Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyprawa do kopalni

<< < (3/3)

Hagmar:
Aragorn podbiegł do pełzacza i wbił miecz w odwłok stwora a ten odrazu padł, w tym samym czasie Lees dzielnie odpierał atak pozostałej dwójki, Kondri podbiegł do towarzysza, zabijając jednego pełzacza a Lees drugiego.
-Dobra ludzie idziemy dalej!. Krzyknął Dowódca. Po chwili żołnierze zatrzymali się, a ich oczom ukazał się paskudny widok 3 szkielety.
-Jescze świeże, zgineli niedawno pewnie.Żekł Aragorn. Żołnierze znaleźli przy nich 30zł i zatrute ostrze, po czym ruszyli dalej, z głębi kopalni dało się słyszeć dziwne odgłosy....

Lees:
-Kapitanie to znowu pełzacze-powiedział lees.
-Zgadza się.Zabijemy je,weźmiemy pare samorodków srebra i wynosimy się stąd.
-Po co nam samorodki srebra?-zapytał Kondri_18
-Nasz cech potrzebuje surowców,nie zaszkodzi lekko go wspomóc-odpowiedział Aragorn.
Drużyna długo szła przez ciemne jaskinie kopalni aż dotarła do głównego miejsca wydobycia.Było one w całości opanowane przez pełzacze.

Hagmar:
W miejscu tym była kolejna piątka pełzaczy, Aragorn podbiegł do pierwszych dwóch stworów i po kilku coisach powalił bestie na ziemie, na "placu boju" zostały tylko trzy pełzacze, każdy z żołnierzy walczył ze swoim "stworkiem" po 10 minutach było po wszystkim.
-Dobra to już wszystko, zabierzmy jeszcze z 10 samorodków srebra i wracamy co?[Aragorn]

Isentor:
Jeżeli ktoś naprawdę chcę daje mu szansę prowadzenia wyprawy ale to co zobaczyłem tutaj to zbiorowa profanacja zasad. Nie wiem co was opętało i czemu opiekun to zatwierdził...

Zaczynajmy:

--- Cytat: lees ----Spokojnie chłopcy,to pospolici bandyci nie mają szans z wyszkolonymi żołnierzami armii Leyanoi-powiedział Aragorn i natarł na pierwszego bandytę.

lees zadał cięcie mieczem drugiemu przeciwnikowi,który jęknął z bólu i padł martwy na ziemie.
Wojownik stanął teraz przed wyrośniętym bandziorem,zapewne hersztem tej małej bandy.Przeciwnik z olbrzymią siłą zaatakował żołnierza.Ten jednak zablokował cios ale moc uderzenia odrzuciła go na sporą odległość.
Herszt zamachnął się i chciał skończyć jego żywot lecz...

--- Koniec cytatu ---
Najpierw zacznijmy od tego, że prawie wszyscy posiadacie I poziom władania bronią jednoręczną nawet nie wiem czy to prawda. Ale oczywiście władacie swoimi mieczami po mistrzowsku no BA zabijacie 1 ciosem, przeciwnik w ogóle nie paruje waszych ataków.

Staty pana leesa:
Nazwa: Zbroja Elfa
Typ: Całościowa
Rodzaj: Skórzano-futrzana
Poziom: III (w obydwóch)
Wykonanie: Mistrzowskie
Wyroby: 3 skóry i futra płomiennych wilków, 4 kły, 1 pazur, 1 skóra rozpruwacza
Opis: Zbroja jest pokryta wieloma wastrwami skóry płomiennego wilka, co daje jej ochronę przed ogniem, oraz strzałami i bronią białą. Dodatkowo została wzmocniona mocną skórą rozpruwacza. Zbroja została wykonana Mistrzowsko. WIele osób pozazdrościłoby takiej

Powiedz mi gdzie zakupiłeś tą zbroję i kto ją wykonał ?

--- Cytat: Kondri_18 ---Kondri_18 pokonał jednego bandytę, a później zauważył że lees ma problem z hersztem, więc pobiegł mu pomóc. Kondri_18 po ataku jedynie zranił w ramię herszta, ale ten obronił się przed resztą ciosów

--- Koniec cytatu ---
Oczywiście nie łaska opisać jak go zabiłeś po prostu go pokonałeś pewnie zmarł na sam twój widok...
Dodatkowo ty nawet nie posiadasz I poziomu tylko amatorski czyli nie potrafisz nawet porządnie trzymać miecza ale w swoim świecie jesteś mistrzem we władaniu ów orężem.
To samo z wypasioną zbroją elfa, skąd ją masz ?

--- Cytat: Kondri_18 ---Trójka podróżników ruszyła na pełzacze.
Kondri długo walczył ze swym pełzaczem, ale po czasie zadał cios w głowę pełzaczowi, w ten sposób próbował zabić drugiego pełzacza, ale mu nie wyszło.
Pełzacz musiał widzieć śmierć swego pobratymca, więc bronił się tak żeby osłaniać głowę.
Kondri widział jak kapitan Aragorn zabił jednego z pełzaczy, więc zawołał:
Kapitanie razem go na pewno pokonamy.  

--- Koniec cytatu ---
Z takimi cudownymi umiejętnościami zostałbyś przez nie pożarty...

Poza tym widzę, że już co niektórzy nawet nie wiedzą, że wynik wyprawy musi zostać zatwierdzony i dodają sobie wypisane dobra a ona nie zostaje zatwierdzona BA będę tak szczodry i pozwolę rozdać opiekunowi punkty reputacji. Wypisz mi kto ile ma dostać minusów musisz rozdać minimum -6 punktów.
I czekam na wyjaśnienia w sprawie tych zbrój...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej