Tereny Valfden > Dział Wypraw
Skradziona Wóda
Grison:
- To tutaj, Lony, to tutaj- powiedział BalloorT
- Tak. Nie sądziłem, że pójdzie tak łatwo. Teraz trzeba zbadać ich liczbę- powiedział Lonysard odchodząc po cichu od towarzysza.
Po krótkim czasie łowcy wrócili w to samo miejsce...
- 2 przy ognisku w głębi obozu i jeden trenujący walkę za ich magazynem- powiedział BalloorT
- A z drugiej strony jest dwóch śpiochów i to czego szukamy, czyli skrzynia. A co ciekawe nienaruszona, zapewne mieli ja komus sprzedać- oznajmił Lonysard
- Dobra, Tak więc teraz tak wracamy i po cichu zabijamy tych skurczybyków. Ja biorę tych przy ognisku, a ty tych śpiących. Potem pójdziemy do tego co trenuje zgoda?- spytał BalloorT
- Zgoda. Ruszajmy- powiedział Lonysard po czym obaj łowcy zabrali sie do roboty.
Dee'mon:
BalloorT zakradł się do obozu wyją kuszę i pomyślał
"jeśli nie trafie to będę miał problem"
Bełt pomkną w kierunku pirata
-Agrrrhhhh - zajęczał pirat. Bełt wbił mu się w szyje
-Już nie żyjesz-powiedział drugi z piratów wstał i rzucił się na Łowce.
Przez dłuższy czas trwała wymiana ciosów. Pirat wizą duży zamach. BalloorT obrazu to wykorzystał i przebił pirata na wylot.
-A masz skurczybyku
Łowca nagród pobiegł dalej. Pirat który trenował nic nie usłyszał.
BalloorT zaczaił się i czekał na drugiego łowce
LONYSARD:
Lonysard po cichu podkradł się do dwóch śpichów , przyłożył swój oręż do pleców jednego z piratów i szybkim pchnięciem pozbawił go życia . Drugi wstał w pośpiechu i zaczoł szukac swojego oręża , lecz nieudało mu się , łowca odrąbał mu głowę i przez chwile przypatrzył się już martwemu piratowi ze zdziweniem. Tym czasem ........
Grison:
Tymczasem BalloorT siedział ukryty za skrzyniami w oczekiwani na drugiego łowcę. Gdy nagle zza rogu pirackiej chaty wyłonił się Lonysard z zakrwawionym ostrzem.
- Już?- spytał Lony.
- Tak. Widzę, że u ciebie też juz po imprezie- powiedział BalloorT wskazując na zakrwiawiony miecz swego kolegi.
- Dobra. Teraz bierzemy się za tego osiłka- powiedział Lony po czym obaj ruszyli na pirata. Po krótkiej walce dwaj łowcy zdołali pokonać ostatniego pirata po czym obaj ruszyli w stroną chaty, w której stała skrzynia z wódką.
Następnie łowcy razem wzięli skrzynię i pomaszerowali z nią w stronę miasta.
Zadanie wykonane!
Nagroda:
BalloorT - 100 sztuk złota
Lonysard - 100 sztuk złota
Nawigacja
Idź do wersji pełnej