Autor Wątek: Czas Zapłaty dyskusja  (Przeczytany 52078 razy)

Description:

Offline Boba Fett

• Magnat
  • Reputacja: 13
  • Wolność jest nieśmiertelna
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Marzec 2007, 19:59:18 »
Dzisiejszego dnia ściągnąłem sobie z niekłamaną chęcią ów modyfikacje (a raczej prolog do modyfikacji). Cóż, mam mieszane uczucia co do niego...

Hmm... najpierw napiszę, co mi się podobało.
Zaczynamy w Wolnej Kopalni przejętej przez ludzi ze Starego Obozu, którzy mają na celu zdobycie całego Nowego Obozu. Przekłada się to na walkę, którą musimy odbyć jakiś czas później. I to jest właśnie najciekawsze w tym prologu - wraz z kilkunastoma kolegami idziemy stoczyć bój, który oczywiście wygrywamy z bardzo małymi stratami.
I tu jest właśnie minus. U nas ginie góra 5 osób, a u nich wszyscy łącznie z samym Lee, Laresem i pięcioma Magami Wody. Trochę do niedorzeczne...
Modyfikacja ma trochę bugów.
Np. jak pobiegłem sobie do siedzib MW i wróciłem - wywaliło mnie z gry z jakimś dziwnym błędem.
Next. Na tamie stał mi Homer, którym zainteresował się ten gość na A. Oczywiście tępak poleciał przed siebie (stał na wieży), co równało się upadkiem oraz nieszczęsną śmiercią. Musiałem kilka razy save wczytać, by zdążyć szybciej zabić budowniczego tamy.
Następnie po rozmowie z tym na A (był na ziemi, bo jakoś udało mu się spaść nie ginąc), spadł do nas z tej samej wieży Gorn. Oczywiście znowu kilka wczytań zanim udało mi się go pozbyć. Czemu kilka? Bowiem, gdy stracił połowę życia stawał się nieśmiertelny. Musiałem wejsć na wieżę i tam czekać, aż ten na A dokona krwawego żniwa.

Ogólnie ta Wolna Kopalnia jest taka pusta. Są tylko dwie osoby z imionami, które i tak baaardzo mało mówią. A ich dubbing powalił mnie ze śmiechu. Teraz zastanawiam się, czy w pełną wersję grać z nim czy bez niego... Trudny wybór...

Ogółem prolog podobał mi się prawie tak samo, jak Kolonia ÂŻywych Trupów. Jest niedociągnięty, ma błędy, itd. Plus za chęci (no, przynajmniej chcieli dać ten dubbing...) oraz za pomysł (choć nie był zbyt oryginalny...).
Mam nadzieję, że wydany mod będzie o wiele lepszy od prologu i twórcy bardziej się do niego przyłożą.

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Marzec 2007, 20:45:09 »
Hmm u mnie nie było tak źle. Najpierw zagadałem do tego na zewnątrz haty, on wysłał mnie do niejakiego Gregora. Dubbing jest odjechany, tak więc jego rozmowa z moim bohaterem wyglądała jak rozmowa dwóch żuli z pod mostu, ale ogromny plus za chęci  mało kto się na dubbing odważa, a przy okazji można się przy grze pośmiać. No to potem wyruszyliśmy na nowy obóz gdzie po drodze napadło nas paru szkodników. Co prawda do obozu był jeszcze spory kawałek, ale po uporaniu się ze szkodnikami wszyscy biegiem ruszyli na niebieskich. Kiedy dotarłem na miejsce, bitwa trwała już w najlepsze. Nie zostawało nic innego jak się przyłączyć. Coż, u mnie zostało zaledwie 5 osób, także coś ich tam Boba strasznie wycinałeś chyba. Po ukończeniu bitwy ten na A gdzieś uciekł, za to podbiegł do mnie jakiś bolo, mówiąc najpierw że mam skroić pobitych najemników, a parę sekund później, że mam się stawić u pana A. Tak więc idę na wieże, po drodze patrze... Homer. Ale jakim cudem przeżył skoro wszystkich najemników wycięto w pień! Postanowiłem zagadać, ale podobnie jak u Boba Fetta chłopak się przestraszył i uciekł. Za drugim razem poprostu go posiekałem i udałem się do A. Nie miał już za czym także nie zeskoczył, zchodzę na dół. Gdzieś w połowie drogi spotkałem Gorna który tak jak u poprzednika od paru ciosów stawał się nieśmiertelny i w pare sekund mnie posiekał. Potem zwiastun poleciał.
Pomysł ciekawy, ale trochę błędów jest. Mam nadzieję, że ucząc się na błędzie grupy Bananas Studio beta testów nie zlekceważycie. Jak na prolog ''mod jest krótki ale zajebisty'', a wszystko jest wykonane w sposób bardzo profesjonalny: łatwo się instaluje, fajna przy tym oprawa, proste w obsłudze menu(nawet napisy The Modders przed uruchomieniem gry:) Ciekawy jestem obozu myśliwych o którym było przez chwilę słychać. Zostaje cierpliwie czekać na full wypas wersje. Owocnej pracy życzę... ;)

Forum Tawerny Gothic

Czas Zapłaty
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Marzec 2007, 20:45:09 »

Offline orcwarrior

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #22 dnia: 11 Marzec 2007, 16:38:14 »
Dziękuję za wszystkie opinię!
Miło że paru osobom się nawet spodobało  
Ci którzy mnie znają wiedzą ze nie znoszę krytyki, ale się ustatkuje i odpowiem tylko na te mniej podstawne zarzuty Boba Fett'a.
-Ginie góra pięć osób? Widać nie dopasowałeś poziomu trudności do swoich umiejętności.O zmianie poziomu jest nawet napomknięte w readme.
-Gorn kiedy traci połowe życia staję się nieśmiertelny? cóz miało to dodać nieco tragizmu do akcji, niestety zdajarzą się przypadki w których Gorn pada, w najbliszym patchu napewno to naprawimy  
-Osobiście uważam dubbing za dość udany, warto wziąść pod uwage to, że nagrywały go tylko dwie osoby(okazyjnie pozdrowienia dla GaJdAtOr'a - musiał podkładać głos 2 osób w jednym dialogu :D )
Rozumiem że komuś dubbing mógł się nie spodobać, ciężko porównywać Aragorn'a i GaJdAtOr'a do osób które podkładały głos do Gothic'a.Naszczescię przez Gothic Starter'a można tez uruchomić wersję bez dubbingu.
-Homer, przyznaję się do winy, zostanie usunięty w najblizszym patchu.
Błędów nie jest tak naprawde dużo, byłoby napewno mniej gdybym miał stały dostęp do internetu.

Pozdrawiam, dziękuję za grę i zapraszam do postowania swoich wyników w Oficjalnej Tablicy Mistrzów Czas Zapłaty Prolog
//Strasznie nieszczęśliwa nazwa
:D
Obiecuję ze Czas Zapłaty będzie lepszy.
orcwarrior
« Ostatnia zmiana: 11 Marzec 2007, 16:38:29 wysłana przez orcwarrior »

Offline orcwarrior

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Marzec 2007, 20:55:05 »
Niczym cię chyba nie zaskocze  
W obecnym stanie zaawansowania prac nad modem ciężko jest określić dokładnie datę wydania, a nawet wstępnie.Staramy się aby mod był jak nalepszy, ciagle dochodzą nowe pomysły do wykonania, a i nie wszystkie stare są w pełni gotowe.Dlatego nie ma mowy o dokładnym określeniu daty wydania mowy, strzelę jednak ze jest możliwe ze mod będzie pod koniec tego roku.
orcwarrior
« Ostatnia zmiana: 22 Marzec 2007, 20:55:36 wysłana przez orcwarrior »

Offline orcwarrior

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #24 dnia: 01 Kwiecień 2007, 17:26:40 »
Czas Zapłaty Demo
...juz jest!

Napewno zawsze marzyłeś o własnej działce bagiennego ziela,
dzięki umiejętności "rolnictwo" stanie sią to możliwe!
Nie smakował Ci gulasz z chrząszczy od Snafa? Dzięki
umiejętności kucharstwo sam ugotujesz sobie strawę!
Chciałeś uczciwie zarabiać, ale nigdy Ci to nie wychodziło?
Dzięki rozbudowanej umiejętności kowalstwo stanie się
to możliwe! Po rozgromieniu wszystkich przeciwników na arenie
nadal czułeś żądzę mordu? Czas zapłaty da ci dużo więcej
mięsa armatniego.
To wszystko i wiele więcej możesz przetestować już dziś w
wyrąbanym w kosmos demie Czas Zapłaty.
//Czas Zapłaty Demo to tylko mały żart Prima Aprilisowy The Modders, pozdrawiamy  
« Ostatnia zmiana: 02 Kwiecień 2007, 19:39:05 wysłana przez orcwarrior »

Thoro

• Gość
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #25 dnia: 01 Kwiecień 2007, 17:33:49 »
Heh, domyślam się co to jest. Cóź, polecam demo jest bardzo dobre  

Offline Arkhan

• Magnat
  • Reputacja: 25
  • ...
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Kwiecień 2007, 17:40:17 »
Hehe, ze swej strony również mogę polecić, bardzo fajne, i ciekawe rozwiązania w tym demku zostały zaprezentowane. Nic tylko ściągać! Good Job :P.
« Ostatnia zmiana: 01 Kwiecień 2007, 17:49:34 wysłana przez Arkhan »

Offline Arthas

• Magnat
  • Reputacja: 2
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #27 dnia: 01 Kwiecień 2007, 19:32:14 »
Właśnie zakończyłem grę w demo i muszę przyznać, że odwaliliście kawał świetnej roboty  Wszystkim, którzy nie mieli okazji zagrać w prolog tym bardziej polecam to demko. Interesująco rozwiązane kowalstwo i ogrodnictwo, to tylko przedsmak tego, co możecie zobaczyć, gdy zagracie w modyfikację. Jeszcze raz polecam

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

Czas Zapłaty
« Odpowiedź #28 dnia: 02 Kwiecień 2007, 16:36:37 »
ÂŚciągnołem, zagrałem, oniemiałem. To co prezentuje sobą demo jest naprawdę super i napewno przerasta moje oczekiwania. A to przecież dopiero prolog. Juz niemoge się doczekać pełnej wersji modu. Projekt jest super i tyle.

To wczoraj było Prima Aprilis, a nie dzisiaj... [Arthas]

Edit: Oh... myślałem że żarty są jeszcze aktualne. Heh    
« Ostatnia zmiana: 02 Kwiecień 2007, 18:07:35 wysłana przez Kapitan Greg »

Offline chewnik

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Maj 2007, 19:13:12 »
Niejestem pewien, ale ten mod jeszcze niewyszedł. Myśle że pomyliły ci sie mody, są dwa o podobnej nazwie:

-Czas Zapłaty-Prolog

-Czas Zapłaty

Prawdopodobnie grasz w tego pierwszego, a co do głosu to niemam pojęcia.

Offline orcwarrior

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Czerwiec 2007, 15:38:49 »
[img]http://images12.fotosik.pl/73/9fc8f2dc8bf312a3.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]

Wieki temu, w czasach gdy świat stanowił jeden, olbrzymi kontynent, Adanos, Innos i Beliar w obawie przed pradawnymi bóstwami z zaświatów stworzyli broń niezwyciężoną. Miecz władający ogniem, wodą i powietrzem. Jednak wojna z pradawnymi nigdy nie nadeszła, a Beliar za wszelką cenę postanowił posiąść święty miecz.
Gdy Innos dowiedział się o plugawych zamiarach brata, postanowił wraz z Adanosem pozbawić broń całej swej mocy i ukryć ją w miejscu z którego nie prowadzi żadna droga odwrotu...
Energia wyzwolona z miecza rozprysła się po całym świecie tworząc bryłki, przez ludzi nazwane czarną rudą.
Legenda głosi, że gdy ruda na nowo połączy się z bronią ta odzyska swą dawną moc...

Koniec bajdurzenia, czas na szczegóły. Miecz runiczny to najpotężniejsza broń jaką przyjdzie nam władać w Czasie Zapłaty i generalnie wszystkich znanych i nieznanych modyfikacjach. Sam miecz jest niczego sobie wyglądającym brzeszczotem o przeciętnych możliwościach. Jednak z czasem staje się on niezwyciężoną bronią, a to za sprawą czarnej rudy. Im więcej jej zbierzemy tym miecz będzie zadawał większe obrażenia. Niby banalne, ale tu właśnie pojawia się największa innowacja w stosunku do broni z innych modów i zwykłych "gothiców". Miecz runiczny jak sama jego nazwa wskazuje potrafi czerpać moc z run magii używanych dotąd tylko przez magów.

Oto kilka przykładów możliwości tejże broni:
- Idziemy sobie ciemnym korytarzem, za przeproszeniem g**** widać i mamy do wyboru wyciągnąć pochodnię i schować oręż, czy może zostawić broń w łapsku narażając się na ciemności. W czasie zapłaty nie ma takiego problemu. Po prostu wpychamy w miecz runę światła i zaczyna on oświetlać teren po którym stąpamy.
- Atakuje nas krwiożercza bestia, a my spokojnie wpupczamy do miecza runę kuli ognia. Nasza broń zaczyna płonąć i po kilku uderzeniach potworek się fajczy.
- Inna sprawa gdy atakuje nas stado wygłodniałych potworków, wtedy najlepiej sprawdza się runa ognistego deszczu,
- jesteśmy na skraju przepaści i atakuje nas orc (skojarzenia mile widziane :D ) pakujemy do miecza pięść wichru i jednym uderzeniem zmiatamy go z urwiska.

Oczywiście moc miecza nie jest nieograniczona, im silniejszy czar tym więcej magicznego ładunku zużywa. I tak np. Ognistym deszczem nie możemy siurać raz po raz, bowiem na jego użycie potrzebny jest cały ładunek, który odnawia się co 6 minut gry (dlaczego akurat tyle to nie mam pojęcia, spytajcie pana orca). Co więcej wojownik musi nauczyć się kręgów magii aby posługiwać się odpowiednimi runami.
Jednak przychodzi mu to znacznie bardziej mułowato niż klasycznemu magowi. Miecz zależnie od użytej runy zmienia swoją aurę.
Tak będzie wyglądał nasz miecz zależnie od użytej runy:

[img]http://images12.fotosik.pl/73/42fe86c60ab8a493m.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /] [img]http://images11.fotosik.pl/72/01cce129f51b311am.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /] [img]http://images11.fotosik.pl/72/918c3a865ce945eem.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /] [img]http://images12.fotosik.pl/73/dfc2543ece1cdad6m.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /] [img]http://images22.fotosik.pl/144/0c39404aa5a9695bm.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /] [img]http://images12.fotosik.pl/73/3ede71ad18c63f8am.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /] [img]http://images12.fotosik.pl/73/ce88c2d99a66aa1bm.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]

Zniszczenia dokonane przez tenże miecz obrazuje film dokumentalny pt. Rozpierducha :D
Filmik można pobrać stąd , lub obejrzeć na youtube(niższa jakość)

News by Aragorn
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwiec 2007, 20:21:03 wysłana przez orcwarrior »

Thoro

• Gość
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Czerwiec 2007, 17:38:45 »
Orc, kto robił texturki?  

Offline orcwarrior

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #32 dnia: 10 Czerwiec 2007, 18:22:07 »
Jezeli chodzi o stronę techniczną to 100% moja praca, od modelu po skrypty.

Offline Xav

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #33 dnia: 27 Czerwiec 2007, 20:41:57 »
to jak wkoncy wyszedl te modkod go pobrac

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Czas Zapłaty
« Odpowiedź #34 dnia: 27 Czerwiec 2007, 20:49:09 »
Cytat: Xav
to jak wkoncy wyszedl te modkod go pobrac
Jeżeli modyfikacja jak to nazwałeś wyszłaby na pewno napisalibyśmy o tym newsa na stronie oraz dodali ją do downloadu. Obecnie możesz zagrać jedynie w "Prolog".

Offline Lesterek

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #35 dnia: 22 Styczeń 2008, 20:01:23 »
A teraz coś mega ultra hiper super puper filmik o walce dwoma mieczami naraz!!!
http://pl.youtube.com/watch?v=Us1BgEpUIms
Filmik nakręcony po to aby pokazać że Orc potrafi :D
Zostanie to jeszcze oczywiście poprawione ale postanowiłem to dać bo ostatnio coś dyskusja o modzie znikneła ;p

Offline Boxa

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Styczeń 2008, 18:06:45 »
Dla mnie demo mod'a się podoba i nie mogę się doczekac kiedy w końcu zakonczycie prace nad tym modem:)
wedlug mnie bedzie o niebo lepszy od mrocznych tajemnic

Offline bartekturek1

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Styczeń 2008, 20:30:30 »
Ej nie iwem skad pobrac demo ;/ moze ktos podac link?:D albo blizsze przyblizenie gdzie szukac ;d

Offline XardaSeQ

• Kret
  • *
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #38 dnia: 28 Styczeń 2008, 21:26:46 »

Offline Vertex

• Kret
  • *
  • everybody lies
Czas Zapłaty
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Styczeń 2008, 21:40:20 »
Cytat: Xardass94
[a href=\"http://themodders.org/index.php?showtopic=162\" target=\"_blank\"]http://themodders.org/index.php?showtopic=162[/a]
demo

TO jest prolog a nie demo -.- oficjalnego dema jeszcze nie ma.

Forum Tawerny Gothic

Czas Zapłaty
« Odpowiedź #39 dnia: 28 Styczeń 2008, 21:40:20 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18