Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Co by było gdyby? - Gra

(1/46) > >>

Dark Prince:
Proponuję nową zabawę. Jeden użytkownik zadaje pytanie: Co by było, gdyby... (tu reszta pytania), a kolejny musi na nie odpowiedzieć i zadać kolejne pytanie na podobnej zasadzie.
Zaczynam:
Co by było, gdyby nie wynaleziono koła?

Kozłow:
Prawdopodobnie nie wynalezionoby wozu i konie poszłyby w odstawkę, jako zwierzęta pociągowe. Nie wynaleziono by też  samochodu... Nie byłoby kół młyńskich i w odstawkę poszły by wodne młyny. A jak nie ma wodnych młynow to nie ma idei energii czerpanej z wody. dobra chyba starczy....
Moje pytanie:
Co by było, gdyby Hitler nie zginął i uciekł samolotem z obleganego Berlina?

Dark Prince:
USA i Rosja połączyłyby siły, żeby zabić tego grubego kurdupla. Oczywiście Hitler dalej wydawałby rozkaz z np. jakiejś dziury na mazurach. Wojna potrwała by jeszcze trochę dłużej i wyniszczyłaby znaczną cześc europy i świata.

Co by było gdyby, nie wynaleziono komunizmu?

Kozłow:

--- Cytuj ---Co by było gdyby, nie wynaleziono komunizmu?
--- Koniec cytatu ---
Wiedziałem, normalnie wiedziałem  

Zapewne nie byłobny teraz Koziołka ze swymi poglądami. Nie umrałoby też tyle ludzi z powodu nieprawidłowego komunizmu. Nie byłoby zapewne najbardziej dbającej o ludzi ideologii

Co by było, gdyby Cesarstwo Rzymskie się nie rozpadło?

Dark Prince:
Urosłoby w siłe i odnowiło dawną potęge. Cała europa byłaby Imperium Rzymskim i dzięki temu w [polse byłyby porządne drogi. cirkus Maximus byłby w każdym mieście, a ludzie niedomagaliby się chleba, gdyż byłoby ich na niego stać.

Co by było gdyby, na Newtona nie spadło jabłko z jabloni?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej