Tereny Valfden > Dział Wypraw

IV zadanie Travisa

<< < (2/2)

Sado:
Travis odciął głowę wilkowi i wrócił do farmerów. Od razu jeden z nich przybiegł patrząć na łeb bestii
- Patrzcie. Ten waleczny wojownik pokonał tę bestię!! - krzyknął do innych
Wnet wszyscy się zebrali. W podzięce zaczęli grzebać w kieszeniach i szukać wynagrodzenia. Wreszcie po kilku minutach z pośród wesołego tumu wyszedł jeden człowiek i rzekł:
- Bardzo dziękujemy Ci za to. Masz naszą szczerą wdzięczność. Mamy dla Ciebie małą nagrodę. Zachowaj część dla siebie, a część daj Kręgowi Wody, któremu dziękujemy za wysłanie tak odpowiedzialnej osoby - mówiąc to dał Travisowi 35 sztuk złota i 2 mikstury lecznicze - mam jeszcze pytanie: skąd wiedziałeś o tym wilku?
- Powiedział mi pewien starzec w szarych sztach... miał na imię Fizban... jeden z was
- Nikogo takiego nie znamy!
Travis zmarszczył czoło i poszedł szukać starca.

Anmarius:
Travis, nie wiedział, czemu ludzie go nie znają, może dlatego, że to był wędrowiec... No nic, zaczął go szukać, jednak po długim czasie, stwierdził, że jego już po prostu nie ma... Więc, wrócił do Siedziby i zameldował się Haknerowi i Sado:
- Zabiłem tego wilka... A teraz, przeznaczę część nagrody... - powiedział elf.

Sado:
- ÂŚwietnie Travisie! Zatrzymaj jedną miksturę leczniczą i 25 sztuk złota. Resztę dam na skarbiec. Naprawdę, wielkie dzięki!

MISJA ZAKOÑCZONA

Nagroda:

- 25 sztuk złota
- 1 mikstura lecznicza
- 1 pkt. reputacji

Na skarbiec:

- 10 sztuk złota
- 1 mikstura lecznicza

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18