Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Zachowania potworów
Nordale:
Ja w NK oglądałem walkę Ork Elita vs 2 (może i więcej) szkielety i 2 zombie. Ofc Ork Elita wygrał ;). W nocy jak ścierwek śpi to można go łatwo pomylić z głazem (ja tak miałem :D)
Szabloząb:
Kiedy polowałem na cieniostwory , nie będąc pewnym czy dam rade 'wpadłem' na osobnika uciekłem z 1/10 HP . Niby nic dziwnego ale ten cieniostwor KONIECZNIE chciał zrobić ze mnie śniadanie, uciekłem z lasu (miedzy sekta a SO) przez mostek schowałem się za dużym kamieniem żeby się uleczyć. I widzę jak z nosem przy ziemi wychodzi zwierzak za pasem krwi :-[ który zostawiłem uciekając , kiedy był już bardzo blisko uznałem za stosowne zastosować najlepsza, najszybsza taktykę walki... :-X
user no. 11627:
Ja widziałem jak w GD dwa cieniostwory atakowały 4 orków, wygrały cieniostwory. Raz przechodziłem obok farmy Lobarta, patrze a tam jeden wilk atakuje stado owiec, gonił je chyba przez 10 minut aż w końcu jakiś farmer go zadźgał sierpem.
Dementor:
Ja odktyłem, że jak wciśnie się caps lock będąc krwiopijcą-połozy się na ziemi i bedzie chodził jak pajak-screen powyżej jakiegoś usera
-cieniostwór fajnie śpi i równie fajnie zabija
-molerat jak śpi to ma tylko łeb inaczej
-zębacze i brzytwy NIGDY nieśpia-no chyba, że snem wiecznym
-orkowie też nie sypiają-jak paladyn z zamku przy więzieniu
-smoki-też raczej nie
Robben:
Mi podobają się zachowania potworów, takich jak:
- ÂŚcierwojady: fajnie chodzą i dziobią oraz fajnie śpią. Podobne do kur i kogutów ;D
- Wilki: podoba mi się, jak gryzie się ze ścierwojadem i później się nim żywi, jak jest już martwy, dzięki czmu rezygnuje z pościgu za ofiarą (w Gothicu 3 tak jest, ale niewiem, czy w poprzednich częściach również) :D
- Pełzacze: poruszają się, jak zwykłe pająki i w ogóle z zachowania oraz z wyglądu ich przypominają :-*
- Krwiopijcy: gonią w stadach i używają żądeł, tak samo jak zwykłe pszczoły :o
- Cieniostwory: połączenie psa i kota. Psa - bo tak śpią, kota - bo mają podobny styl poruszania się ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej