Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Klasztory
kubason:
Zastanawiam się nad jedną rzeczą?? Mianowicie:
W Myrtanie czci się Innosa jako najpotężniejszego boga ze wszystkich i tu rozpoczyna się moje pytanie. Czemu w Gothicu 3 jedyny klasztor Innosa jest w Nordmaże, nie chodzi mi tu o świątynie w każdym mieście. Jedynym prawdziwym klasztorem w Zielonym Kraju jest na Khorinis, a jak by tego było mało to jest dużo lepszy niż ten na północy. Ja uważam że powinien gdzieś leżeć w Mytanie klasztor, nawet jego ruiny, ale żeby było wiadomo, że to był klasztor. Jeszcze jedno to, to że brak jednego klasztoru, mówie o klasztoże Adanosa, troche dziwne że go nie ma, nigdzie. Wyrażcie swoją opinie.
Dante:
Poruszaliśmy już ten wątek w pewnym temacie szukaj a znajdziesz.
Leviatan:
Pewnie został zniszczony podczas wojny, może orkowie albo asasyni go zniszczyli? Albo sam Beliar? Bo jak wiemy z gry, sytuacja na kontynencie nie była za wesoła. Albo po prostu był tylko jeden klasztor, kto wie?
Ankh-Morpork:
No sprawa troche dziwna z tym klasztorem Adanosa, możliwe, że magowie wody nie potrzebują czegoś takiego jak świątynia, kto wie? Może mają inne poglądy, albo po prostu zostały zniszczone podczas wojny ( sięgnęła dalej, niz było mówione ?) albo nie mieli kasy, bo wszystko rozdali biednym . Troche dziwne przykłady, ale skąd pewność, iz tak nie było?
pzdr.-Ankh-Morpork
Gal Anonim:
W ogóle to Magowie Wody chyba nie mają klasztorów bo nigdzie chyba nie ma innych magów wody od tych z Khorinis. O ile Magów Ognia jest wszędzie pełno to Magowie Wody to tylko ci z kolonii i Vatras. Swoją drogą ciekawe czemu tak jest.
A co do klasztoru - na kontynencie jest tylko jeden, to całkiem możliwe, a jeśli chodzi o lokalizację, jest w Nordmarze bo tam się objawił ludzkości Innos. Więc gdzie indziej mógłby być ten klasztor?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej