Strefa pomocy > Gothic
Komputer mi nie wyrabia
Resio:
Elo , mam problem w Gothic 1 mam 23 -30 fps straszne lagi są . W gothic 3 mam n full detale 50 - 60 fps , mozę to jakieś lipne sterowniki czy Dirext?
Moj sprzęt GeForce 8800 GTX 756 mb
Core 2 Duo E6600 2,40GHz
2 GB ram 800mhz
Winodows Xp SP2
Zainstalowany jest Dirext 9.0c
Wymagania są
16 mb na karcie
Procek 400 mhz
ram 128
Przepraszam ze sie tak wyraże ale zal d*pe sciska , prosze o sugestie
r4d00:
Szukanie nie boli. Na forum był już podobny temat. Masz po prostu za dobrego kompa (takie jest moje zdanie). Ustaw rozdzielczość na 800x600 - może pomoże. Ja mam procek 3,0 Ghz, 512ram, GeForce 7100 256Mega i mi się przycinał w pewnych momentach. Spróbuj z tą rozdzielczością, a jak nic nie da to nie wiem. Pzd.
Respev:
--- Cytuj --- Elo , mam problem w Gothic 1 mam 23 -30 fps straszne lagi są
--- Koniec cytatu ---
Lagi? To ty grasz w gothica po sieci?
--- Cytuj ---Lag – czas jaki upłynął między wysłaniem pakietu informacji, a jego odebraniem. Zazwyczaj opóźnienie takie jest rzędu kilkudziesięciu milisekund, jednak w przypadku wystąpienia problemów z funkcjonowaniem sieci (spowodowanych np. przeciążeniem serwera), może dojść do jego wydłużenia – nawet do kilku sekund.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj --- mam 23 -30 fps straszne lagi są
--- Koniec cytatu ---
Gothic 1 ma ograniczenie na bodajże 25 klatek i więcej nie wyciśniesz. Poza tym mierząc to programem Fraps, nigdy nie otrzymasz prawidłowego wyniku.
--- Cytuj ---Masz po prostu za dobrego kompa
--- Koniec cytatu ---
Padłem. Jak można mieć za dobry komputer? To tak jakby mi ktoś powiedział, że DVD nie chce mi odtworzyć tego i tego filmu bo mam za dobry telewizor
Poza tym te cięcia obrazu to normalna sprawa w Gothicu 1, ten typ tak ma.
Resio:
Prosze o dalsze sugestie , dałem wszystko na minimum i nawet 1 fps nie wzrosło
Respev:
Czy ty czytasz co ja napisałem?
--- Cytuj ---Gothic 1 ma ograniczenie na bodajże 25 klatek i więcej nie wyciśniesz
--- Koniec cytatu ---
Tak trudno to zrozumieć? Podobnymi przykładami są również wszystkie gry na silniku Quake 3 (w tym silniku odblokowywujemy granicę poleceniem com_maxfps 0, jednak w Gothic 1 nie istnieje coś takiego, bo to nie ten silnik).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej