Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony Bóg
Nocturn:
--- Cytat: Sildarshi w 06 Wrzesień 2012, 19:06:50 ---Moim ulubionym bogiem jest Beliar. Bo jest zły :D oraz ma fajne czary. Poza tym walczy z Innosem którego nie lubię.
--- Koniec cytatu ---
Swój! <zdrowie> Też nie lubię Innosa.
Inferno:
Ja nienawidzę Innosa bardziej niż wy ^^ a moim ulubionym bogiem jest oczywiście po podpisie można zauważyć że Beliar. Czemu? ano temu że jest mrocznym bogiem i w walce z Innosem to właśnie Beliar wygrywa co do walki Beliara z Adanosem to można powiedzieć że Beliar i Adanos mają tyle samo punktów w tej walce.
Kuba12320:
Moim zdaniem innos ja se wyobrażam go stojącego z mieczem i kulą ognia w reku on jest najsilniejszy ja oczywiście uważam że innos pokonał by tego beliara i adanosa
Jaszq:
Ja lubię jednakowo Innosa i Beliara. Adanos jest dla mnie bezpłciowy ; )
Lubię też takie smaczki jak mieszanie styli - gramy Strażnikiem miejskim (czyli jesteśmy dobrzy), a należymy do gildii złodziei, rabujemy domy, nie oszczędzamy wrogów (jak np Pedro) i ogólnie jesteśmy chamscy i aroganccy (czyli źli). W Gothicu 3 jest większe pole do popisu, bo można najpierw pomóc Buntownikom, a potem spiskować razem a Asasynam :)
Jako sam bóg zdecydowanie najkorzystniej wypada Innos, z tego względu, że było o nim najwięcej mówione w częsciach I i II. Jednak stopień układów i korupcji w klasztorze Magów Ognia, sprawia że mój wybór ostatecznie pada na Beliara - bardzo lubię wszelkiego rodzaju intrygi. Beliar jest bezlitosny nawet dla swoich najwierniejszych sług (każe nam zabić Zubena), a jednocześnie paradoksalnie okazuje się dobrym bogiem dla swoich wyznawców.
Mroczny klimat, ogromna moc a jednocześnie wszystko to oparte o jakiś system logiczny i zdrowy rozsądek - wiara w Beliara jest moim zdaniem najciekawsza i najbardziej intrygująca ;)
BOGACTWO DLA NAS, WÂŁADZA DLA BELIARA!
Danthe:
Cześć jestem tu nowy, i najbardziej lubię Beliara, bo lubię nekromanstwo i demony(ÂŚniący jest COOL).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej