Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Klawiatura Amerykańska

(1/2) > >>

DeadFish:
Mam problem, mianowicie nie moge robic polskich znakow, a litery z oraz y zamienily sie. Pewnie jakos niechcacy przelacyzlem klawiature na amerykanska, tylko ze teraz nie wiem jak powrocic do starej  
Prosye o pomoc  

_Snopek_:
Wciśnij jednocześnie lewy Ctrl i Shift i wszystko powinno wrócić do normy. Też tak kiedyś miałem i nie wiedziałem jak to naprawić   dlatego służę ci uprzejmie szybką odpowiedzią.

Aeskel:

--- Cytuj ---Wciśnij jednocześnie lewy Ctrl i Shift i wszystko powinno wrócić do normy.
--- Koniec cytatu ---

No, a własnie, że nie! Bo się klika ALT+SHIFT.

--- Cytuj ---Pewnie jakos niechcacy przelacyzlem klawiature na amerykanska
--- Koniec cytatu ---

A czym się różni klawiatura amerykańska od polskiej?  

--- Cytuj ---a litery z oraz y zamienily sie
--- Koniec cytatu ---

Niestety, ale na klawiaturach "amerykańskich" litery z y się nie zamieniają...dzieje się to na klawiaturach "niemieckich", lol...

BTW;
Jeśli masz tylko język angielski, musisz dodać polski w panelu sterowania i usunąć angielski, wtedy polski będzie domyślnym i nie będziesz musiał za każdym razem wciskać ALT+SHIFT by dodać sobie polskie znaki.

Szarleǰ:

--- Cytuj ---BTW;
Jeśli masz tylko język angielski, musisz dodać polski w panelu sterowania i usunąć angielski, wtedy polski będzie domyślnym i nie będziesz musiał za każdym razem wciskać ALT+SHIFT by dodać sobie polskie znaki.
--- Koniec cytatu ---

Aeksel, po co niepotrzebnie mieszas człowiekowi we łbie, skoro wyraźnie napisał (przynajmniej ja to tak zrozumiałem) że wcześniej miał normalnie znaki polskie. Nic nie kombinuj w panelu sterowania, ja zawsze klikam sobie ctrl+shift oraz alt+shift bo nigdy nie jestem pewny który pomoże. Zawsze działa :P

Aeskel:
Roter, a jak wiesz, że żeczy nie znikają ot tak sobie.

--- Cytuj --- Nic nie kombinuj w panelu sterowania
--- Koniec cytatu ---

A co tu kombinować? Zmienić tylko polski na domyślny  

--- Cytuj ---ja zawsze klikam sobie ctrl+shift oraz alt+shift bo nigdy nie jestem pewny który pomoże. Zawsze działa :P
--- Koniec cytatu ---

[img]http://img516.imageshack.us/img516/932/roflya9.png\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]
Nie masz czegoś takiego na dolnym prawym rogu ekranu? Możesz sobie tam wybrać języki i pokazuje on język, który jest akutalnie w użyciu. Pozatym kombinacja alt+shift jest właściwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej