Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Magowie Ognia vs Magowie Wody

<< < (3/21) > >>

Diego_Zabrze:
Myśle że wygrali by Magowie Wody bo mogli by zamrozić przeciwników a Riodriain by ich cały czas uzdrawiał. Ale i tak barzdziej lubię Ogniowych Magów :P

Garret:
Myślę, że gdyby doszło do takiego konfliktu (co znając naturę tych magów jest mało możliwe) wygraliby Magowie Wody - są oni badzo potęzni, ich magia opiera się na starożytnych, a zarazem trwałych zasadach i
twierdzeniach. Ich żywiołem jest woda. Dajcie mi przytoczyć odpowiedz Pedrakhana na pytanie "Który z was jest najpotęzniejszy?" opowiada on nam o takiej hierarchii ziemia<ogień<skała<lód(woda) a wiec nawet sługi beliara wiedzą kto jest potężniejszy.

Jednak myślę że gdyby doszło do takiego konfliktu, wdarli by sie do tego mroczni nekromanci i inne sługi Beliara. Poczekaliby aż obie strony osłabną i zniszczyliby znacznie osłabionych Magów Wody, potem zostaliby im tylko niedobitkowie Magów Ognia, którzy nie stanowiliby dla nich większej przeszkody.
Wtedy Beliarowi wreszcie udałoby się to co próbował osiągnąć setki lat. Zawładnął by całym swiatem, lecz jeden wojownik wyszedłby mu naprzeciw...

Sir_William:
Jak widać nasz szanowny user Ronaldinho zakłada tematy dot. starć i bujek. Nie żeby było w tym cośzłego jednak nie spotyka się zbyt często osoby, która z jednego rdzenia potrafiłaby zrobić kilka tematów! Jestem zachwycony   !

Mniejsza!

--- Cytuj ---Jak myślicie który zakon magów wygrałby w starciu?
--- Koniec cytatu ---
Proste! Oczywiście, że Magowie Wody!
Po pierwsze: MW mają swoją wiedze ufortyfikowaną na 5 Kręgu Magii,
zaś Magowie Ognia ich wiedza magiczna kończy się na Kręgu 4'tym.

--- Cytuj ---Poza tym Magowie Wody mają lepszego przywódce niż Coristo.
--- Koniec cytatu ---
Tutaj sie zgodzę, chociaż trudno byłoby napisać "Przywódcę". Corristo chciał mieć życie w luksusie to je miał - jednkak i tak sięto dla niego skróceniem o głowę. Wybaczcie za słownictwo:, ale najpierw Magowie Ognia z Corristo na czele "liżą" dupę Gomezowi, a potem przeciwstawiają się atakowi na WK. Mogli by chociaż pozostać w stosunku jednilici. Dla mnie są to ostatnie sz***y bez żadnego honoru!

Pozdrawiam,
Sir William  

Ciern:
Myślę żę magowie wody, oto moje przeświadczenia:
Magowie wody:
-Lepsze szaty
-Adanos- bóg który jest na tyle silny że potrafi powstrzymać swoich braci przed wojnął
-Są mniej zadufani w sobie
-Dobrze posługują się magią
Magowie Ognia:
-gorsze szaty
-zadufani w sobie
-bóg innos(to jedyny plus)
-kryją się za strażnikami, a osobiście to by ich cień rozwalił
-no i wogule są przemądrzali, oprócz Miltena ;)

Daedagor:
Moim zdaniem Magowie Wody sa lepsi ponieważ:
-lepsze szaty
-lepsze czary np.:lodowa bryla i pirun kulisty (dobre combo)
a Magowie Ognia to tylko maja Kule Ognia (takie sobie czar)
-Są milsi
-bronia harmoni
-Maja lepszego dowodce od Corrista

Pozdro wam wszystkim :)
Quarhodron Paladyn ÂŚwiętego Zakonu  

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej