Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
G4 w drodze oraz nowy developer!
Arkhan:
Generalnie moje zdanie jest takie, jeżeli Gothic IV okażę się takim powiedzmy - niewypałem, jak poprzedniczka czyli Gothic III to ja bym wolał osobiście aby się nie pokazywała. Gothic to marka już zużyta, bynajmniej dla mnie, bo jak można gadać o tym samym od trzech lat , miłe wspomnienia będą zawszę jednak jeżeli najdzie mnie chętka by poprzypominać sobie stare czasy odpale zacne G1,G2 NK no i pogram w mody, i to mi wystarczy.
Jest inna strona medalu, jeżeli GIV się ukaże, ten portal znów wiele w tym pozyska. No i tak powinno być chociaż osobiście nie będę modernizował peceta pod g4 a dlaczego?
--- Cytuj --- Za te 3-4 lata, xbox 360/PS3 będzie tanie i bardziej będzie się opłacało kupić konsolę, niż modernizować komputer pod grę.
--- Koniec cytatu ---
Podpisuję się pod tymi słowami.
Khaleb:
Odgrzewane kotlety dobrze nie smakują - jeśli będzie tak jak napisał Arkhan, że G IV będzie bublem, to niech się nie pokazuje. Zasadniczo ciężko jest popsuć powiedzmy sobie, dobrą grę, ale jeśli jakieś inne studio się dorwie, to " orewuar ". Gdy czwarta odsłona się ukarze, wątpie w to, że zmodernizuje sprzęt, aby w nią pograć. Powodem jest to, że będe wtedy miał 20 - 21 lat i będe zapewne wolał kupić sobie jakąś część do auta ;p. Mogę też wyrosnąć z gier...
Quarior:
--- Cytat: Respev ---Zachowujecie się zupełnie tak, jakby Piranha Bytes była najlepszym studiem na świecie, a jest wprost przeciwnie...
--- Koniec cytatu ---
Nie chodzi o to czy jest najlepszym, ale o to że to oni stworzyli Gothica i kontynuacja innego studia to już nie będzie Gothic. Nawet jeśli gra byłaby niesamowicie grywalna i pozbawione bugów. A poza tym znów będą musieli osłabić bohatera ... I czy myśleliście nad tym, że nowi twórcy mogą zmienić wszystko co im się podoba? Np. jakby tą grę robił taki Blizzard (wiem, że mało prawdopodobne, a wręcz niemożliwe, ale to tylko przykład). Możliwe, że pojawią się nowi bogowie, nowe rasy, itd. A może nawet pójdą na całość i przedstawią historię Bezimiennego, żeby było bardziej cool & trendy ! Nie mówię, że tak musi być, ale może - w końcu JoWoodowi chodzi tylko o kasę i robią z Gothica jak największą komerchę, a poza tym nowi twórcy wątpię, że będą czuć klimat Gothica, jak PB.
Ple:
Nie ma co piranie w kilka osób zrobiły gothic 1 a jowood chce jak najwęcej z tej gry kasy wyśiorbać
dobrze ,ze tworzony jest nowy gothic tylko żeby to nie było jakieś shit żeby wyciągnąć od
fanów seri kase
SzlugA:
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---Ale z drugiego punktu widzenia to jest to lekkim przegięciem tworzenie kolejnej części sagi.. Co tym razem wymyślą przyszli, a może nawet obecni twórcy? (Jeśli wymyślą )
--- Koniec cytatu ---
A gdzie jest powiedziane, że będzie nam dane grać tym samym bohaterem?
--- Koniec cytatu ---
Ale to już nie będzie to samo.. Nasz odwieczny obrońca świata zginie.. to kto ma bronić ojczyznę? (Hmm.. może Lee )
Chociaż mogliby pokazać jak to było przed Gothic 1.. Co robił wcześniej Bezimienny, jak to się stało, że trafił do Górniczej Doliny itp..
--- Cytuj ---
--- Cytuj ---Jeżeli tak to dalsze części nie będą prawdziwymi Gothicami.
--- Koniec cytatu ---
Są trzy zakończenia
--- Koniec cytatu ---
Fakt ale według mnie żadne z nich ciekawe nie było, chociaż zakończenie Adanosa jest najbardziej opytmistyczne.. po niekąd zapowiada Gothic'a IV.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej