Tereny Valfden > Dział Wypraw

Zwiad na Moczarach

(1/3) > >>

Isentor:
Statek wraz z załogą był już gotów do zabrania trzech ochotników...

Niech każdy z was na początku zgłosi się na statku napisze swoje statystki oraz parametry broni, których będzie używał, nie swojego całego ekwipunku. (zamieście też obrazek)

Uczestnicy wyprawy:
Arthas
Darkon
MeGorT

MeGorT:
Na Statek dumnym krokiem wszedł MeGorT...była to jego Druga Wojna w Marancie. Jeszcze pamięta Atak Krasnoludów i wybicie Jaszczuroludów z Hagbanu. W sumie gdyby jaszczurki nadal tam były, nie posiadałby teraz Hagbanu...pomyślał. Gdy był już na Statku zgłosił się i podał swoje statystyki...

Na zwiadzie będe używać swoją najlepszą broń jaką posiadam i która nie raz uratowała mi tyłek...
Jest to mój Topór...
----Zemsta Bandyty ( Stworzona na zlecenie w naszej kuźni )
( Wielki Topór, charakterystycznie podobny do Zemsty Gorna. Jednak
ta broń zadaje o wiele większe obrażenia. Z dwóch stron widnieją
 "dwie siekiery" pomiędzy nimi są 2 kły wilkołaka. Zaś w samą broń
jest wlana jego krew. Broń może nosić tylko ta osoba która zabiła
wilkołak którego krew jest wlana w ten topór ;-) Czyli ja )

Nazwa Broni: Zemsta Bandyty
Typ: Dwuręczny
Rodzaj: Topór
Jakość Wykonania: Amatorskie
Poziom: III
Dodatkowo: Magiczny Miecz (Krew Wilkołaka)

Na zwiadzie planowałem używać również mojego Długiego ÂŁuku, ale że wśród uczestników jest ÂŁucznik, to postanowiłem nie brać go aby mnie dodatkowo nie obciążał...

Na sobie zaś będe nosił Zbroję Herszta Bandytów, którą na specjalne zlecenie zrobił mi z dokładnością do każdego detala nasz Płatnerz Sado...

Nazwa Zbroi: Zbroja Herszta
Typ: Całkowita
Rodzaj: Skórzano-Futrzano-Deadryczna
Jakość Wykonania:Mistrzowskie
Dodatkowo:Mistrzowska Zbroja, Magiczna Zbroja ( Krew Wilkołaka )

Na wyprawę biorę ze sobą 2 Eliksiry Lecznicze zakupione świeżo w Sklepie u Madzi..

Potrafię również korzystać w pewnym stopniu z Magii...Jestem byłym Nowicjuszem Ognia, a aktualnie Uczę się Wampirzej Magii, z racji tego że nim jestem...

Nauczone Czary:
ÂŚwiatło
Telekineza
Sen

Nauczone Wampirze Czary:
Straszliwe Spojrzenie

Umiejętności:

Obdzieranie ze skóry, futer zwierzyny
ÂŁuk Poziom I
Zabieranie: kłów, rogi, pazurów, płytek pancerza, żądeł, skrzydeł, żuwaczek, organy... (max)
ÂŚciąganie mięsa (max 10)
Walka Toporem Poziom III (max)
Skradanie Poziom III (max)
Otwieranie Zamków Poziom III (max)
Kradzież Kieszonkowa Poziom II (max)
Upuszczanie Krwi Poziom I
- Pozyskiwanie trucizny I (Krwiopijcy)
- Pozyskiwanie trucizny II (Bagienne topielce)
- Gniew Krwi Poziom III (max)
- Akrobatyka (max)
- Negocjacje (max)

Ekwipunek na Zwiadzie:
2 eliksiry lecznicze
Zemsta Bandyty
Zbroja Herszta

[img]http://img408.imageshack.us/img408/6273/hersztbandytw8vk.png\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]
A oto i mój wygląd...

Darkon:
Darkon błądził po statku, nie znał tu nikogo. Wiedział tylko jedno. Jest tu, bo trzeba. Podszedł do odpowiedniego człowieka, który sprawdzał osobowość

- Imię ?
- Darkon
- Umiejętności?
- Niezle władam kuszą (I i II lvl, nie martw się IsentoR, pomyliło mi się wtedy z specjalizacjami - zapłaciłem za obie, więcej w tamtym temacie) i jeśli potrzeba kogoś uśpić, jestem chętny (Czar Sen)
- Ekwipunek?
- a) Amatorska kusza
- Bron dystansowa
- Kusza
- Amatorskie
- 1 lvl
- Moja stara, amatorska kusza
b) Stary, krótki miecz
- Jednoręczny
- Miecz
- Amatorskie
- 1 lvl
- Zardzewiały oręż, który znalazłem podczas jednej z misji, które przyszlo mi stoczyć, bym zostal wampirem
c) Strój ÂŁucznika
- Całościowa
- Skórzana
- I lvl
- Amatorskie
- Możesz swobodnie chodzić, zostałeś poprawnie zidentyfikowany

Darkon bez słowa ruszył na tyły pokładu i przyglądał się pobliskiej przyrodzie

Arthas:
Jak zwykle, spóźniony Arthas czym prędzej wbiegł na statek...
Spojrzał w kierunku osoby, która zajmowała się nowo przybyłymi, pewnym krokiem podszedł do niej i przedstawił swoje umiejętności oraz ekwipunek.

[img]http://img408.imageshack.us/img408/931/knight6ca.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]

Ekwipunek:

Nazwa Zbroi: Pancerz Paladyna
Typ: Całościowa
Rodzaj: Płytowa/Metalowa
Jakość wykonania: Profesjonalne
Dodatkowo: Pokryta z lekka magiczną aurą, która dodaje sił noszącemu w walce ze złem.
Opis: Zbroja została stworzona przez jednego z najlepszych kowali specjalnie na potrzeby wojska i całej armii Paladynów. Pancerz jest pięknie zdobiony i wykonany ze szczególną dokładnością. Tylko osoby będące wysoko w hierarchii wojowników Innosa i ludzie, którzy sobie na to zasłużyli mogą dostąpić zaszczytu noszenia tej zbroi.

Broń: Gniew Innosa
Typ: Jednoręczny
Rodzaj: Miecz
Wykonanie: Profesjonalne
Dodatkowo: Błogosławione
Opis: Ostrze podwójnie konsekrowane przez dzierżącego broń, przez co używać miecza może jedynie Paladyn w służbie Innosa - osoba o szlachetnie czystym sercu. Broń z wyglądu przypomina magiczną i otoczona jest wokół siebie ciemnogranatową aurą, co widać na środkowej części ostrza. Zadaje dodatkowe obrażenia nieumarłym i istotom o złym charakterze.

Pozostałe:
Tarcza Paladyna
5 mikstur leczniczych
1 mikstura regenerująca siłę

Umiejętności:
Walka Mieczem Jednoręcznym - Poziom Amatorski
Walka Bronią Jednoręczną - Poziom I
Walka Bronią Jednoręczną - Poziom II
Walka Bronią Jednoręczną - Poziom III
Kusza - Poziom I
Kusza - Poziom II
Kusza - Poziom III
Akrobatyka
Negocjacje
Paladyn
Znajomość i umiejętność korzystania z zaklęć i czarów Paladyna

MeGorT:
MeGorT udał się do Karczmy "Zdechły Szczur"....
W Karczmie nie było przyjemnie, śmierdziało tam strasznie i wszyscy byli upici. Bandyta widząc że prawie wszyscy w budynku są nietrzeźwi postanowił udać się do w pełni trzeźwego Karczmarza. Herszt od razu zamówił piwo i postanowił zacząć rozmowę z Właścielem Karczmy...
- Witaj jestem Starym Podróżnikiem
- Witaj w naszym mieście..
- Nie wiem czy spotkałeś już takich ludzi, ale jestem ogromnie ciekawy co się dzieje w mieście i co ma się zdarzyć. Postanawiam zwiedzić ten cholernie duży świat i być ze wszystkim na bieżąco....mam nadzieję że mi pomożesz. Mam swój cel: Zwiedzić cały świat...
Karczmarz mu odpowiedział....

Karczmarz: A ja mam nadzieję, że masz przy sobie trochę złota...

Bandyta spojrzał na Karczmarza...
No pewnie że mam, przecież jestem podróżnikiem i miałem już wiele przygód w swoim życiu, złoto jak złoto....MeGorT wyciągnął 30 szt. złota i powiedział, tyle ci wystarczy za powiedzenie paru słówek....

Karczmarz: Zależy o co zapytasz ale na razie powinno wystarczyć.
Dobra, posłuchaj ostatnimi czasami jestem przerażony, i coraz bardziej odechciewa mi się podróżować po tym świecie...wiesz mój główny cel życiowy. Słyszałem że się szykuje coś wielkiego, Wojna Kontynentalna czy coś, ale wiesz nie obchodzą mnie związki pomiędzy ludźmi a innymi rasami, chciałbym tylko spokojnie sobie podróżować. Dlatego mam do ciebie pytanie, co tak naprawdę stoi za ostatnimi działaniami militarnymi...Mam nadzieję że ta Wojna nie obchodzi zwykłych podrożników...Powiedział z westchnieniem i czekał na odpowiedź Karczmaża...

Karczmarz: Nie sądzę by była to wojna, dowódca od kilku tygodni zbierał armię, by wyruszyć na jakieś poszukiwania. Nie wiem dokładnie czego szuka tego nikt chyba nie wie przynajmniej nie dowiesz się tego w takim miejscu jak to.

Dzięki stary naprawde mi pomogłeś, jak mówisz że nie szykuje się Wojna to znaczy ze Podróżnicy nie będą nękani, to jest najważniejsze. Mam nadzieję że mnie nie okłamujesz, mówisz że tutaj tego się nie dowiem, czyli nie do końca wiadomo o co chodzi, więc muszę dodatkowo się zabezpieczyć i dowiedzieć się więcej gdzie indziej, aby mieć pewność że nadal mogę podróżować po świecie. Najlepiej dowiem się na ten temat w innym mieście i wtedy będe mógł dalej kontynuować swoją podróż. Aha, jeden problem, wyruszam gdzie indziej, a tam mogą mnie nękać uwież mi, nie wszędzie jest tak dobrze jak u was. Muszę się jeszcze dowiedzieć jeszcze czegoś...Kto lub Co za tym wszystkim stoi..Nie kiedy pyatją o imię przywódcy, lepiej to wiedzieć...Oczywiście mogę ci dodatkowo zapłacić jeszcze 20 szt. złota....

Karczmarz: Dzięki za złoto... Moczarami dowodzi wielki wódz - Tahlar, znajdziesz go w jego pałacu, tutaj w stolicy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej