Autor Wątek: Dragon Ball  (Przeczytany 18370 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ret Sam

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 1
Dragon Ball
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Luty 2007, 15:49:36 »
Dragon Ball... Songo... Jakie to były podniecające bajki (:bigrin:). Zawsze ok. 15.00 siadałem przed telewizorem i oglądałem... Nie było dnia abym coś przegapił. Ale nie słyszałem że o 7.00 też był.. Bajka według  mnie jest świetna. Może była... Nie wiem, oglądałem ją ostatni raz 4 lata temu, może mniej. Czy teraz mi sie podoba? Trudno powiedzieć. Jest strasznie wciągająca. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, za dużo w niej bitew. Jeśli już dochodzi do starć, trwają one bardzo, ale to bardzo długo. Później było Songo... Nie było zmian. Dalej oglądałem namiętnie... ÂŚmieszne było jak głównemu bohaterowi trzeba było uciąć ogon, żeby mógł być człowiekiem, innaczej przemieniał się w wielką, brązową małpę . Poprostu cool. Bajkę  oceniam na 9/10 - albowiem mogło być lepiej.

Pzdr.

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
Dragon Ball
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Luty 2007, 17:29:32 »
Ehh.. te czasy, kiedy się przychodziło ze szkoły , włączało RTL 7 i oglądało    Dla mnie Dragon Ball jest jedynym dobrym anime, a najlepszą serią był Dragon Ball Z. Potem przeradzało się to w coraz gorsze anime i w końcu zlikwidowali RTL 7 i dali tvn 7  

Plusy dragon balla
+ fabuła
+ techniki
+ walki
+ potworki
+ rasy
+ humor ekstra
+ zółwi pustelnik  

Minusy
- dlaczego nie kręcą dalszych odcinków?            

Forum Tawerny Gothic

Dragon Ball
« Odpowiedź #21 dnia: 25 Luty 2007, 17:29:32 »

Offline oktoffel

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Dragon Ball
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Luty 2007, 17:47:57 »
Ja powiem tyle, że kilka lat temu - bo ja wiem, z 6, jak to było modne, nie pamiętam - to wszyscy kumple to oglądali. Ja sam zerknąłem na kilka odcinków i stwierdziłem, że to jest kicz. Dziecinada, jakich mało. W ogóle nigdy nie lubiłem bajek w tym stylu. Wszyscy na punkcie tego szaleli, nie było innych rozmów jak tylko o tym, a żeby kogo o 15 wyciągnąc na boisko to już szok   ... Nikogo nie obrażając to to były moim zdaniem same pierdoły

Offline ÂŚlimaczek

• Kret
  • *
Dragon Ball
« Odpowiedź #23 dnia: 25 Luty 2007, 18:58:22 »
Sam komiks mi się podobał, dosyć śmieszny (ale przeczytałem na razie tylko pierwszych 15 tomów). Co do serialu - nie podoba mi się, nudny, i w ogóle nie śmieszny, nie mówiąc już o tym że większość odcinków zajmują bezsensowne walki. Nie wiem co się takiego w tym ludziom podoba, no ale cóż, nie będę w to ingerował.

Offline Chabacik

• Magnat
  • Reputacja: 83
  • Nie wierz w cuda - polegaj na nich!
Dragon Ball
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Maj 2007, 01:01:30 »
To anime jest świetne kocham normalnie to. (nawet przed gothicem !!!)
To były czasy jak się namiętnie oglądało z kolegami i czekało na  z utęsknieniem na następny odcinek następny, nawet teraz każdy odcinek oglądam po 50 razy, niesamowite anime

Pozdrawiam Chabacik

P.S. Szukam zagorzałych fanów do pomocy w rozwoju stronki, link www.dbenergy.yoyo.pl
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwiec 2007, 18:15:37 wysłana przez Chabacik »

Offline Celeb

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Dragon Ball
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Czerwiec 2007, 17:12:35 »
Taaaa...Aż mnie wzrusza ,gdy myślę o dawnych czasach z DB.Miałem z...7 lat jak to odkryłem?Byłem w 1 klasie podstawówki ,atera idę do 2 gimnazjum [mam 13 lat].Teraz się gorzej ogląda bo wyłapuję błędy w filmie ,a dawniej to się oglądało chociażby o 7 :).Ale DB i DBZ jest extra nadal dla mnie ,ale DBGT jest już troszku gorsze.Dla mnie walki długie są minusem.Zara wam podam DOKŁADNIE ile walczono z Freezer'em.No i policzyłem.Sami policzcie ,a podpowiem wam ,że walka zaczęła się w odcinku 77 ,a zakończyła w 107....Jak oglądałem ściągnięte odcinki to już rzygałem tą walką.Songo i Freezer walczyli przez 20 odcinków i spokojnie mogę powiedzieć ,że by mogła trwać z 5 ,gdyby ciągle bez sensu nie gadali :/.....Lubię te walki ,ale jak przez 5 odcinków Songo robi to samo??Ale i tak uwielbiam to anime.

P.S.:Odcinki DB ,DBZ i DBGT zajmują mi 12,5GB na dysku ,choć mam:
125 DB
115 DBZ
7 DBGT[usunąłem z 10 by pomieścić Gothic:MT :/]

EDIT:Zapomniałbym napisać.Jest jeszcze stronka DOWNLOAD ANIME.Wpiszcie to w google i pierwsza z brzegu stronka chyba.Macie tam sporo odcinków DB i nie tylko na megauplouda.
« Ostatnia zmiana: 27 Czerwiec 2007, 17:13:29 wysłana przez Celeb »

Offline Legolas

• Myśliwy
  • Reputacja: 51
    • Karta postaci

Dragon Ball
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Czerwiec 2007, 17:26:11 »
Pamiętam tę bajkę zacząłem ją oglądać jak byłem w 3 klasie podstawówki. Oglądałem niestety z małymi przerwami. Zresztą i tak oglądałem u kolegi  bo on miał RTL7 bo tam to wted leciało. Bardzo mi sie podobała walka Vegety z Komurczakiem jak Komurzczak był dopiero połknął tego androida z czarnymi włosami. Jak Komurczak obrywał. No ale potem sie wszystko zmieniło. W ogóle najbardziej z całego DBZ podobał mi sie Vegeta ta jego pewność siebie, arogancja. Szczególnie mi sie podobał jak był Majin Vegetą   ostatnio oglądam wyrywkowo odcinki albo filmiki z DBZ głównie i troche DBGT tam mi sie jedynie podoba to że Songo i Vegeta osiągają SSJ4  

Offline Lees

• Myśliwy
  • Reputacja: 60
  • "Boga nie ma w domu, wyjechał na wakacje do Vegas"
Dragon Ball
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Sierpień 2007, 20:12:40 »
TO anime jest jak narkotyk,jak się wciągniesz to już nie wyjdziesz z tego.Powiem że oglądnąłem kazdy odcinek na kompie i w telewizji,powiem wiecej przerzywa u mnie DB drugą młodośc.CO do plusów to niezwykła fabuła,niezła kreska,muzyka.A minusu są dwa:

Cienka GT i brak dallszych części.

A jeszcze słowko do pana załozyciela tematu:

JA oglądnąłem pod rząd 40 odcinków

Offline Tiw

• Myśliwy
  • We Can't Stop Here, This Is Bat Country!
Dragon Ball
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Sierpień 2007, 20:24:27 »
Ja też oglądałem przygody Songo i reszty. Pamiętam, że zawsze podziwiałem sposób młodego Songo w jaki jadł :] . Jest to świetna bajka z czasów gdy jeszcze bajki oglądałem. Chyba zaczne se ją ściągać.

Leviatan

• Gość
Dragon Ball
« Odpowiedź #29 dnia: 16 Sierpień 2007, 08:24:05 »
Ja również oglądałem kiedyś Dragon Ball na RTL7, jednak teraz nie mam satelity   ..

Bardzo mi się te anime podobało, jest to jedyne jakie oglądam...Nie wiem czemu, ale ja praktycznie oglądałem aby pierwszą serię Dragon Ball
Dragon Ball Z i GT czy jakoś tak nie miały według mnie tego klimatu...

Plusy:
-Fabuła
-no...to co w przypadku gier nazywamy grywalnością  

Minusy:
Tak jak już wspomniał IsentoR jakaś podróż trwając sppoooro odcinków (np. wchodzenie na nie pamiętam co to było, jakaś wieża, to przez 5 odcinków jak nic wchodził na nią.)

Offline Rotten

• Kret
  • *
Dragon Ball
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Sierpień 2007, 10:14:04 »
klasyka :) czytając te wasze posty nie będę się rozpisywał jak zacząłem z tym wszystkim bo widzę że każdy jak był mały siedział przed TV i oglądał jak się leją odkąd zaczęło się GT moi rodzice zobaczyli co oglądam i powiedzieli żebym przestał ;p ubolewałem niemiłosiernie... ale koledzy wspomogli wspólnym oglądaniem u nich w domu wiec nie przegapiłem niczego :p

Plusy
-walki
-fabuła

Minusy
-oczywiście brak Af czy co to tam było

Offline PLShayloPL

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
Dragon Ball Z-GT
« Odpowiedź #31 dnia: 21 Styczeń 2009, 18:47:29 »
Witam poszukuję wszystkich może prawie wszystkich piosenek z Dragon Ball Z do końca GT (podstawa DB odpada) cóż zależy mi głównie na ostatnim utworze w ostatnim odcinku w DB GT na końcu:p gdyż podobała mi się.

Co do szukania sam szukałem i znalazłem:
http://dbnao.net/?d=mul&p=muzy
Tyle że te piosenki z GT i może innych też to te tyle że sam dźwięk tak jak by bez faceta śpiewającego, czyli nie cały tak jak by. :/

Plz może mi ktoś pomóc.?

Offline ludi889

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
  • Obejmować kobietę to tak, jak obejmować wór gnoju.
Odp: Dragon Ball Z-GT
« Odpowiedź #32 dnia: 21 Styczeń 2009, 20:24:43 »
http://bachankas.wrzuta.pl/audio/4hAiZnNrNG/dragon_ball_gt_opening_-_dan_dan_kokoro_hikareteku
Ten link to do przesłuchania (ale chyba o to ci chodzi)

http://bachankas.wrzuta.pl/aud/file/4hAiZnNrNG/dragon_ball_gt_opening_-_dan_dan_kokoro_hikareteku

A to do ściągnięcia.

A co do reszty. Wystarczy na takiej oto wrzucie bądź Youtubie poszukać i ściągnąć.

Offline PLShayloPL

• Myśliwy
Odp: Dragon Ball Z-GT
« Odpowiedź #33 dnia: 21 Styczeń 2009, 20:46:05 »

Minusy
-oczywiście brak Af czy co to tam było

Właśnie To miał być DB AF tyle że Akira Toriyama zrezygnował z tego gdyż zwykły DB który miał (chyba około 180 odc.) to zajęło mu to aż 10 lat :O (tak czytałem na str. różnych) a DB AF miał mieć aż 600 odc. :o to pomyślcie ile to powinno na lata wyjść z jakieś 30 lat :O może ponad :O, cóż jeśli nawet by dokończył pracę na DB AF to był by to największy przebój w telewizji :p i fortunę by zgarnął i nie jestem pewien ale miało być chyba SSJ 10 :o ale to już szczegół lecz mogło tak być ponieważ jak 600 odc. to mieli by jechać na new SSJ 5 GOKU które było jego oficjalne zdjęcie, nie oficjalne były next LVL, ale było by ciekawie i podniecająco że tak się wyrażę xD

Szkoda że jednak odwołał  :'( :'( :'( :'( :'(

Co do mojej oceny no cóż dla mnie to było najlepsza kreskówka xD :p, przed wczoraj obejrzałem właśnie ostatni odc. z DB GT i postanowiłem ściągnąć piosenki :p.

Co do walk były faktycznie długie ale w GT już nie :p gdyż miało 64 odc. a 3 bosów więc musiali się streszczać :p, najkrótsza tam walka była z Super C17 a najdłuższa chyba z Bebi Vegeta.

Ale i tak moja ocena pozostaje bez zmian 1000000000000000/10 :p.
« Ostatnia zmiana: 22 Styczeń 2009, 14:11:42 wysłana przez mt17 »

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
Odp: Dragon Ball
« Odpowiedź #34 dnia: 23 Styczeń 2009, 18:28:19 »
Oglądnąłem każdy odcinek (łącznie z kinowymi) kilka razy. Anime jest świetne. Ma bardzo wciągającą fabułę, fajnych bohaterów (zwłaszcza Goku), walki wyglądają bardzo ciekawie. W prawdzie jest trochę przesadzone (chodzi mi o ogromną siłę bohaterów, fuzje, szybkość itp.), ale między innymi o to w nim chodzi. Oglądając odcinki DB można się też nieźle uśmiać (zachowanie Goku nieraz powala). Także DB to moja ulubiona kreskówka. Zacząłem ją oglądać w wieku 8 lat i do dziś oglądam ;-).

PS: Słyszeliście, że Akira Toriyama wydała nowy odcinek, którego akcja dzieje się po wydarzeniach DBZ. Zwie się Dragon Ball - Yo Son Goku and His Friends. Jest nawet fajny...trochę humoru, porządnej walki, stary wygląd bohaterów, no i w końcu kolejny odcinek robiony przez AT :-).

PS 2: Czytałem, że być może AT będzie kontynuować serię DB. Ponoć mają stworzyć nowe Dragon Ball GT, które tym razem będzie tylko ICH dziełem, a nie jak znane GT, które tworzyła inna firma....być może...

PS 3: Jeśli pisał ktoś już o tym co napisałem w poprzednich PS to sorki, ale nie czytałem wszystkich postów w tym temacie.

Offline PLShayloPL

• Myśliwy
« Odpowiedź #35 dnia: 23 Styczeń 2009, 20:17:38 »
Oglądnąłem każdy odcinek (łącznie z kinowymi) kilka razy.

Ej a mógłbyś podać mi działającego linka do wszystkich specjalnych odcinków ?? ÂŁącznie z tym nowym DB - yo son goku and his friends gdyż na dbnao.pl są ale są już nie aktywne a na torrenty.org to opis po japońsku i połapać się nie mogę który jest który.

PS 2: Czytałem, że być może AT będzie kontynuować serię DB. Ponoć mają stworzyć nowe Dragon Ball GT, które tym razem będzie tylko ICH dziełem, a nie jak znane GT, które tworzyła inna firma....być może...

A to nie miał być Dragon Ball AF ?? Jak pisałem 2 posty wcześniej. Zrezygnował z AF jak chcesz wiedzieć czemu to przeczytaj mój post (2 posty wcześniej licząc do tego)

Chyba że chodzi ci o jeszcze inną serię którą pracuję AT ale o takim czymś nic nie wiem, mógłbyś podać linka do info? Bo jak fakt to super że pracują nad nowym :D.

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Styczeń 2009, 19:10:05 »
http://wwwstatic.megavideo.com/mv_player.swf?image=http://img3.megavideo.com/0/d/e6e65b76344f5b333a13721d66f6e9.jpg&v=ZMSFWXTP - Tu masz link do nowego odcinka z polskimi napisami. Niestety linka do wszystkich odcinków kinowych nie mam....kilka ściągnąłem a resztę oglądałem u kuzyna, więc chyba Ci nie pomogę.

http://torrenty.org/torrent/297528 - Info o planowanej nowej serii DB znalazłem na Torrentach. Przeczytaj w opisie filmu. W prawdzie dokładne ono nie jest, ale wysuwa przypuszczenie o nowej serii GT.

Offline PLShayloPL

• Myśliwy
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Styczeń 2009, 12:13:49 »
Doczytując się z torrentów to jeśli ten nowy team TEOI to oznacza że oni planują bądź robią już pracę nad nową sagą Dragon Ball GT tyle że z zupełnie inną historią to tak jakby wciśnięte nowe wątki pomiędzy DBZ a dotychczasowym DBGT, typu nowe postacie jtak jak na nowym filmie kinowym bądź co bądź nowe umiętności i nowi wrogowie jak to zawsze jest :p (zapewne 3 gdyż w Z było 3 bosów tak jak i w GT).

Cóż jeśli to prawda to będę very heppy :D (i moja stara (że tak się wyrażę) też :D) tylko że nazwa mogła być inna a nie jak znów DBGT gdyż w ramach poszukiwania tych odc. (po ich wydaniu) były by o wiele trudniejsze bo brało by się jako stare :/.

Mam tylko też nadzieję że Polski Państwo zakupi tą nową serie jeśli wyjdzie, tylko że mogli by przetłumaczyć na Dubbing może gdyż chciałbym się przekonać jak to by wyglądało w całości po PL a nie z lektorem :/.

PS: Ostatnio napisałem do TVN SIEDEM wiadomość na ich e-mail z prośbą o ponowne odtworzenie całej serii DB i przed wczoraj odpisali że w najbliższym czasie nie planują odtworzenie DB i że moja prośba została doręczona do programowego działu :p.

Jeśli dobrze zrozumiałem napisali tam że w najbliższym czasie nie planują jego odtworzenia co może oznaczać iż po paru mięsiacach może po roku może ponownie zawitać do TV  :p.

Napisałem też wiadomość do dosyć popularnego (oglądane też przeze mnie) kanału telewizyjnego "JETIX" gdyż nadawają tam anime więc DB im też nie zaszkodzi ale dotychczas nikt nie odpisują :p.
« Ostatnia zmiana: 25 Styczeń 2009, 12:20:26 wysłana przez mt17 »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #37 dnia: 25 Styczeń 2009, 12:13:49 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything