Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Piractwo

<< < (13/15) > >>

Patty:
Ja pisałem o grach, nie o muzyce. Filmy wypożyczam. Muzykę, fakt, ściągam, nie mówię, że robię dobrze, ale na płytach jest dla mnie za mało piosenek, a na dodatek nie wszystko mi się podoba. Dlatego muzykę ściągam, od święta grę. Może ostatnio trochę więcej, bo karta graficzna nowa mi przyszła, a nie miałem na czym testować.

Czaroxxx:
Więc jesteś takim samym "złodziejem" jak inni. Po prostu niektóre rzeczy nie są tego warte by wydawać na nie, nie wiadomo jakie pieniądze. Tym bardziej, że u nas w Polsce za media bardzo dużo sobie liczą, bo gdzie w USA, Anglii gra kosztuje dla nich bez przeliczenia 50zł oryginalna nowa gra na xboxa a u nas 200zł? Czy to jest normalne? Tam płyta z muzyką kosztuje 15zł u nas 70... Jak tu żyć uczciwie jak robią nas na każdym kroku...

Patty:
Ale ja przyznaję się do tego, że kradnę, nie dorabiam do tego żadnych teorii typu: "wydałem wszystkie pieniądze na full wypas kompa i nie mam pieniędzy na orginałki"
Co do cen, masz rację. Podam inny przykład. Bodajże w Ameryce karta pre-paid kosztuje 5 dolarów, a u nas, w Empiku, 120 zł. Coś jest nie tak? Bo dla mnie tak. Inna sprawa, że prepa nie da się piracić.

Sado:
A nie można słuchać ulubionych piosenek na wrzucie albo yt?

Patty:
Wrzuć mi je na mp4, to będę tak robił.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej