Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów

Vengard

(1/2) > >>

.::Rayden::.:
Wreszcie dotarłem do Vengardu. Jakimś cudem udało mi się przejść przez patrole i dotrzeć do króla. I właśnie w tym miejscu mam problem. Czy opłaca się robić misje poboczne z jedzeniem i narzędziami dla obrońców itd. I tym samym zdobywać reputację w tym mieście? Lub inaczej: czy reputacja w Vengardzie będzie potrzebna w dalszej części gry? Czy od razu wybrać się do Faring ciągnąc dalej wątek główny?

I drugie pytanie poza tematem. W jaką zbroję opłaca się zainwestować? Ciężką buntownika, może zbierać na zbroję paladyna, a może na pustyni lub w krainie wiecznych śniegów będzie coś godnego uwagi?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Anmarius:

--- Cytuj ---Czy opłaca się robić misje poboczne z jedzeniem i narzędziami dla obrońców itd. I tym samym zdobywać reputację w tym mieście? Lub inaczej: czy reputacja w Vengardzie będzie potrzebna w dalszej części gry? Czy od razu wybrać się do Faring ciągnąc dalej wątek główny?
--- Koniec cytatu ---

Hmm... z tego, co pamiętam, to warto robić te zadania, ponieważ zawsze podskoczy ilość miedziaków w kieszeni i doświadczenia. Hmm... nie przypominam sobie, aby reputacja w Vengardzie była potrzebna dalej, przynajmniej ja tak nie miałem...

--- Cytuj ---I drugie pytanie poza tematem. W jaką zbroję opłaca się zainwestować? Ciężką buntownika, może zbierać na zbroję paladyna, a może na pustyni lub w krainie wiecznych śniegów będzie coś godnego uwagi?
--- Koniec cytatu ---

Lepiej uzbierać na Zbroję Paladyna, zamiast Buntownika... Co do tych krain, to w każdej jest inny, np. na Varrancie jest strój, który Cię chroni przed ogniem i truciznami, a na Nordmarze, przed zimnem etc. Takie coś. Więc, to jest tylko i wyłącznie Twój wybór.

DODO:

--- Cytat: .::Rayden::. ---Wreszcie dotarłem do Vengardu. Jakimś cudem udało mi się przejść przez patrole i dotrzeć do króla. I właśnie w tym miejscu mam problem. Czy opłaca się robić misje poboczne z jedzeniem i narzędziami dla obrońców itd. I tym samym zdobywać reputację w tym mieście? Lub inaczej: czy reputacja w Vengardzie będzie potrzebna w dalszej części gry? Czy od razu wybrać się do Faring ciągnąc dalej wątek główny?
--- Koniec cytatu ---

Opłaca się robić wszystkie misje poza szukaniem narzędzi, gdyż jest to bardzo złośliwa misja   Ja latałem po całym świecie w poszukiwaniu narzędzi co minie trochę irytowało, ale jeśli nie masz nic przeciwko temu to rób i to zadanie.

--- Cytuj ---I drugie pytanie poza tematem. W jaką zbroję opłaca się zainwestować? Ciężką buntownika, może zbierać na zbroję paladyna, a może na pustyni lub w krainie wiecznych śniegów będzie coś godnego uwagi?
--- Koniec cytatu ---

Skoro jesteś w Vengardziei udajesz się do Nordmaru to polecam Ci zakup Szaty Maga Ognia. Jest dość dobra a poza tym posiada również ochronę przed zimnem. Po zaliczeniu większości misji w Nordmarze będziesz mógł kupić Ciężki Pancerz Nordmarczyka.

Lee16:

--- Cytuj ---Wreszcie dotarłem do Vengardu. Jakimś cudem udało mi się przejść przez patrole i dotrzeć do króla. I właśnie w tym miejscu mam problem. Czy opłaca się robić misje poboczne z jedzeniem i narzędziami dla obrońców itd. I tym samym zdobywać reputację w tym mieście? Lub inaczej: czy reputacja w Vengardzie będzie potrzebna w dalszej części gry? Czy od razu wybrać się do Faring ciągnąc dalej wątek główny?
--- Koniec cytatu ---

Misję opłaca się robić, ponieważ reputacja będzie Ci potrzeba później do zakupu zbroi paladyna, która jest dostępna od 75%.

Anmarius:

--- Cytuj ---Misję opłaca się robić, ponieważ reputacja będzie Ci potrzeba później do zakupu zbroi paladyna, która jest dostępna od 75%.
--- Koniec cytatu ---

Po pierwsze, Zbroję Paladyna można kupić od 50%, jak się tyle ma reputacji u BUNTOWNIKÓW, nie w Vengardzie ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej