Tereny Valfden > Dział Wypraw

Polowanie

<< < (2/3) > >>

Bela:
Obaj myśliwi wstali i przygotowali się do drugiego ataku wilków, ciągle pozostało 6 bestii, a te nie wyglądłay na takie, które dadzą się łatwo zabić. Rozdzieliły się tak, jakby chciały otoczyć dwóch mężczyzn, po czym zaczęły się przysuwać do myśliwych warcząc wściekle..

Hakuś:
-Vigo, ty trzy, ja trzy, ty lewo, ja prawo...
Hakner ruszył w prawą stronę, widział jak trzy wilki zmierzają w jego stronę. Uzył czaru Lodowy Wir który z ogromnym impetem rzucił dwa wilki w drzewo, wilki nie ruszały się, lecz nie było wiadomo czy nie żyją. Hakner wyciągnął miecze, i ruszył na wilka, ten zostając sam nie miał szans na przeżycie.

Vigo:
Zgodnie z polecenia Haknera Vigo ruszył w lewo. Ruszył na wilki a one na niego  gdy były już niebezpiecznie blizko Vigo przeskoczył nad nimi wykonał obrót i uderzył z całej siły jednego wilka. Pozostały jeszcze dwa które stały jakby nic sie niestało. Jeden z nich ruszył na myśliwego i prubował skoczyć mu na kark lecz Vigo wykonał unik i bestia walneła w drzewo z ogromną siłą. Nie zastanawiając się uczynił jeden ruch... i było po wilku. Ostatni zaś był dla Viga przyjemnością. Wilk zdezoriętowany chaotycznie ruszuł na myśliwego wiedząc że to jego koniec... wykonał krótkie cięcie i było po nim

Bela:
Dwaj myśliwi po zebraniu 10 skór z martwych wilków ruszyło dalej. Niedaleko od miejsca walki z pierwszą grupą natknęli się na jaskinię. Wejścia do niej pilnowały dwa dorodne okazy wilka.
- To tutaj się reszta ukryła - powiedział Hakner
- Z pewnością, zostało ich jeszcze conajmniej  15 do zabicia, żeby wykonać zadanie. W jaskini będzie ciasno zrobi się straszne zamieszanie - odpowiedział Vigo
- Taaa, może być to dla nas korzystne, ale uważaj na siebie.
Po czym rozprawili się szybko z dwoma wilkami, zostało im do zebrania 13 skór. Weszli do jaskini, gdzie uderzył ich smród padliny i zgnitego mięsa...  

Hakuś:
Wszedliśmy do jaskini, była bardzo kręta więc było łatwo ukryć się przed wilkami i zrobić pułapkę.
-Vigo, stań tam, ja rzucę kamień zobaczymy czy którys przybiegnie.
Jak powiedział tak zrobił, rzucił kamień, przybiegły dwa wilki słysząc to.
Hakner rzucił się na jednego wilka zabijając go na miejscu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej