Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Magowie Ognia vs Magowie Wody

<< < (5/21) > >>

Sado:
Według mnie wygraliby Magowie Wody. Mają dość ciekawy czar - lodowa fala - który zamroziłby wszystkich Ognistych Magów w okolicy. Jeden z Magów ciągle atakowałby tylko lodową falą, a reszta innymi czarami. W tedy jest możliwe, że MW nie straciliby ani jednego członka. Choć patrząc z drugiej strony, to gdyby Magowie Ognia się zebrali i rzucili(nie jestem mistrzem ortograficznym, ale mam nadzieję, że dobrze napisałem)  wszyscy razem czar grad meteorytów (to się chyba tak nazywa) to możliwa jest odwrotna sytuacja. ÂŻadnej straty u MO i wszyscy martwi MW. Lecz według mnie wygraliby Magowie Wody, pierwszą taktyką, którą przedstawiłem  

Pzdr Lord Sado

Wzoran:
Ja sądzę tak samo jak zarządca Boba Fett - Magowie Ognia ,,uzbrojeni" w Xardasa jako przywodcę wygraliby. Xardas zapewne jak był Arcymagiem Kręgu Ognia doskonale władał magią ognia, gdyż potrafi władać magią demonów. Magowie Wody są lepsi w G1 ale z żywiołów wole Ogień :) Ciekawa, by była walka gdyby Xardas używał jeszcze magii demonów :) Hmmm armia demonów + Magowie Ognia na czele z Xardasem vs.Magowie Wody.. Saturas by wymiękł :D

Gonzo:
Magowie Ognia moim zdaniem by wygrali. Ich magia jest bardziej ofensywna i jest ich chyba o jednego więcej o.O :P. ALe tak naprawde nie chce mi sie wieżyć, ze tak poważni i dojrzaliludzie mogliby sie pokłócić o jakąś głupote i zacząć toczyć wojne. PzDrO :].

Tristram:
Szanse by były bardzo wyrównane. Gdy magowie ognia by puszczali kule ognia i inne pociski magowie woidy mogliby je zgasić i na odwrót. Ale magowie ognia mogli by uderzyć z deszczu ognia. Przed tym magowie wody by się nieobronili. To by mocno zdziesiątkowało szeregi magów wody.A magowie wody niemają tak potęrznych czarów. Więc magowie ognia by raczej wygrali.

Pozdro
Tristram

Niro:
Chociaż w Gothic moim ulubionym bogiem jest Beliar to między wyznawcami Innosa i Adanosa wybiorę Magów Ognia. Dlaczego? Pamiętajcie, że Magowie Ognia mają runę Ognista Burza (jest ona dla 4 kręgu i pojawia się w 4 rozdziale, ale wtedy Magowie Ognia są pożywieniem dla ÂŚcierwojadów. Ognista Burza jest lepsza od Kulitego Pioruna pod każdym względem. Mimo wszystko jedynym czarem dostępnym na Magów Wody z 5 kręgu jest 'Lodowa Fala'. A wiadomo, że ognień topi lód. Oprócz tego wątpię, by np. wszyscy Magowie Wody znali 5 krąg. Saturas jest Arcymagiem, więc wiadomo, że jest potężniejszy. Taki Nefarius, albo Merdarion nie znają nawet 3 kręgu magii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej