Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Karta motorowerowa
Grego:
Witam. Mam do was pytanie czy jak sie nie ma karty rowerowej, a zda sie na motorowerowa (ja jestem w takiej sytuacji) to masz podobno karte motorowerowa i zarazem rowerowa. Czy to prawda? U mnie tak mowi nauczyciel ze jak ktos ma tylko motorowerowa to ma wtedy zarazem karte rowerowa i motorowerowa. Prosze o odpowiedz. Z gory dzieki :). Pozdro
Szarleǰ:
Hmm, ja słyszałem co innego. Nie jestem ekspertem, bo sam zdawałem tyko karte rowerową i to tylko po to, żebym mógł grać w klubie bo bez jakiegoś dowodu tożsamości nie można, a na motorowerową nie zdawałem z tego względu że nie potrzebuje wydawać kasy na zbędne skutery czy motory. Wracając do tematu, ja słyszałem, że jeśli nie masz karty rowerowej, nie możesz zdawać na motorowerową ;].
Mam rację? Przynajmniej u nas się tak mówi, nie wiem w jakim stopniu to prawda.
DeadFish:
Ja kilka lat temu zdawałem egzamin na kartę rowerową, i było tam jeszcze miejsce na pieczątkę, po której przybiciu karta stałaby się również motorowerowa. Tak więc podejrzewam że trzeba mieć najpierw rowerową, a potem motorowerową.
Grego:
No coz moje pytanie bylo czy jesli mam karte motorowerowa to czy mam tez prawo na rowery ale mniejsza z tym ;]. Bo ja wiem na pewno i to na 100% ze jesli nie ma sie karty rowerowej to mozna zdawac na motorowerowa (i ja tak wlasnie mam juz zdalem na motorowerowa). Powtarzam wiec po raz kolejny swoje pytanie czy mam prawo na rowery jesli mam tylko karte motorowerowa? Bo jak juz pisalem na poczatku w pierwszym poscie to mowili (przynajmniej u nas) ze ma sie prawo na rowery jak sie ma tylko motorowerowa. Bo ja naprzyklad mam podbita pieczatke tylko z moto (bo u nas nie podbijaja rowerow), a poza tym nie musza podbijac rowerowow bo niby wystarczy tylko moto i masz pawo na obydwa, jakbym dal karte rowerowa do podbicia to mialbym pieczatke w rowerach i motorowerach.
Respev:
--- Cytuj ---No coz moje pytanie bylo czy jesli mam karte motorowerowa to czy mam tez prawo na rowery ale mniejsza z tym ;]
--- Koniec cytatu ---
Jedno pytanie - po co ci karta rowerowa? ;> Policjanci nie sprawdzają tego, a jeśli tak, to tylko u "dzieci" do 13 roku życia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej