Autor Wątek: Strzelanie z łuku i ...  (Przeczytany 8384 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zazuru

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Strzelanie z łuku i ...
« dnia: 26 Maj 2007, 11:44:27 »
cześć wszystkim. po pierwsze jestem tu nowa a po drugie to jest moja pierwsza gra tego typu. Prosze o pomoc. po pierwsze ktoś mi powie jak strzelać z łuku, bo kiedy wciskam spacje lub lewy ctrl to bohater wyciąga miecz. po drugie mam problem z górniczą doliną. rozmawiałam już z tym zwiadowcą i niby wiem, gdzie mam iść, ale zawsze, kiedy płynę wzdłuż tego lewego brzegu (jak pisze w solucji) to nie wiem gdzie mam wypłynąć. jest ciemno i nic nie widać a później atakuje mnie kilka bestii na raz i <pardon> dupa! Co zrobić?

A po trzecie nie nazywa się tematu "...". Otrzymujesz słowne upomnienie - DODO
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2007, 12:09:06 wysłana przez DODO »

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Maj 2007, 11:52:44 »
Hehe przypomniało mi sie jak bałem się owcy na poczatku ^^ . Słuchaj jak masz ekwpiunek i widzisz ten luk nakieruj na niego poświate i wciśnij 2. Wtedy po wcisnieciu 2 wyjmie Łuk. A jak nie masz strzal to trudno nie wyciągnie za ... Ch...iny :D Jak dla mnie nie było to złe. Poprostu wciśnij b i wpisz MARVIN i znowu b potem wciskasz f2 i cheat god i szukasz zamku. A na solo to nie diź z orkami bo na gwaranta nie dożyjesz. ^^

PS. Aha koleżanko istnieje coś takiego jak pochodnia lub zwój światła.
« Ostatnia zmiana: 26 Maj 2007, 11:53:23 wysłana przez Dante147 »

Forum Tawerny Gothic

Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Maj 2007, 11:52:44 »

Offline zazuru

• Kret
  • *
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Maj 2007, 12:04:50 »
dzieki bardzo za wskazówki na prewno wykorzystam. a co do pochodni to wiem, że są tyle, że za każdym razem gdy z nienacka atakuje mnie jakis potworek, który wyłoni sie z ciemności, gdy człowiek wyciaga pochodnię, to pochodnia spada i nie da się jej podnieśc   z drugiej strony jakbym ją z menu wyłączyla to trochę długo trwa. w każdym razie dzieki popróbuje :)

Offline Dante

• Obywatel
  • Reputacja: 40
  • Are you talking to me bitch?
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Maj 2007, 12:11:39 »
Istnieje jeszcze drugi sposób nakupić mikstury szybkości i sunąć w głąb doliny.  A tu masz mapę : http://gothic.gram.pl/galeria/displayimage...bum=8&pos=1

Offline Galeria_Ciastek

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 8
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Maj 2007, 14:58:38 »
Aha i jeszcza malutka rada  

Zgadzam się, kup miksturke szybkości. Potem idź do rzeki, zapewne zobaczyłaś już 2 Topielce na wysepce, omiń je i wyjdz w lesie obok wielkiej  palisady. Nie próbuj sie dobijac do bramy zamku    
Pamiętam jak ją  próbowałem wysadzic rożnymi czarami :D
Powinnaś zobaczyc zniszczony taran, czy jak kto woli, gigantyczną belkę która opiera się o dziure w murze.
Idz na wprost tego taranu, lecz unikaj Orków jak ognia. ÂŁyknij miksturke speeda i wbiegnij na taran. Orkowie nie mają na tyle rozumu by wbic za tobą :D Mi się zdaje, że nie umią  
Wejdz na mur i porozmawiaj z Garondem. A z kodami to 0 satysfakcjii, przeszłem grę paladynem z kodami i na koniec 0 satysfakcji. Bez kodów to przynajmniej czuje sie tą satsfakcje nawet bo zabiciu ÂŚcierwojada :D\

PS: Widze, że nowa twarz na forum :) Jak coś nie wiesz to pisz, mi inni użytkownicy forum zawsze pomagali.

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Maj 2007, 15:21:20 »
Zauważyłem że nie ma tu napisanego sposobu ze zwojem przemiany w wilka, więc tak:
-zamieniasz się w wilka (gdzie chcesz, najlepiej jak najbliżej zamku)
-podchodzisz do rozwalonego taranu opartego o mur zamku i się zamieniasz z powrotem w człowieka (przez naciśnięcie klawisza ENTER), musisz się zamienić, bo po pierwsze nie wejdziesz wilkiem po taranie, a po drugie strażnik Cię zabije.
Orkowie cię NA PEWNO nie zaatakują, masz moją gwarancje

Offline PORADNIK KOMP.

• Kret
  • *
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Czerwiec 2007, 20:24:11 »
Oto odpowiedzi:

Jeśli zdobędziesz łuk, naciskasz klawisz ekwipunku i LPM na łuk. Zaświeci się na czerwono a u góry pojawi się cyfra '2'. Wychodzisz z trybu ekwipunku i naciskasz '2'. Bezimienny wyciągnie łuk !UWAGA! Bezimienny nie wyciągnie łuku, jeśli nie posiadasz strzał.

Aby przejść koło orków:

1. Kupujesz za 200 sztuk złota miksturę szybkości od Lutero w górnym mieście i idziesz do górniczej doliny. Wskakujesz do rzeki i płyniesz, dopóki nie zobaczysz za skałą krwiopijców i topielców. Podpływasz naprzeciw nich do równoległego brzegu, wychodzisz i wypijasz miksturę szybkości. Manewrujesz pomiędzy orkami i jak będziesz widzieć taki ogromny taran(Ogromna Belka Oparta Na Murze) to wchodzisz na niego. Nie martw się, bo te prymitywy orków nie potrafią wejść na taran. Dalej już będziesz w zamku.

2. Kupujesz czar Przemiana w Wilka, bądź Przemiana w Warga. Te rodzaje psów są przyjaciółmi orków. Możesz nimi przebiec pomiędzy orkami. Znajdziesz się tuż przed taranem, to odmień się naciskając ENTER i szybko wchodź na taran.

Pozdrowienia PORADNIK KOMP.

Offline kubason

• Kopacz
  • **
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #7 dnia: 02 Czerwiec 2007, 20:57:10 »
Ja nie będę pierdzielił jak moi poprzednicy tylko powiem krótko. Tu masz mapę gdzie zaznaczyłem jak trzeba pójść by dostać się na taran.
Moja strona
Tu powiem trochę dłużej. Oczywiście napotkasz potwory, ale mało, natomiast orków nie. A tu moja wskazówka, ścierwojady w nocy śpią, gdy wyjdziesz na brzeg jak zaznaczyłem to po prawej stronie jest ok. 10 ścierwojadów, dalej wilk, dwa topielce, i krwiopijcę. Zdobędziesz na nich duże doświadczenie, nie narażając się walkę z orkami. Moja druga wskazówka na zdobycie dużo doświadczenia. Przed taranem stoi dwóch orków, musisz je ominąć bardzo szybko by dobiec do tarana, ale kto powiedział że nie możesz ich zabić. Jak przypatrzysz się dołowi tarana(początku po którym wchodzisz) zobaczysz taki kawałek ziemi oddzielony czymś w stylu linii od reszty ziem. Tam możesz stać i uderzać orki, a one ci nic nie zrobią nawet czasem schowają broń  . Ale gdy odejdą i wyciągną broń by cię uderzyć to musisz raz zablokować cios, a potem możesz walić od początku (radze czasem zachować bo oni mogą z zaskoczenia uderzyć), jak zabijesz tych dwóch idź po innych i rób to samo  , czyli zmuś ich do gonitwy za tobą i uciekaj w te miejsce. Mam nawet sposób na maga, jak jest wejście to obok po dwóch stronach są belki za którymi się schowaj, by mag cię nie spalił, poczekaj dojdzie z drugiej strony do belki i ty podejdź do belki z przeciwka, on wyciągnie miecz i wtedy możesz go bić jak poprzednich. To samo można robić z wargami gdyż jest tam parę. W ten oto sposób zdobyłem z 2 lvl i wybiłem orki od kamiennej bramy, aż do domków koło areny.

Z poważaniem ..::Bezimienny::..
« Ostatnia zmiana: 02 Czerwiec 2007, 23:11:22 wysłana przez DODO »

Offline Kjamilex

• Kret
  • *
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #8 dnia: 10 Czerwiec 2007, 12:52:14 »
Ja nie bede wyjasnial doglebnie, tylko powiem moj sposob na dwoch orkow kolo taranu:
Ja nigdy nie marnuje kasy na mikstuje szybkosci ani zwoje. Ja po prostu biegne miedzy orkami, a kiedy zaczynaja mnie gonic, to zygzakuje (macham myszka na lewo i prawo). gwarantuje, ze te puste łby Cie nie trafia! :D

@Belunio

Chyba muszę troche rozwinąć swoją wypowiedź ^^
Ja zawsze płynę aż do tego stadka ścierwojadków, wybijam je po jednym, a potem przez las, i naprzeciwko taranu dawajta sprintem  .
« Ostatnia zmiana: 12 Czerwiec 2007, 20:27:05 wysłana przez Kjamilex »

Offline Bela

• Magnat
  • Reputacja: 14
  • where my bitches?
Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Czerwiec 2007, 13:32:36 »
Też gram jak Kjamilex, choć przyznam, że nie jest to zbyt skuteczne, bo Ork-elita trafia swoim mieczem w bohatera. Ja poprostu grzałem omijając orków jak mogę, szybsi od nas nie są więc jak się w okolice jakiegoś orka nie zaplątasz (czyli na długość miecza) to przeżyjesz, to samo jest z Wargami. Ja bez mikstury z gra jednym ciosem/ugryzieniem dobiegam do taranu. oczywiście możesz też spróbować skradania, czyli podkradnąć się od drzewa do drzewa jak najbliżej taranu (skuteczne jest też skradanie przy ścianie zamku) i wtedy biegiem do taranu jak usłyszysz orka za sobą. To są oczywiście ekonomiczne sposoby, bo na początku gry jak sie ma mało złota, to trochę szkoda je wydawać.

A z mniej ekonomicznych sposobów, to zrobiłem raz tak:
kupiłem kilka zwojów z przyzwaniem demona, no i orkowie atakowali demona a ja uciekałem do taranu, demon zabijał kilku orków a ja dostawałem za to doświadczenie. No i potem koło zamku bezpieczniej było :P

No już chyba wyczerpująco odpowiedziano na pytania zadane w temacie. Zamykam, a jęsli ktoś będzie chciał jeszcze coś dopisac to schreiben na PW - Triv
« Ostatnia zmiana: 22 Czerwiec 2007, 18:54:23 wysłana przez Trivet »

Forum Tawerny Gothic

Strzelanie z łuku i ...
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Czerwiec 2007, 13:32:36 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18