Strefa pomocy > Gothic

Broń 1/2 ręczna, łuk, kusza czy magia?

<< < (25/46) > >>

Randall:
Ja zawsze na początku brałem broń jednoręcznom a jak byłem już dalej i byłem mistrzem dwóręcznej z bardzo dobrym mieczem Gothic1 Uriziell czy mścziwa stal Gothic2 topór berzelkerski czy wielkie magiczne ostrze na smoki , to brałem dwóręcznom  .    

krystianxdd:
Ja Najbardziej Lubie łuk... Ale b. Jednoręczna Tez może Być ;)

Bania23:
Jeżeli chodzi o skuteczność działania to zdecydowanie wybieram broń ręczną(najpierw jedno a w późniejszym etapie dwu). Jeżeli zaś chodzi o przyjemność z gry to zdecydowanie magia. Za każdym razem gdy miałem przyjemność grać w Gothica wybierałem drogę wojownika,wojownika-kusznika. Aktualnie gram Magiem starając się zbić jak największy lvl. (na razie 26 na początek 3 rozdziału) i muszę przyznać, że wymiatam :) Trzeba tylko obrać dobrą taktykę. Jeżeli np atakuje pojedynczego wroga to zwabiam go do siebie kulą ognia a następnie gdy biegnie w moją stronę zamrażam bryłą lodu by  w końcu wykończyć go(do wyboru): soplem lodu, kolejną kulą ognia, mieczem blizny. Gdy natomiast w grę wchodzi większa liczba wrogów (do 4) stawiam na bryłę lodu(zamrażam jednego,dwóch) a reszte odrzucam uderzeniem wiatru. Jeżeli jednak coś nie pójdzie zgodnie z planem pozostaje akrobatyka :P bądz wspomniany wcześniej miecz blizny(używam tylko w ostateczności). Należy jednak wspomnieć, że jak na razie mam tylko 2 krąg magi więc mam ograniczoną różnorodność czarów. (kulą ognia, którą można rzucać od 3 kręgu władam dzięki sercu pewnego golema:P)

Pozdrawiam

WOJOWNIK CIENIA:
Moim ulubionym typem jest broń dwuręczna. Zadaje największe obrażenia. Ma duży zasięg. Robi się nią fajne kombo. Jedyną jej wadą jest mała szybkość, ale mi to w ogóle nie przeszkadza. Lubię  
też używać łuk. Fajnie z niego strzela i jest chyba szybszy od kuszy. Postać przyjmuje fajną postawę gdy strzela z łuku i jest mistrzem. Czasami używam też magii gdy potrzebuję małego wsparcia. Przyzywam demony i szkielety. Korzystam także z bryły lodu. Choć to już nieco rzadziej.
Broń jednoręczną i kuszę używam już w ostateczności albo wcale.  

Karool:
Ja tam uwielbiam uzywac magie;)) Lubie sobie popatrzec jak się ktoś  pali  I ich pozniej dobic z broni jednorecznej  

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej