Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
G3 na konsole XBOX360 i PlayStation 3 ?
Guardian:
Witam wszystkich serdecznie.
Zapewne wielu z Was czytało już tego newsa http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=33057
Brzmi obiecująco. Powiem szcerze, że bardzo się ucieszę, jeśli Gothic 3 pojawi się na next-genach. Jak policzyłem, ile musiałbym zapłacić za upgrade komputera, aby grać w 70% jakości, to tyle samo zapłacę za X360.
Na forum oficjalnym dyskusja wrze na ten temat. Są tacy, którzy twierdzą, że konsole go uciągną, a drudzy twierdzą, że streamowane na bieżąco świata (brak loadingów) spowoduje, że gra nie ma szans być nalezycie obsłużona na konsolach (mam na myśłi X360 i PS3, naturalnie). Uważam, że raczej nie powinno być problemów, szczególnie z PS3. A i maszynka Miętkiego dała by radę, nawet jeśli zaimplementowaliby, na przykład, loadingi do miast.
Kirgo32:
Możliwe że Gothic wejdzie na konsole, jeśli tak to zapewne Gothic 3 i jego kontynuacje.Choć nie powiem żebym się z tego powodu specjalnie cieszył, ponieważ aktualnie nie posiadam żadnej konsoli i w najbliższym czasie nie mam zamiaru kupować.Na konsoli to już nie będzie to samo co na PC. Za sterowaniem za pomocą padu nie przepadam, a pozatym grafika też już nie będzie taka sama.No ale dla posiadaczy konsol to napewno świetna wiadomość.
Guardian:
Mam nadzieję, że nie będzie to samo, szczególnie w kwesti optymalizacji. Chodzi tu oczywiście o ustawienia opcji audio/video oraz loadingi, które muszą być odpowiednio krótkie, w przypadku kosoli Miętkiego oczywiście.
Co do sterowania, to jest ono dość podobne jak w "TES IV: Oblivion", więc nie powinno być problemów. Faktycznie, cięcia mogą sięgnąć grafiki, ale na pewno nie na tyle drastyczne, żeby różnice były widoczne na pierwszy rzut oka.
I oby skasowali jak najwięcej. Muszą jakoś zarobić, żeby móc jak najlepiej zrobić kolejną część.
Anaconda:
"Otóż ludzie z JoWooD Productions zamierzają przenieść szereg hitowych tytułów, znanych do tej pory np. wyłącznie posiadaczom PeCetów"
Nie sprecyzowali czy to będzie Gothic, a wy tu już spekulujecie. Ja osobiście szczerze wątpię by chcieli przenieść Gothica 3 na konsolę - powód prosty, jego sprzedaż była wysoka prawie tylko dlatego, że poprzednie części są świetne. W każdym razie Gothic 3 jest dla mnie straszną kichą w porównaniu do poprzednich części, a konsolowców dużo się na to nie nabierze, bo mogą poznać opinię graczy komputerowych ;) Poza tym Gothic 3 nie nadaję się na konsolę zbytnio, system walki kompletnie do przerobienia by był (straszny jest po prostu... taki siermiężny...), sterowanie też, fabuła też raczej miałka i duużo błędów których by w wersji na konsolę musiało nie być (żeby się dobrze sprzedało). Wątpię by twórcy gry mieli ochotę na takie zabawy :)
xmati06:
Mi się wydaje że Gothic jest i pozastanie PeCetowym exclusivem. Jeśli nie zrobili Gothica 1 i 2 na konsole to tym bardziej trójka na nie nie wyjdzie. Nie ma reputacji na konsolach a pozatym ma wiele błędów które trzebaby poprawić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej