Strefa pomocy > Gothic
Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?
Itrogash:
Jeśli chodzi o moją ulubioną broń, to jest to oczywiście magia. Najbardziej lubię używać zaklęcia ognistego deszczu, można nim zabić duże ilości ludzi samemu praktycznie nie otrzymując żadnych obrażeń. Nie lubię za to Fali ÂŚmierci Uriziela, gdyż długo się ładuje i mimo, że zabija praktycznie wszystko wokół bohatera, to jednak zanim się załaduje, ktoś zawsze trafi Bezimiennego, przez co zaklęcie zacznie się ładować od początku. Jeśli chodzi o drugi rodzaj mojej ulubionej broni, to będzie to z pewnością będzie to broń jednoręczna. Uwielbiam, kiedy skończy mi się mana siekać wszystko i wszystkich za pomocą tej szybkiej broni.
Pozdro .
Casano:
Grając, pierwszy razm w Gotica, w każdą częśc, zawsze specjalizowałem swojego bohatera w nauke broni jednorezcnej. Najbardziej ona mi pasowała, do mojego stylu bitwy. łuku jak i kuszy(jeżeli posiadałem), używałem tylko w specalnych akcjach.
Devristus Morii:
Ja tam wole magie, która jest o wiele potężniejsza od łuków i broni białej. A po za tym w każdym Gothicu zawsze zostawałem magiem.
Boba Fett:
W jedynce przeważnie gram tylko bronią jednoręczną. Pod koniec używa się też kuszy (na pełzacze), ale to w wyjątkowych sytuacjach. Warto rozwijać też walkę bronią dwuręczną, by później walka Urizielem stała się prostsza.
Na początku, gdy grałem w Gothic 2, zawsze nosiłem i walczyłem bronię jednoręczną (dwuręczna może silna, ale dla mnie za wolna).. Magia... nie dla mnie, wolę już zwykłą sieczkę.
Jednak teraz preferuję tylko i wyłącznie w łukach. Jest to naprawdę potężna broń, szczególnie w Noc Kruka na początku, aż do momentu zdobycia Szponu Beliara. Lub jeśli się gra magiem, to nawet do 5 rozdziału się używa łuku + magii.
Kusze też są wporządku, ale jednak łuki to mój żywioł. Tak, jak większości myśliwych.
Lord Zielin:
Ja tam lubie magie a dokładniej "CZARNÂĄ MAGIĂ".Uwielbiam przywoływać demony,szkielety itp.
Pisz dłuższe posty. [Arthas]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej