Autor Wątek: poszukiwania Rakusa  (Przeczytany 2029 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GRIsha

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
poszukiwania Rakusa
« dnia: 23 Maj 2007, 08:10:28 »
Witam!

Sprawa jest trochę nietypowa, przeszukiwałem forum ale odpowiedzi nie znalazłem. Zadanie z Rakusem dotyczące jego wyzwolenia z jaskini wypełniłem. Martwiaki pobite, mag wyzwolony, puchar mam. W czym zatem problem? W momencie wyzwalania Rakusa nie byłem jeszcze w Okarze i nie miałem aktywnego zadania z rekrutacją ludzi dla buntowników. Kiedy w końcu się za to zabrałem (rekrutację) to wszystkie postacie skierowałem do Okary, ale Rakusa nie mogę znaleźć. Po oswobodzeniu dziad zniknął. Pomocy! Czy ktoś wie, gdzie można znaleźć Rakusa po jego oswobodzeniu od ożywieńców? Prze jaskinią pusto, w Okarze go nie ma. Nie lubię zostawiać niewykonanych zadań a z natury mam wstręt do kodów...

pozdrawiam  

Offline KARWO

• Kret
  • *
poszukiwania Rakusa
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maj 2007, 09:37:15 »
Czy na pewno nie ma go w Okarze? Moim zdaniem poszedł tam na pewno i siedzi w jaskini. Kiedyś też uwolniłem go zanim, dostałem zadanie z ludźmi dla Okary,  a on siedział w jaskini obok palladyna Rolanda, Powiedziałem kowalowi ( Manning chyba się zwie ) że mam dla niego  maga ognia i dostałem złota z to. Na twoim miejscu spróbował bym przeszukać całą Okarę, może gdzieś się tam schował.  

Forum Tawerny Gothic

poszukiwania Rakusa
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Maj 2007, 09:37:15 »

Offline OS@M@

• Kret
  • *
poszukiwania Rakusa
« Odpowiedź #2 dnia: 23 Maj 2007, 12:27:01 »
idź po prostu do tego kowala Manninga i powiedz mu że masz dla niego maga ognia, a jeśli niema opcji z magiem to znaczy że on nie żyje, a to dlatego że jak ten mag idzie do okary to natrafia na cieniostwory w moim przypadku tak było pozdrawiam iżycze powodzenia  

Offline GRIsha

• Kret
  • *
poszukiwania Rakusa
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Maj 2007, 11:03:06 »
No niestety koledzy :( Manningowi nie można nic powiedzieć na temat maga, zaś samego Rakusa nie ma w Okarze. Szukałem też trupa, ale coś musiało go wciągnąć w całości, bo nawet gnaty nie zostały :) Najważniejsze, że mam puchar. Dziwi mnie jedno. Dotychczas, gdy zadanie nie mogło być wykonane z powodu śmierci jakiegoś elementu to zadanie wskakiwało w niewykonane i OK. Tak było np. z Yorikiem, którego zabiłem podczas odbijania Montery, zanim zdążyłem zebrać dla niego broń. A tu nic - zadanie nadal jest aktywne...

pozdrawiam

Respev

• Gość
poszukiwania Rakusa
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Maj 2007, 15:00:22 »
Jeśli chcesz się dowiedzieć grze jest Rakus, wejdź w plik ge3.ini, a następnie linijkę testmode=false zamień na testmode=true. Wczytaj grę, wciśnij tyldę i wpisz: goto Rakus.

Offline Garret

• Kopacz
  • **
poszukiwania Rakusa
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Czerwiec 2007, 22:18:56 »
Otóz, miałem ten sam problem. Po odaniu pucharu Rakus bez słowa wyszedł z jaskini. Poruszyłem z nim wcześniej kwestię Okary, a więc udałem się tam poinformować Maninga o nowym człowieku. I co? Nie ma takiej opcji w rozmowie. Wracam do jaskini Rakusa-nie ma go. wyszedłem i zacząłem biegać po okolicy, po ok. 5 minutach znalazłem go zchodzącego zboczem z jednego z pagurków. Pobiegaj po koolicy z łukiem w ręku, na pewno go namierzysz.

Garret

Offline GRIsha

• Kret
  • *
poszukiwania Rakusa
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Czerwiec 2007, 08:22:05 »
Rakus się znalazł, pomogła metoda, którą zaproponował Respev. Najlepsze jest to, że dziad poszwędał się chwilę po okolicy i spokojnie wrócił do siebie, do górnej części jaskini. Jak szukałem go wcześniej to go nie było. Dziękuję wszystkim za pomoc, szczególnie Respev i Garret - metoda z łukiem jest przeze mnie stosowana całkiem często, ale raczej do ocenienia odległości i do "wczesnego rozpoznania"

pozdr

Forum Tawerny Gothic

poszukiwania Rakusa
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Czerwiec 2007, 08:22:05 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18