Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Składak czy nowy?
DeadFish:
--- Cytat: DODO ---Wszystko zależy od tego co oczekujesz. Jeśli chcesz mieć chwilowo lepszą wydajność to kupuj po jednej rzeczy. Uważam jednak, że o wiele lepiej kupić nowy sprzęt. Wiem, że cena jest o wiele wyższa, ale przynajmniej wiemy, że coś wymienialiśmy. Osobiście wolę sam dobierać sprzęt do mojego blaszaka, gdyż wtedy wiem na 100% co wybrałem i czy spełnia to moje wymagania. Więc radzę Ci rozejrzeć się w tym temacie i samemu złożyć sprzęt. Na dniach zamierzam zmienić sprzęt na:
1.Napędy optyczne - NEC DVD+/-RW AD-7173A LabelFlash bulk black
2. Karta graficzna - GeForce 8800 GTX Asus 768MB AquaTank TV & 2x DVI (PCI-E)
3. Obudowa - Chieftec CH-03P-A - 400W
4. Dysk twardy - IDE/SATA Seagate 160 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) 2 razy
5. Pamięć RAM - GeIL Dual 2x 1GB DDR2 800 MHz
6. Płyta główna - Asus M2N32-SLI Deluxe WiFi-AP nForce 590 SLI
7. Procesor - AMD Athlon 64 X2 6000+ BOX (Socket AM2)
Cena tego zestawu wynosi 6803 zł.
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli można się wtrącić - po pierwsze, do takiego kompa polecałbym coś mocniejszego niż taki Chieftec 400W, po drugie, jaki jest sens dawania w takim kompie procesora innego niż C2D?
Nie wiem, co Twój post wnosi do pytania zawartego w pytaniu założyciela, więc dlatego dostajesz swoje pierwsze upomnienie słowne. - [Boba Fett]
Dark:
Składaki rządzą oczywiście, w sklepie zawsze na czymś zaoszczędzają a to na karcie, a to na procku a to na ramie, a do tego niektóre obudowy i zasilacze są takie, że płakać się chce Poza tym składaka tworzysz po ,,swojemu" możesz wrzucić wszystko średnie np. Core 2 duo, karta 128 z shaderami i 512 ram, i płacimy za to cenę porównywalną do sklepowych gotowców. Zakończe to krótko, jeśli planujesz kupić nowy komputer, wybierz składaka
Nawigacja
Idź do wersji pełnej