Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Post dnia
Rakbar Nasard:
--- Cytuj ---Dobra już idziemy, nie Altevan'xie. - Po czym skierowali się za bramy miasta i skierowali się do lasu do najbliższych myśliwych żeby ich zapytać czy ostatnio nie widzieli Sansona.
(P)avulon - Dzień dobry
(M)yśliwy - Czego
(I)nny myśliwy - Dzień dobry nie zwracajcie na niego uwagi. My po prostu nie mamy ostatnio szczęścia w polowaniu
(P) - Widzieliście tutaj kogoś kogo nigdy nie widzieliście oczywiście oprócz nas i innych z nas. Chodzi nam o wariata który chodzi z bronią. Konkretnie sztylet i klingę albo tylko sztylet albo tylko klingę.
(I) - ....
--- Koniec cytatu ---
Post Pawła Najemnika bla bla... Po prostu: lol.
Grimm:
--- Cytuj ---Evanger, widzę, że przestałeś już poniżać Paladynów. Miło mi z tego powodu. Mimo wszystko panowie, dyskusja nie jest jeszcze zakończona. Rozstrzygnijmy tematowy spór. Zmartwieniem świata Gothic jest Beliar i Orkowie, no chyba że zamykamy się na Khorinis. Kto bardziej przysłuży się w walce przeciw Złu? Paladyni czy najemnicy? Bo Paladyni już wypełniają swoje zadanie. Giną w okropnych męczarniach, by żyć mogli inni. To nadzwyczaj szlachetne, nikt nie zaprzeczy. Przecież nie robią tego dla siebie. Są Paladynami z powołania. Wiecie, póki co rozmawiałem na ten temat wyłącznie na naszym forum, jednak w mojej szkole, rozpoczęła się ta sama dyskusja. Zarzucono mi wtedy, że Paladyni to fanatycy. Stwierdzono jawnie, że są znacznie lepsi od najemników (nie łowców), ale nie są wolni. Moi rozmówcy brali pod uwagę takie rzeczy: Nie mogą pić, palić, spędzać nocy w czerwonej latarni itd. Najemnicy mają wolność wyboru, a w dodatku dorabiają sobie "pilnując" np. farm. A teraz wszyscy wczujmy się w mieszkańców świata Gothic. Wiemy, ża lada dzień Orkowie mogą zawładnąć naszym światem. Komu
zechcemy pomóc. Najemnikom, których musielibyśmy po prostu opłacić, żeby walczyli ze złem? Po pierwsze: 70 % najemników odmóiwło by ze strachu. Orkowie? Demony? OÂŻYWIEĂCY!!! Nie nie to nie dla nas. Szukajcie gdzie indziej. A w tej garstce, która chciałaby walczyć, nikt nie byłby przygotowany. Do walki z Beliarem potrzebny jest Innos. Miecz, z magicznej rudy, wyświęcony przez magów i sama jego siła [Innosa]. Więc chyba raczej poprzemy Paladynów. Wiemy, że żaden z nich nie okaże strachu. ÂŻe jeśli będzie trzeba, to każdy z nich złoży swe życie na ołtarzu odwiecznej walki dobra ze złem. A wśród wszystkich forumowiczów nie ma chojraka, który chciałby służyć Beliarowi, bo to niewola. Paladyni pozwolą żyć nam, prostym ludziom. Może nie pozwolą sprzedawać piwa i chleba, ale ocalą nasze dusze. Trzeba zrozumieć ich powołanie. PALADYNI TO NIE FANATYCY!!! Oni są ludźmi tkniętymi przez Boga. Teraz łatwo nam gdybać i oceniać, ale uwierzcie drodzy koledzy, że gdyby Paladynów zabrakło, nikt i nic nie powstrzymałoby upadku świata, w najniższy krąg mroku. Beliar i jego królestwo, pochłonęłoby wszystko. I cytat smoka ożywieńca, wybrańca Beliara i przywódcy jego poczwar: "Nie spoczniemy, póki ostatnia twierdza praworządności nie obróci się w pył"(...), póki ostatni wyznawca Innosa nie padnie martwy. Nie ma Paladynów, nie ma miłości, szczęścia i dobrobytu. Nie ma ludzi. Nie ma życia.
--- Koniec cytatu ---
Dzieciaku, weź odstaw kompa na kilkanaście lat, naprawde, będzie lepiej dla ciebie i całego twego otoczenia.
Grison:
Co prawda nie post ale zawartość postu. Takie oto upomnienie dostał pewien user:
--- Cytuj ---Prawie w ogóle uzasadnienia w sowim poście.
--- Koniec cytatu ---
Hihi haha ;/
Robben:
--- Cytuj ---no wienc na kazdym serwie na mapie bloc wyskakuje mi blond i nie moge grac. po 1 min grania nie jako widz wyskakuje. na innych mapach mnie nie wywala a blond to :nie moge przeczytac linijki [t_-----]. nie pamientam jak dalej a i po angielsku. mod sie nazywa dkoladnie bs0d_zombie i prosze o pomoc
PoZdRo
--- Koniec cytatu ---
Ale piękny post.
Gordian Morii:
--- Cytat: Roger w 01 Marzec 2009, 23:17:01 ---Szkoda ze komentujesz strasznie stare opowiadania, nie pisane przezemnie ROgera, tylko Pana Mroku czy jak on sie nazywal.
Roger jako Roger jest na forum krocej i jeszcze nie dal swoich opowiadan, jedynie z tego konta dano.
Chcecie moje opowiadania? Prosze, dam. Zapewniam ze sie roznia od tych, bo dluzej pisze i mam cos takiego jak Wordpad, ktora wylapuje przynajmniej czesc bledow.
--- Koniec cytatu ---
To mnie po prostu rozbiło:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej