Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Opiekun szkolny
DeadFish:
U nas w pracowni komputerowej mamy zainstalowane narzędzie, przez które nie można wchodzić na różnego typu strony internetowe (typu komunikatory itd.). Wszystko udało mi się już złamać, mogę instalować programy, ściągać, itd. mam admina, tylko nie mogę za cholerę wyłączyć tego opiekuna. Próbowałem wyłączać w procesach (nie ma go tam) oraz po prostu wywaliłem cały folder w trybie awaryjnym, jednak to nic nie pomogło, folder się znowu utworzył. Odinstalować nie mogę, do tego potrzebne jest hasło. Jakieś sugestie? Aha, i jeżeli ktoś zna do tego programu domyślne hasło, to proszę podać, bo możliwe że nasz kochany Młynu go nie zmienił.
Isentor:
Może po prostu ubij wroga u źródła problemu...poszukaj w rejestrze wpisu odpowiedzialnego za uruchomianie programu wraz z systemem i wywal go. Wtedy powinien się nie uruchamiać a inne następstwa już nie nastaną.
sid:
Isentor słusznie prawi^, inaczej mówiąc:
Zobacz czy nie siedzi jego wpis na liście uruchamianych w msconfig
Możesz też zastosować filemon albo regmon do sprawdzenia aktywnych plików lub kluczy rejestru, dowiesz się gdzie siedzi ten program a wtedy to chyba easy, nie? Ewentualnie możesz ściągnąć jakiś prog do manipulowania api i chamsko zestrzelić ten programik.
DeadFish:
W msconfig juz sprawdzalem, nie ma go tam. Osobiście wiem gdzie jest folder z nim, już raz go nawet usunąłem, jednak to nic nie dało, pojawił się znowu :/
konrad02081991:
Wypróbuj defaultowe hasło zaq1@WSX , a także inne kombinacje klawiszy zaq12wsx.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej