Strefa pomocy > Gothic

Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?

<< < (36/46) > >>

Król-Czarnoksiężnik:
Ulubiona broń?Oczywiście dwuręczne miecze i magia choć nie wiem co bardziej mi odpowiada.Broń dwuręczna oczywiście dlatego,że zadaje większe obrażenia i wzbudza większy respekt,a nawet strach niż jednoręczna,a strach i respekt są bardzo ważne.A magia?Jest poprostu potężna i niszczycielska,a także pociągająca,zwłaszcza ta mroczna pochodząca od Beliara

Kampor:
Ja najbardziej lubię Broń Jednoręczną ponieważ jest bardzo szybka i nie pozwalam wrogowi wyprowadzać ciosu kiedy atakuje, niektórzy wychwalają magów ale z takim mieczykiem można do maga szybko podbiec i mag nie ma szans.

SmoQ:
Ja osobiście preferuję magię, ponieważ sam jestem magiem ;). Czasem gdy podleci jakiś stwór to wole mieć przy sobie miecz jednoręczny, który często się przydaje i ratuje życie  :mellow:

Azariel:
Ja osobiście uważam że najlepsze są bronie 2ręczne.Na poziomie mistrzowskim nie czuc aż tak bardzo różnicy prędkości uderzania.Magią się nie posługuję często jak coś to tylko zwoje bo wojem jestem.W łuk nie pakuje,bo jest dla mnie  :( :( :( ale podkręcam kusze.

Magnus Dux Wolly:
Ja raczej nie wybierał bym między bronią jednoręczną a dwuręczną.Używam częściej dwuręcznej,ale jednoręczną też mam wyuczoną.Zaletą jednoręcznej są szybkie uderzenia.
Jeśli chodzi o łuk i kuszę biorę kuszę wojenną uczę się mistrza i za raz zdejmuję.
To było po przejsciu gry za pierwszym razem.
Za drugim razem dołączyłem się do SO i wywalili mnie.Zostałem najemnikiem a później Magiem Wody.Magia jest fajna ale zanim jej użyjesz może cię ktoś zabić.
Są wady i zalety.Jakoś ciężko mi wskazać ale chyba będzie to broń dwuręczna ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej