Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Inny Główny Bohater
(1/1)
Rethon^^:
Jestem ciekaw czy dało by się przejść postacią "stworzoną" przez kod. Gdy bawiłem się kodami to mogłem jako "pc_rockefeller" rozmawiać z NPC'ami, wykonywać zadania. Ale czy np. jest kod na jakiegoś łysego faceta. Chodzi mi o takiego, którym mamy możliwość grać w modyfikacji VisiGothic. Interesuje mnie też tak "po drodze" czy dało by się zmienić głos... choć wiem, że z tym to pewno o wiele ciężej.
Isentor:
--- Cytat: Rethon^^ ---Jestem ciekaw czy dało by się przejść postacią "stworzoną" przez kod.
--- Koniec cytatu ---
To zależy od postaci ale większość z nich nie nadaje się do tego nie posiada opcji dialogowych jako główny bohater bądź nie umie użyć akcji na danych przedmiotach.
--- Cytat: Rethon^^ ---Gdy bawiłem się kodami to mogłem jako "pc_rockefeller" rozmawiać z NPC'ami, wykonywać zadania. Ale czy np. jest kod na jakiegoś łysego faceta. Chodzi mi o takiego, którym mamy możliwość grać w modyfikacji VisiGothic. Interesuje mnie też tak "po drodze" czy dało by się zmienić głos... choć wiem, że z tym to pewno o wiele ciężej.
--- Koniec cytatu ---
Z tego co pamiętam w Gothic I to nie działa ale w dwójce można było przyzwać tak zwanego story helpera, którego mogliśmy sobie dowolnie skonfigurować wedle naszych oczekiwań. Przywoływało się go kodem insert fh a po ustawieniu wyglądu etc, wchodziło klawiszem "O" jedyny minus jest taki, że postać nie umie używać kilku przedmiotów np. kapliczek, łóżek.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej