Autor Wątek: Mroczne Tajemnice - problemy / pytania  (Przeczytany 285000 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MacioM3n

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Mroczne Tajemnice - problemy / pytania
« Odpowiedź #360 dnia: 30 Czerwiec 2007, 12:26:27 »
Już działa tylko teraz mam inny problem gdzie jest ten Hogar strażnik portalu?

Offline Amras

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #361 dnia: 30 Czerwiec 2007, 13:58:30 »
Mam do was takie pytanka
1-gdzie jest obóz przemytników bo na mapie od Diego nic nie widać tylko jakiś szary obszar(chyba jakieś góry) i nie ma tam żadnego krzyżyka ani nic.I jeszcze gdzie jest ten przemytnik co Diego mówił że jest w jakimś opuszczonym obozie myśliwych.Jeśli jest to proszę o link do mapy z tymi lokacjami.

2-Jak doszedłem do SO podszedłem do Thorusa a tu nagle wszyscy pobiegli do zamku(widziałem uciekającego strażnika.Nikt nie pilnował bramy to wszedłem do zamku,wszyscy stali na kracie nad lochami spojrzałem w dól a tam był jakiś ogromny zębacz zszedłem na dół sie okazało że to był "ogromny gad" skąd on sie tam wziął czy to jakiś bug?  

3-Czy jak sie dołączy do przemytników,łowców orków itp.to tak jak w zwykłym gothic'u dołączyć do SO,NO,OS  
można rozpocząć rozdział drugi?

PROSZE O ODPOWIEDÂŹ
« Ostatnia zmiana: 30 Czerwiec 2007, 13:59:58 wysłana przez K.R.Y.S.T.I.A.N »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #361 dnia: 30 Czerwiec 2007, 13:58:30 »

Offline Daedagor

• Magnat
  • wejb
« Odpowiedź #362 dnia: 30 Czerwiec 2007, 14:03:59 »
Ad. 1 Obóz jest tam gdzie w zwykłym Gothicu jest wrak statku i po plaży chodzą Jaszczury. A ten przemytnik jest koło rzeki tam gdzie w Gothicu II są dwa myśliwi, którzy polują na Topielce.

Ad. 2 Mi się wydaje, że to jest jakiś bug. Chociaż nie jestem pewnien.

Ad. 3 Jak jesteś już u Przemytników, ÂŁowców Orków i itp. to możesz dołączyć do jednej z głównych gildi i będziesz mógł rozpocząć rodział drugi.

Myśle, że pomogłem. Pozdro 4ALL

Offline Arti121

• Kret
  • *
« Odpowiedź #363 dnia: 30 Czerwiec 2007, 14:12:38 »
Mam w mrocznych tajemnicach kilka problemów i pytania.
1. MIałem taki problem że byłem u pradawnych, miałem wybrac mistrza, ale najpierw pogadac z ken'udzem, ale miałem tylko w dialogu koniec.
2.Sheer'gaar(czy jakos tak) nauczył mnie walki bronią dwuręczną do 100%, a walczyłem jak nowicjusz.
I mam jedno pytanie
Gdzie jest arena, tam gdzie mamy zdobyc kryształ zwycięzców?
Z góry dzięki

Offline Daedagor

• Magnat
  • wejb
« Odpowiedź #364 dnia: 30 Czerwiec 2007, 14:15:47 »
Odpowiem ci tylko za jedne pytanie. Gdzie się znajduję ta Arena Wiecznego Ognia tak? Ta arena znajduje się niedaleko miejsca tam gdzie trzeba będzie zdobyć Kamień Ogniskujący dla Y'Beriona. Przez tym "piedestałem" czy jak to inaczej się zwie. Napewno ją zauważysz, ponieważ ona jest nawet duża.

Pozdro!

Offline MacioM3n

• Kret
  • *
« Odpowiedź #365 dnia: 01 Lipiec 2007, 13:34:16 »
W obozie przemytników kowal mówi,że ulepszy mi miecz ale nie ma opcji dialogowej.Wypełniłem jego zadanie ze stalą i z rudą dla Thangora.Mam też ten miecz.To jakiś błąd czy on ten miecz ulepszy dopiero w późniejszym rozdziale?

Offline konrad-sutek

• Kret
  • *
« Odpowiedź #366 dnia: 03 Lipiec 2007, 10:07:39 »
Mam drobny problem z kowalstwem  ... mianowicie jestem adeptem w tejze sztuce (nauka u sanda, tu tez odkrylem pewien bug na szybkie lvl  ) ale nie moge wykuc zadnego miecza, mam wszystkie skladniki, pisze mi ze mam za male umiejetnosci  ... czy do kowalstwa potrzebna jest tez zrecznosc czy tylko sila... a co do tego buga... po wykonaniu misji u goska(czytaj sanda) jest dialog ze chcesz sie nauczyc kowalstwa klikasz dostajesz doswiadczenie (500) lecz nie klikasz opcji kowalstwo tylko dajesz wstecz, klikasz znowu na dialog i znowu dostajesz exp i znowu cofasz i tak w kolko.... mozna niezle ponabijac....

Offline Amras

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #367 dnia: 04 Lipiec 2007, 12:09:08 »
Dobra IsentoR.Ale nie odpowiedziałeś mi na pytania z jakiej ikony uruchamiać gothic.A tak w ogóle to nie moge zainstalować tego programu co mi podałeś(jeśli sie go w ogóle da się zainstalować).

2:Jak dostać się do  tych obozów
« Ostatnia zmiana: 04 Lipiec 2007, 12:35:11 wysłana przez K.R.Y.S.T.I.A.N »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #368 dnia: 04 Lipiec 2007, 17:39:16 »
Cytat: K.R.Y.S.T.I.A.N
Dobra IsentoR.Ale nie odpowiedziałeś mi na pytania z jakiej ikony uruchamiać gothic.A tak w ogóle to nie moge zainstalować tego programu co mi podałeś(jeśli sie go w ogóle da się zainstalować).
No to jest chyba logiczne, że odpalasz plik "GothicStarter" i wybierasz sobie modyfikację albo normalną grę.
Ja cię instalacji nie będę uczył a z tego co pamiętam to ona jest chyba w formie rozpakowywanego archiwum.

Offline Trivet

• Myśliwy
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #369 dnia: 04 Lipiec 2007, 21:24:32 »
A tak w ogóle to nie moge zainstalować tego programu co mi podałeś(jeśli sie go w ogóle da się zainstalować).

Gothic Devolopment Kit nie instalujesz. Wystarczy, że z rozpakowanego archiwum skopiujesz wszystkie pliki znajdujące się w katalogu "gothic" do folderu z grą i Mroczne Tajemnice powinny odpalić się bez najmniejszego problemu. Też ostatnio miałem taki problem i to właśnie pliki z GDK pomogły.
« Ostatnia zmiana: 04 Lipiec 2007, 21:24:56 wysłana przez Trivet »

Offline Diego19

• Kret
  • *
« Odpowiedź #370 dnia: 05 Lipiec 2007, 20:43:35 »
Witam jestem nowy na tym forum i dopiero zaczynam odkrywać mroczne tajemnice , no ale do rzeczy gdy włączam GothicGtarter to mam dwie opcje do wyboru zwykłego gothica i Vorlage for mod-ini a nie mam tego trzeciego , pliki z MT mam w E:\Program Files\Gothic PL\System (a powinny być w E:\Program Files\Gothic PL?) właśnie ściągam tego developmentkit z tego co wyczytałem to go też trzeba wgrać , ale gdy przy takim ustawieniu gram to np.po drugiej rozmowie z diegiem gdy on zaczyna gadać nowy tekst z MT to po rozmowie z nim strażnicy zaczynają biegać po zamku na mapie którą dostałem od diega nic niema tylko jest taka w kolorze ołówka (raz jaśniejszy raz ciemniejszy) gram na nieśmiertelności (ale tylko na nieśmiertwlności) co mam zrobić błagam o konkretną odpowieć która pozwoli mi cieszyć się grą

Offline Luckas558

• Kret
  • *
« Odpowiedź #371 dnia: 06 Lipiec 2007, 10:16:27 »
Mam taki propblem... nie świadomie wybrałem droge beliara a chciałbym wybra droge innosa da się to jakoś cofnąc. Prosze o pomoc      

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #372 dnia: 06 Lipiec 2007, 10:18:07 »
Jedyny sposób to: cofnąć się do ostatniego sava, jeżeli takowy posiadasz. Miałem ten sam problem i zrobiłem tak jak Ci napisałem
« Ostatnia zmiana: 06 Lipiec 2007, 10:18:40 wysłana przez Kondri_18 »

Offline Diego19

• Kret
  • *
« Odpowiedź #373 dnia: 06 Lipiec 2007, 11:12:05 »
A mi ktoś odpisze? Błagam ludzie już wszedzie szukałem pomocy:(

Offline MacioM3n

• Kret
  • *
« Odpowiedź #374 dnia: 06 Lipiec 2007, 11:19:06 »

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #375 dnia: 06 Lipiec 2007, 11:20:02 »
Może wgraj Gothica i Mroczne Tajemnice od nowa i nie graj na kodach, jak nie pomoże to napisz.

P.S. Developmentkit to programy do tworzenia modów, więc po co to wgrywasz

Offline momo

• Magnat
  • Reputacja: 87
  • gothiczeQ
« Odpowiedź #376 dnia: 06 Lipiec 2007, 11:32:36 »
P.S. Developmentkit to programy do tworzenia modów, więc po co to wgrywasz
Małe sprostowanie: Devolpment Kit jest niezbędny do grania w mody. Musisz go wgrać w główny folder z gothikiem (Piranha Bytes\Gothic). Najlepiej zainstaluj MT, a instalkę będziesz miał w folderze z grą.

Offline Diego19

• Kret
  • *
« Odpowiedź #377 dnia: 06 Lipiec 2007, 13:00:54 »
i jak go wgram to w pliku gothic starter będe miał tą gembe? a to nic nie przeszkadza że mam gothic starter w gothic/system? a nie pezpośrednio w gothic a playerkita też muszę mieć? a wgrać to znaczy skopiować do folderu gothic? a mam go wrzucić w folderze czy wszystko bo w nim to około 2200 plików jest odpiszcie

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #378 dnia: 06 Lipiec 2007, 13:23:40 »
Cytat: Diego19
i jak go wgram to w pliku gothic starter będe miał tą gembe? a to nic nie przeszkadza że mam gothic starter w gothic/system? a nie pezpośrednio w gothic a playerkita też muszę mieć?
Playerkita wrzucasz do folderu "System".

Cytat: Diego19
a wgrać to znaczy skopiować do folderu gothic? a mam go wrzucić w folderze czy wszystko bo w nim to około 2200 plików jest odpiszcie
Devolpment Kit'a wrzucasz do głównego folderu gry.

Offline Amras

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #379 dnia: 06 Lipiec 2007, 14:11:59 »
Zrobiłem to co mi powiedzieliście:
zainstalowałem gothica potem playerkit'a potem Mroczne Tajemnice a potem skopiowałem devonpel kita do głównego pliku-gothic

Ale nadal mi nie działa w trakcie wczytywania mnie wywala coś źle zrobiłem i czy moglibyście opisać te wszystkie czynności bardziej szczegółowo?

Z góry dzięki

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #379 dnia: 06 Lipiec 2007, 14:11:59 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything