Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Piractwo

<< < (3/15) > >>

Thoro:
To chyba oczywiste, że każdy z nas choć raz korzystał z nie legalnie skopiowanego softu, ściągniętego z internetu czy też pożyczonego. Nie ma się czego wstydzić, a deklarację osób jakoby w swoim posiadaniu mieli jedynie w pełni legalne kopie gier, programów są poprostu śmieszne.

ÂŚciślej mówiąc, zdarzyło mi się kilka razy ściągnąć jakieś tam gry z internetu. Ot, z czystej ciekawości - nie zamierzam kupywać czegoś, co po kilku godzinach wyląduje "w kącie". Programy - większość z nich to piracki soft. Niestety, tzw. "aplikacje alternatywne", dzieła hobbystów w większym stopniu mnie nie zadowalają.
Puki co nie widzę, sensu aby wydawać kilka tysięcy zł/$ na legalny soft abym mógł sobie bezkarnie "porysować" grafiki na własny użytek w jednym z programów graficznych.

DonSpideRro:
Jak kazdy parę grzeszków mam (nawet pewnie więcej niż parę...), ale co do piractwa staram się ograniczac swoje zapędy...

Oczywiście jak prawie kazdy zdaża mi się ściągnąc MP3, a także SkateVideo (deskorolka to moja pasja) jednak jest to żadkośc...

W moim otoczeniu jest wielu "chamskich piratów", którzy ciągną z internetu ile tylko się da, a później sprzedają kopie innym... I tu zawsze pytanie. Jak można brac kase, za coś czego nie zrobiłem.

Nie wiem jak wy, ale ja lubie od czasu do czasu uskładac kase na wymarzoną grę/program/płytę (niepotrzebne skreślic :P), i kupic ją "na legalu". Miło jest pomyślec, że nie okradłem twórców danej gry/płyty/programu (znów możecie poskreślac :P), z pieniędzy, które za ich pracę im się należą.

Nie rozumiem też pojęcia "kupuję piraty bo orginały są za drogie"... Dzisiejsze ceny gier wcale nie są drogie, a jeżeli cię nie stac na super nowe gry na legalu, to skąd masz kase na sprzęt potrzebny żeby w taką grę pograc...

Co do systemu operacyjnego... Windowsa uważam za kompletna klapę, aktualnie mam Linuxa Ubuntu który jest freeware. Mało porblemów z wirusami i o wiele bardziej stablina praca, a płacic nie trzeba... :P

Pozdrawiam
DonSpideRro

Shanevan:
Co do piractwa to staram się tępić jak mogę, szczególnie jeśli chodzi o gry. Co prawda sam kiedyś byłem piratem ale to już przeszłość  
Teraz nie mam ani jednej pirackiej gry i jestem z tego dumny. Jedyny pirat na moim komputerze  to Windows

Pozdro
Shanevan

Syriusz23:
Owszem jestem piratem. ÂŚciągam muzykę, ponieważ jedyne za co wtedy płacę to cena płyty. Czasami się zdarza że na płycie nie ma utworu którego się szuka np. You know my name nie ma na oficjalnej płycie, a na Emulu ją znalazłem. Filmy także ściągam- tylko gdy nie mogę znaleźć go w sklepach- chociaż rzadko. Większość gier mam przegrane od kolegów. Sami osądźcie czy to jest piractwo.

Charnel:
Kupuje gry oryginalne tylko wtedy kiedy tak jak wow wymagają oryginalnych kluczy a reszte gier to raczej ściągam    a jeśli chodzi o muzyke to zdecydowanie ściągam bo jest to szybsze niż kupowanie płyt

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej