Strefa pomocy > Gothic

Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?

<< < (17/46) > >>

gothic_women:
W G1 walczyłam wszystkim po trochu   Dołączyłam najpierw do Starego Obozu jako strażnik, a potem do Nowego jako mag wody. Moja postać była potężna. Walczył świetnie dwuręcznym ostrzem i znakomicie radził sobie z magią, a i kusza nie stanowiła dla niego większego problemu.

HuBerTo:
Ja zawsze wybieram FULL DMG bron 2dwureczna i kusza i to 100 DMG i Tamto 100 DMG a uriziel nawet 120 ;] . Magie lubie ale wkurza mnie poprostu trzeba ciogle wydawac kase na mikstury i walczysz walczysz i tu nagle koniec nie mam many ani mikstor co wtedy zrobic nie wiem a dookola mass orkow ale magia jest spox ale to ze sie mana konczy jest bezczelne :)

kuczaja:

Z kolei ja z pełnym przekonaniem przeferuję broń dwuręczną. Mój miecz dwuręczny nigdy mnie nie zawiódł (ciach i wilk leży, ciach, ciach i zębacz leży, ciach, ciach, ciach i gomez leży). Oprócz tego lubie kuszę, gdyż często urządzam sobie polowania (świstu, świst  i znacie reszte), a na nich kusza jest niezastąpiona. Oczywiście nie pogardze też magią (dobra pyrokineza i po sprawie), ale ją rozwijam tylko pod koniec gry gdy nie mam co zrobic z LP (z reguły wystarczy mi 5, 10 na teleportacje). Stwierdzam z całą pewnością że łuki są najgorsze gdyż są słabe a rozwój ich uważam za marnotrawstwo LP ( te 30 LP można wykorzystac na pierwszy poziom broni dwuręcznej albo na dwa pierwsze kręgi magii bądź też na całą jednoręczną sztuke walki!).

Pozdrowienia!!!  

Bandito:
W gothic I zawsze pakowałem w broń dwuręczną. Dużo lepiej walczyło mi się takim orężem, i dlatego uważam, że broń dwuręczna posiada przewagę nad jednoręczną. Ma większy zasięg co pozwala trzymać wrogów na dystans, zadaje duże obrażenia i przy wyszkoleniu na mistrza potrafi sie wykonywać fajne kombosy, a poza tym fajnie wygląda  . Pasuje też do wizerunku silnego wojownika (potężnie zbudowany gość, w ciężkiej zbroi i z dwumetrowym mieczem na plecach musi budzić respekt ).

REIDAK:
Ja najbardziej w GI uczyłem się walki bronią bronią Dwuręczną. Każdy broń dwuręczna zadaję więcej obrażeń.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej