Strefa pomocy > Gothic
Kolory tęczy zamiast tekstur
(1/1)
Diegomir:
Nie wiedziałem gdzie to napisać, gdyż mój problem występuje, oprócz G1, zarówno w G2 jak i Nk (przypominam, że to są gry na tym samym silniku). Otóż na całym indoorze (jaskinie, kopalnie, chaty) mam dziwne kolory zamiast tekstur. Nie wiem dlaczego, ale to jest raczej coś z systemem. W akcie desperacji nawet zainstalowałem stare sterowniki do karty graf. (GF6200) Ale niestety cały czas tak samo. Nie pomagają reinstalle i mam tak na wersji modyfikowanej jak i tej "granej". Liczę na Waszą pomoc. Pozdro
Isentor:
--- Cytat: Diegomir ---Nie wiedziałem gdzie to napisać, gdyż mój problem występuje, oprócz G1, zarówno w G2 jak i Nk (przypominam, że to są gry na tym samym silniku). Otóż na całym indoorze (jaskinie, kopalnie, chaty) mam dziwne kolory zamiast tekstur. Nie wiem dlaczego, ale to jest raczej coś z systemem. W akcie desperacji nawet zainstalowałem stare sterowniki do karty graf. (GF6200) Ale niestety cały czas tak samo.
--- Koniec cytatu ---
Zainstaluj najnowsze sterowniki dla nvidii ściągnij je ze strony producenta, ściągnij ten cały pack stery plus inne ciekawe programy do konfiguracji grafiki. Wejdź w panel sterownika i w polu opcji Direct3D ustał opcje emulacji mgły. Gdybyś nie mógł tego znaleźć zawsze możesz wyłączyć taką opcje w grze edytując jej plik ini...
Domyślnie C:\Program Files\Gothic\System\Gothic.ini
Edytuj dowolnym edytorem tekstu, znajdź wpis zFogDisabled=0 i zmień jego wartość na 1, czyli zFogDisabled=1.
Gdyby nie pomogło poszukamy problemu gdzie indziej.
Diegomir:
--- Cytat: IsentoR ---Zainstaluj najnowsze sterowniki dla nvidii ściągnij je ze strony producenta, ściągnij ten cały pack stery plus inne ciekawe programy do konfiguracji grafiki. Wejdź w panel sterownika i w polu opcji Direct3D ustał opcje emulacji mgły. Gdybyś nie mógł tego znaleźć zawsze możesz wyłączyć taką opcje w grze edytując jej plik ini...
Domyślnie C:\Program Files\Gothic\System\Gothic.ini
Edytuj dowolnym edytorem tekstu, znajdź wpis zFogDisabled=0 i zmień jego wartość na 1, czyli zFogDisabled=1.
Gdyby nie pomogło poszukamy problemu gdzie indziej.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za zainteresowanie, ale niestety nie pomogło. ÂŚciągnąłem najnowsze stery i wyłączyłem zFog. Dalej tak samo. PS: I jeszcze przeinstalowałem G! :D
Isentor:
--- Cytat: Diegomir ---Wtedy odinstalowałbym go i zainstalował 8.1 z płyty z G1. Pozdro
--- Koniec cytatu ---
Tylko, że wtedy może być jeszcze gorzej ponieważ Gothic 3 wymaga wersji 9c a ta która znajduje się na płycie z g1 jest nieco starsza. Ale od czego masz google ściągnij najnowszego DirectX'a i zainstaluj go być może instalka tego z płyty była uszkodzona w końcu wszystko się może zdarzyć.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej