugiej jego pomoc jest widoczna i zasługuje na uznanie.Będąc łowcą smoków po prostu jego pomoc jest nieoceniona np. w wejściu na statek.Jest pożyteczny i dobrze walczy.W trzeciej części wiadomo-kumple przestali odgrywać znaczące role i usunęli się  w cień.

Głos na Lee

Forum Tawerny Gothic

Najlepszy kompan
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Maj 2007, 19:17:53 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything