Oglądnąłem każdy odcinek (łącznie z kinowymi) kilka razy. Anime jest świetne. Ma bardzo wciągającą fabułę, fajnych bohaterów (zwłaszcza Goku), walki wyglądają bardzo ciekawie. W prawdzie jest trochę przesadzone (chodzi mi o ogromną siłę bohaterów, fuzje, szybkość itp.), ale między innymi o to w nim chodzi. Oglądając odcinki DB można się też nieźle uśmiać (zachowanie Goku nieraz powala). Także DB to moja ulubiona kreskówka. Zacząłem ją oglądać w wieku 8 lat i do dziś oglądam ;-).
PS: Słyszeliście, że Akira Toriyama wydała nowy odcinek, którego akcja dzieje się po wydarzeniach DBZ. Zwie się Dragon Ball - Yo Son Goku and His Friends. Jest nawet fajny...trochę humoru, porządnej walki, stary wygląd bohaterów, no i w końcu kolejny odcinek robiony przez AT :-).
PS 2: Czytałem, że być może AT będzie kontynuować serię DB. Ponoć mają stworzyć nowe Dragon Ball GT, które tym razem będzie tylko ICH dziełem, a nie jak znane GT, które tworzyła inna firma....być może...
PS 3: Jeśli pisał ktoś już o tym co napisałem w poprzednich PS to sorki, ale nie czytałem wszystkich postów w tym temacie.